Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016 18:32

Οι μεταγραφές του Αστέρα Τρίπολης και η συμφωνία των "11"

Γράφτηκε από τον
Οι μεταγραφές του Αστέρα Τρίπολης και η συμφωνία των "11"

Μπήκαμε πια στον Ιούνιο και όπως είναι φυσικό, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι φίλαθλοι του Αστέρα ανυπομονούν για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Πόσω μάλλον αυτό το καλοκαίρι που αναμένεται σημαντική ενίσχυση στο στρατόπεδο των κιτρινομπλέ μετά το πρόσφατο κύμα των αποχωρήσεων.

Αυτή η ανυπομονησία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ανησυχία όσο δεν υπάρχουν ονόματα και ανακοινώσεις. Ειδικά από τη στιγμή που σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά η προετοιμασία για το χτίσιμο του νέου Αστέρα υπό τις οδηγίες του Μάκη Χάβου που ανανέωσε το συμβόλαιο με τους κιτρινομπλέ.

Τι γίνεται λοιπόν με τον μεταγραφικό σχεδιασμό; Απευθυνθήκαμε στο αρμόδιο τμήμα της ομάδας και πήρε τις απαντήσεις που λύνουν όλες τις απορίες.

Στις 30 Μαΐου 2016 έγινε συνάντηση των ιδιοκτητών, προέδρων και νομίμων εκπροσώπων των 11 ΠΑΕ της SUPER LEAGUE, εκτός των λεγόμενων "μεγάλων" ομάδων. Μετά από αυτή η συνάντηση, υπήρξε γραπτή δήλωση-δέσμευση και των 11 ΠΑΕ. Σύμφωνα με αυτή, υπάρχουν σοβαρές προτάσεις που αν δεν υλοποιηθούν, οι 11 αυτές ομάδες μας θα απέχουν και δεν θα συμμετέχουν στο επικείμενο πρωτάθλημα περιόδου 2016-2017.

Υπάρχει λοιπόν μία συμφωνία κυρίων, αποτυπωμένη και με γραπτή-δέσμευση, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή των "11" αυτή τη στιγμή στο νέο πρωτάθλημα είναι στον "αέρα". Και όσο παραμένει στον "αέρα" δεν γίνεται να υπάρχουν ανακοινώσεις μεταγραφών ενόψει της νέας σεζόν, χωρίς να είναι γνωστό το αν θα πάρουν μέρος οι ομάδες.

Κοινή λογική! Πρώτα εξασφαλίζεις αυτά που ζήτησες γραπτώς για να πάρεις μέρος και μετά κάνεις μεταγραφικές κινήσεις.

Για την ώρα ο Αστέρας φαίνεται να είναι ο πιο αποφασισμένος από τους 11, στη λογική οτι θα επιδιώξει μέχρι τέλους να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

Αυτή η συμφωνία πρόκειται να αλλάξει το στάτους και τη δυναμική των 11 ομάδων και ο ΑΣΤΕΡΑΣ θέλει αυτό να το καταλάβουν όλοι. Πρωτάθλημα χωρίς τους 11 και χωρίς ίσους όρους δεν υπάρχει. Άρα πρέπει αυτές οι ομάδες να πάρουν αυτά που τους αναλογούν.

Κι όμως, υπάρχουν αρκετές ΠΑΕ που έχουν ήδη "σπάσει" τη συμφωνία των "11", ανακοινώνοντας μεταγραφές. Σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να έχουν υλοποιηθεί αυτά που αποτυπώθηκαν στη δέσμευση της 30ης Μαΐου!

Όμως αυτές οι συμφωνίες απαιτούν θυσίες, τήρηση του λόγου και αγώνα. Πώς γίνονται μεταγραφές χωρίς να υπάρχει απόφαση για το αν θα κατέβουν στο επόμενο πρωτάθλημα; Ο Αστέρας ειναι αποφασισμένος. Οι υπόλοιποι;

Πηγή: sport24.gr