Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 11:28

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ: Χωρίς άγχος ο Τσικλητήρας στο Γύθειο - Μάχη στη Λέρνα

Γράφτηκε από τον

Με τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής πέφτει σήμερα Κυριακή η "αυλαία" στα μπαράζ ανόδου για τη Γ' εθνική, ένα μίνι πρωτάθλημα που ξεκίνησε στις 15 Μαΐου.

Ο Τσικλητήρας Πύλου φιλοξενείται στις 5 μ.μ. στο Γύθειο από τον τοπικό Ολυμπιακό σ' ένα αδιάφορο βαθμολογικό ματς και για τις δύο ομάδες. Την ίδια ώρα στο ΔΑΚ Λέρνας, η Ενωση Λέρνας θα μονομαχήσει με τη Δόξα Μεγσλόπολης για μια θέση στις εθνικές κατηγορίες.

Ο πρωταθλητής Μεσσηνίας έχει σφραγίσει από την περασμένη Κυριακή το εισιτήριο της ανόδου για τη Γ' εθνική και το ενδιαφέρον στρέφεται στη δεύτερη θέση.

Ενωση και Δόξα έχουν από 8 βαθμούς και ο νικητής θα πανηγυρίσει την άνοδο. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα χρειαστεί νέος αγώνας μπαράζ (όπως πέρυσι η Κυπαρισσία με τη Σπάρτη), μιας και το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου δεν είχε αναδείξει νικητή. 

Να σημειωθεί ότι εάν συμβεί αυτό, τότε ο Τσικλητήρας θα τερματίσει πρώτος στον 13ο όμιλο, ακόμα και με ήττα στο Γύθειο. Ο τοπικός Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα τελευταίος, μιας και έχει μόλις ένα βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές.

Με την ισοπαλία όμως που απέσπασε την περασμένη Κυριακή από τη Λέρνα, επέτρεψε στην ομάδα της Πύλου να πανηγυρίσει και μαθηματικά την άνοδο.

Ετσι για πρώτη φορά στα μπαράζ θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Η αποστολή της Μεσσηνιακής ομάδας θα αναχωρήσει αυθημερόν για το Γύθειο, με το Νίκο Κακαλέτρη να υπολογίζει όλους τους παίκτες. Ο έμπειρος τεχνικός ενδέχεται πάντως να κάνει αλλαγές στην 11άδα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα.  Το ίδιο ισχύει και για τους γηπεδούχους, οπότε προμηνύεται ανοιχτό ματς με αρκετά γκολ. Αντίθετα στη Λέρνα, η αγωνία θα χτυπά… κόκκινο, μιας και σε ένα παιχνίδι θα παιχτούν οι κόποι μιας χρονιάς για τους πρωταθλητές Αργολίδας και Αρκαδίας, αντίστοιχα. 

13ος όμιλος

Κυριακή 5 Ιουνίου

(6η αγωνιστική)

Ολυμπιακός Γυθείου - Τσικλητήρας Πύλου

Μαρκαντωνάτος, Πήττας, Καραλής (Ηλείας)

Δημοτικό Στάδιο Γυθείου, 5 μ.μ.

Ενωση Λέρνας - Δόξα Μεγαλόπολης

Μακρυπόδης, Μεϊντανάς, Γκοτσόπουλος (Αχαίας)

ΔΑΚ Λέρνας, 5 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 5 αγωνιστικές)

1. Τσικλητήρας Πύλου 5-1 10

2. Δόξα Μεγαλόπολης 8-7 8

-. Ενωση Λέρνας 5-4 8

 

4. Ολυμπιακός Γυθείου 3-9 1