Σάββατο, 04 Ιούνιος 2016 12:05

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τέλος ο Μπλέτσας - Ξεκινά ο προγραμματισμός

Γράφτηκε από τον

 

Σε αλλαγή προπονητή πηγαίνει ο Ηρακλής Καλαμάτας καθώς ο Βασίλης Μπλέτσας έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα.

Ο νεαρός τεχνικός αποχωρεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και χώρισε σαν φίλος με τους «κυανόλευκους» οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την προσφορά τους και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια. 

Θυμίζουμε ότι ο Μπλέτσας πήγε στον Ηρακλή τον περασμένο Νοέμβριο ενώ η ομάδα πέτυχε το στόχο της παραμονής μετά το διπλό στη Μεθώνη την τελευταία αγωνιστική. 

Φυσικά για να μείνει ο Ηρακλής στην κατηγορία χρειάστηκε στην συνέχεια να εξασφαλίσει και την άνοδο της στην Γ' εθνική η ομάδα του Τσικλητήρα Πύλου, αφού κάτι τέτοιο προβλεπόταν από την προκήρυξη της ΕΠΣΜ για την ομάδα που θα πάρει την 12η θέση στην Α1 τοπική.

Οι άνθρωποι του Ηρακλή λοιπόν είχαν ένα λόγο παραπάνω να χαρούν για την επιτυχία του Τσικλητήρα, τον οποίο φυσικά συνεχάρηκαν για την σημαντική αυτή στιγμή της ανόδου στην Γ' εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλής βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση προπονητή και στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε προχθές το βράδυ έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον πιθανό αντικαταστάτη του Μπλέτσα. Ακούστηκαν κάποια ονόματα και τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές επαφές από τα μέλη της διοίκησης με σκοπό να κλείσει άμεσα το θέμα. 

Ψάχνει για προπονητή, μένει ο κορμός 

Όσον αφορά το ρόστερ, ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει μετά την πρόσληψη του νέου προπονητή, ώστε να γίνουν οι ανανεώσεις και οι μεταγραφές σε συνεργασία με αυτόν. 

Σε γενικές γραμμές πάντως, υπάρχει πρόθεση να διατηρηθεί ο βασικός κορμός και να γίνουν κάποιες προσθήκες που θα δυναμώσουν το ρόστερ. 

Οι άνθρωποι του Ηρακλής στάθηκαν και στην σημαντική προσφορά των τριών παικτών που αποκτήθηκαν στο φινάλε του πρωταθλήματος, τους Βασίλη Πανταζή, Παντελή Πανταζή και Παναγιώτη Καραγιάννη, οι οποίοι βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα να πετύχει το στόχο της παραμονής. «Την τόσο άμεση προσαρμογή τους στην ομάδα την συναντάς μόνο σε επαγγελματίες παίκτες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Κουτίβας. 

Στο διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκε βέβαια και το οικονομικό, το οποίο θα είναι και τη νέα χρονιά το πιο σοβαρό πρόβλημα για την δημιουργία μιας αξιόμαχης ομάδας αλλά και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της. 

Τέλος, η ακαδημία θα συνεχίσει τις προπονήσεις τον Ιούνιο ενώ οι παίκτες της παιδικής ομάδας που είναι άνω των 13 ετών θα ακολουθήσουν μετά τις 15 Ιουνίου πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο του συλλόγου, το οποίο θα επιμεληθεί ο γυμναστής του Ηρακλή Δημήτρης Νικολακέας.