Σάββατο, 04 Ιούνιος 2016 12:15

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Με σύμμαχο και αντίπαλο το παρελθόν ο Παπαδόπουλος

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Με σύμμαχο και αντίπαλο το παρελθόν ο Παπαδόπουλος

Καλοκαίρι, εποχή ανανέωσης και η στήλη αλλάζει όχι ταυτότητα και φιλοσοφία αλλά εμφάνιση. Μετά από 8 χρόνια περιπλάνησης στο... λαβύρινθο του μεσσηνιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου ανακαλύψαμε το δικό μας Μίτο της Αριάδνης κι έτσι από σήμερα και κάθε εβδομάδα θα είμαστε κοντά σας με νέο look.

Εντελώς τυχαία αυτή η... ανακαίνιση συμπίπτει χρονικά με σαρωτικές αλλαγές στη «Μαύρη Θύελλα», τις οποίες θα επιφέρει η εκ νέου ανάληψη της προεδρίας του γενικού κουμάντου από το Σταύρο Παπαδόπουλο. Ο αειθαλής ηγέτης της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας επέστρεψε, το ανακοίνωσε άλλωστε και ο ίδιος δημόσια στα τοπικά ΜΜΕ και δείχνει έτοιμος να οδηγήσει την ασπρόμαυρη ομάδα στον... αφρό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τεράστιες οι προσδοκίες που καλλιεργούνται στον κόσμο μόνο και μόνο από το όνομα του επίτιμου προέδρου του Μεσσηνιακού. Οσο κι αν ο ίδιος αποφεύγει τα μεγάλα λόγια σήμερα, το εξαιρετικά επιτυχημένο παρελθόν του είναι εκείνο που ουσιαστικά τον υποχρεώνει να... ψηλώσει τη «Μαύρη Θύελλα» που τα τελευταία χρόνια... κόντυνε πολύ και όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. 

Ο Παπαδόπουλος είναι ιστορικά ο πιο επιτυχημένος διοικητικός ηγέτης της ασπρόμαυρης ομάδας, καθώς κατάφερε να της εξασφαλίσει τέσσερις παρουσίες στην Α’ Εθνική, τρεις συνεχόμενες (1995-1998) και άλλη μία τη σεζόν 1999 – 2000, στα μέσα της οποίας αποχώρησε. Συνεπώς η δεύτερη θητεία του στην προεδρία που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο μήνα, με την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, είναι... καταδικασμένη να πετύχει.

Ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας ξαναπαίρνει στα χέρια του τα ηνία έχοντας το παρελθόν του σύμμαχο αλλά ταυτόχρονα και αντίπαλο. Αναμφίβολα η νέα «Μαύρη Θύελλα» που θα παρακολουθήσουμε τη νέα σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιρικό... θίασο των τελευταίων ετών, οι συγκρίσεις ωστόσο με την παλιά καλή εποχή θα είναι αναπόφευκτες. Ο  Παπαδόπουλος υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους πιο ασυμβίβαστους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και ήθελε πάντα η ομάδα του να ανεβαίνει στα ιεραρχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζουμε πως παρά τα πέρασμα των χρόνων παραμένει μέχρι και σήμερα το ίδιο φιλόδοξος ώστε να ξεπεράσει σε επιτυχία ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Υ.Γ.: Προσοχή στα μάτια που βλέπετε στο πάνω μέρος της σελίδας. Βλέπουν και ακούνε τα πάντα σε όλα τα μεσσηνιακά γήπεδα και όχι μόνο...

 

ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΝΗΜΕΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΖΑΪΡΖΙΝΙΟ: Το πέρασμα του... τυφώνα!

 

Ο πιο διάσημος ποδοσφαιρικός τυφώνας στη Βραζιλία δεν είναι άλλος από τον τεράστιο Ζαϊρζίνιο, που κάθισε για ένα δίμηνο (Οκτώβριος, Νοέμβριος 1997) στον πάγκο της «Μαύρης Θύελλας».

Ο 72χρονος σήμερα θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είχε την... τιμητική του στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης του Σταύρου Παπαδόπουλου, με τη φωτογραφία του να κοσμεί το χώρο, παρ’ ότι βρισκόταν σε λάθος θέση δίνοντας... μακάβριο τόνο στην κατά τα άλλα πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Το πέρασμα του «furacao» (τυφώνας στα Βραζιλιάνικα) από την ποδοσφαιρική Καλαμάτα μόνο θυελλώδες δεν αποδείχθηκε, με την ασπρόμαυρη ομάδα να πετυχαίνει μόλις μία νίκη σε 14 ματς (1-0 τη Βέροια με γκολ του αλησμόνητου Παναγιώτη Μπαχράμη). Η στασιμότητα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας οδήγησε σε... διαζύγιο μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον ίδιο, με τον Σταύρο Παπαδόπουλο να υποστηρίζει πως δεν άρμοζε σε έναν τόσο μεγάλο άσο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να χαλάει το όνομά του.

Ο Ζαϊρζίνιο σαν προπονητής μπορεί να απέτυχε στην ασπρόμαυρη ομάδα με την έννοια ότι δεν έφερε τα αποτελέσματα που όλοι αναμέναμε, χάρη στην επιμονή του όμως αναδείχθηκαν ορισμένοι σπουδαίοι Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, ο Δρούγας και ο Μπαχράμης, τους οποίους μονιμοποίησε στην ενδεκάδα. Ο διάσημος άσος του παρελθόντος εξέπεμπε, άλλωστε, σε άλλο μήκος κύματος, εντελώς διαφορετικό από την ελληνική ποδοσφαιρική νοοτροπία. Η ατάκα που είπε κάποια στιγμή μέσα στα αποδυτήρια («αν κάνουμε μόνο νίκες ως το τέλος προλαβαίνουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»!) αποδεικνύει ότι ποδοσφαιρικά σκεφτόταν βραζιλιάνικα, μόνο που βρισκόταν στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα του.

 

ΤΟΥΡΝΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ! Ο Τσικλητήρας επιστρέφει στον τόπο που δοξάστηκε

 

Η Στοκχόλμη και το Ολυμπιακό Στάδιο της σουηδικής πρωτεύουσας θα αποτελούν στον αιώνα τον άπαντα τόπο δόξας για την Ελλάδα και την Πύλο, καθώς εκεί το καλοκαίρι του 1912 ο Κωστής Τσικλητήρας αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στο μήκος άνευ φόρας, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 3,37 μέτρα.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης δεν κατάφερε να επισκεφτεί ποτέ ξανά το χώρο που του χάρισε αθανασία και αιώνια δόξα, καθώς μερικούς μήνες αργότερα αρρώστησε βαριά και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 24 ετών, όμως η μορφή του θα επιστρέψει εκεί φέτος μέσα από την πρωταθλήτριας Μεσσηνίας που φέρει το όνομά του κι έχει σύμβολο τον ίδιο!

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο Τσικλητήρας Πύλου θα πραγματοποιήσει τουρνέ στη Σουηδία στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, δίνοντας στη σκανδιναβική χώρα μία σειρά φιλικών αγώνων.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί στον Σουηδό πρώην προπονητή της Καλαμάτας Μπο Πέτερσον, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τους παράγοντες των «ροσονέρι» κι έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί για να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

 

Οι… μπαρούφες της εβδομάδας

 

Δεν ήταν λίγες οι... μπαρούφες που διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες στα διαδίκτυο. Το... ράδιο αρβύλα και το... χαλασμένο τηλέφωνο θα είναι στα φόρτε τους όλο το καλοκαίρι, καθώς με Παπαδόπουλο πρόεδρο οι μεταγραφολόγοι τρίβουν τα... χέρια τους.

Τις παλιές καλές εποχές της δεκαετίας του ’90 υπήρχε μία μεγάλη παρέα σε παραλιακή καφετέρια που... γεννούσε ποδοσφαιρικά και μεταγραφικά σενάρια σε καθημερινή βάση. Τότε το ίντερνετ δεν ήταν διαδεδομένο, οπότε όλες αυτές οι εικασίες έμεναν εκεί, σε ακτίνα το πολύ μερικών μέτρων. Σήμερα, όμως, μπορούν σε ελάχιστα λεπτά να κυκλοφορήσουν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Διαβάσαμε πολλά... φανταστικά πράγματα μέσα στην εβδομάδα, τα οποία διαψεύστηκαν από τα ίδια τα γεγονότα. Η Γενική Συνέλευση του «Π.Σ. Η Καλαμάτα» για παράδειγμα ορίστηκε από κάποιους μη αρμόδιους για... σήμερα!

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει καθώς το καταστατικό του συλλόγου προβλέπει ότι θα πρέπει να προκηρυχθεί τουλάχιστον δέκα μέρες νωρίτερα.

 

Το δεύτερο... αποκύημα φαντασίας είχε να κάνει με τη δημιουργία υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου χωρητικότητας 14.000 θεατών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τον ίδιο τον Παπαδόπουλο και όπως διαβάσαμε στο σχετικό κείμενο θα το ανακοίνωνε προχθές, κάτι που επίσης δεν συνέβη. Και που να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες...