Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016 18:54

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: "Ανταγωνιστική ομάδα και στην Α' τοπική", λέει ο πρόεδρος Τ. Σερεμέτης

Γράφτηκε από τον

 

Στην Α' τοπική μετά από 16 χρόνια θα αγωνιστεί την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο η Αναγέννηση Παραλίας.

Η "Μπάρτσα", όπως είναι το "παρατσούκλι" που της έχουν δώσει λόγω των χρωμάτων της, κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να πετύχει 3 ανόδους και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας, έχοντας αφήσει πίσω της άσχημες καταστάσεις που την είχαν φέρει ακόμη και στα πρόθυρα της διάλυσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2011-2012 δεν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ' τοπικής. Από την επόμενη χρονιά ο Παναγιώτης Σερεμέτης, ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, ως πρόεδρος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης φρόντισαν ώστε να λειτουργήσει η ομάδα με σκοπό σιγά - σιγά να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Την πρώτη χρονιά, ήταν περισσότερο αναγνωριστική και με τους μείον 6 βαθμούς που κουβαλούσε από την προηγούμενη σεζόν λόγω τιμωρίας, κατάφερε να τερματίσει στη 10η θέση του 2ου ομίλου με 20 βαθμούς. Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο που είχαν μπει οι βάσεις, λειτούργησε σωστά και οργανωμένα και κέρδισε την άνοδο διαδοχικά     από τη Γ' στη Β' τοπική το 2013-2014, από τη Β' στη Α1 τοπική το 2014-2015 και φέτος από την Α1 στην πρώτη κατηγορία του νομού μας.

Η Αναγέννηση τη φετινή περίοδο κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, ήταν ανταγωνιστική και κατάφερε να πάρει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου, με 58 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Εράνη, πετυχαίνοντας συνολικά 17 νίκες, ενώ είχε 7 ισοπαλίες και 2 ήττες από τον Χανδριναϊκό και την Α.Ε. Αβίας εντός έδρας (και οι δύο) με το ίδιο σκορ 1-0, τη 2η και την 21η αγωνιστική αντίστοιχα.

Ο δρόμος για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία του νομού μας ξεκίνησε όπως προαναφέραμε την περίοδο 2012-2013 με την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Σερεμέτη.

Με αφορμή λοιπόν την άνοδο της ομάδας στη Α' τοπική μετά από 16 χρόνια, μιλήσαμε μαζί του, κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στην Αναγέννηση Παραλίας. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μίλησε για την άνοδο, για το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής, για το πως αισθάνεται που ως πρόεδρος της έβαλε το δικό του λιθαράκι για να αγωνιστεί και πάλι η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία του νομού, αλλά και το πως βλέπει τη νέα χρονιά.

- Δίκαια πήρε η Αναγέννηση το ένα από τα τρία εισιτήρια της ανόδου στην Α' τοπική;

«Θεωρώ ότι δίκαια πήραμε το ένα από τα εισιτήρια της ανόδου. Καλύτερη ήταν η Εράνη που πήρε το πρώτο εισιτήριο, και πιστεύω ότι μετά ήμασταν εμείς».

- Για το πρωτάθλημα της Α1 ποια είναι η γνώμη σου; Τι εντυπώσεις σου άφησε;

«Ήταν ένα αρκετά καλό πρωτάθλημα, θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο από την άποψη, ότι αυτό θα συνέβαινε αν υπήρχαν καλύτεροι αγωνιστικοί χώροι και λίγο καλύτερη διαιτησία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω παράπονα. Ήταν ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος γιατί δεν ήξερες ποιες ομάδες θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις αλλά και ποιες θα διεκδικήσουν την παραμονή τους».

- Πως αισθάνεσαι για την επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας μετά από 16 χρόνια; 

«Αισθάνομαι χαρούμενος γιατί ήταν μια ομάδα που τη γνώρισα ως αντίπαλος, καθώς ως ποδοσφαιριστής την είχα αντιμετωπίσει. Ήταν από τις ιστορικές ομάδες της Καλαμάτας και απλώς άξιζε να παίζει στην Α' τοπική. Επίσης πέρα από το γεγονός ότι είναι πρόεδρος της Αναγέννησης, ένας άλλος λόγος, που αισθάνομαι χαρούμενος για την άνοδο στην Α' τοπική, είναι πως τα τελευταία 16 χρονιά είμαι κάτοικος Παραλίας, στην περιοχή που αποτελεί και την έδρα της ομάδας».

- Τι να περιμένουμε από την ομάδα τη νέα περίοδο, αλλά και μελλοντικά;

«Σίγουρα οι στόχοι μας είναι η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να βρεθεί σε υψηλή βαθμολογική θέση ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα παραμονής. Επίσης ένας ακόμη στόχος, είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Γιατί αυτός ο στόχος δεν θα ωφελήσει μόνο την Αναγέννηση, αλλά και το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο γενικότερα, καθώς επίσης και την ομάδα της Καλαμάτας. Δεν συμφωνώ με αυτό που ακούγεται ότι πρέπει οι ομάδες να κάνουν στην άκρη και να πάρει η Καλαμάτα το πρωτάθλημα. Πρέπει το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό γιατί μέσα από αυτό η Καλαμάτα θα ωφεληθεί, καθώς θα αποκτήσει εμπειρία από δυσκολίες και αυτό θα την βοηθήσει να παρουσιαστεί εξίσου δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της στους αγώνες μπαράζ, όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ' εθνική».