Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016 19:57

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Ισόπαλο 4-4 το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Γράφτηκε από τον

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα για δεύτερη σερί χρονιά το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους παλαίμαχους του Πανθουριακού και του φίλους του προέδρου της ομάδας Αγαθοκλή Χριστόπουλου.

 

Ο αγώνας, που διεξήχθη, όπως και πέρσι, στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα  που συγκεντρώθηκαν από το φιλικό (υπήρχε εισιτήριο των 2 ευρώ) δόθηκαν στη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο". Μάλιστα στο γήπεδο υπήρχε δίπλα από την είσοδο προς την κερκίδα ένας μεγάλος πήλινος κουμπαράς, όπου όποιος ήθελε να βοηθήσει έριχνε όσα χρήματα επιθυμούσε.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος του Πανθουριακού, κάλεσε τους εκπροσώπους του "Κύτταρου" που βρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν τον αγώνα και προσέφερε αθλητικό υλικό, ενώ σε σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Κάνω αυτή την προσφορά για να βοηθήσω τους ανθρώπους που δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή τους. Θα είμαι δίπλα τους και στο μέλλον. Εύχομαι του χρόνου να είστε εδώ καθαροί από τα ναρκωτικά και να δώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι.

Θέλω να ευχαριστήσω τους παλαίμαχους του Πανθουριακού για τη συμμετοχή τους στο σημερινό (σ.σ. προχθεσινό) αγώνα και τη στήριξη τους στην προσπάθεια κοινωνικού χαρακτήρα».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον Πανθουριακό για την προσφορά σε αθλητικό υλικό (στολή, παπούτσια, μπάλες). Είναι μια πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης από την τοπική κοινωνία που με αυτό τον τρόπο αποδέχεται ανθρώπους που βρίσκονται στην απεξάρτηση ή έχουν απεξαρτηθεί και τους αγκαλιάζει και τους βάζει ξανά στο κοινωνικό σύνολο».

Το παιχνίδι 

Σε ό,τι αφορά το φιλικό, δεν αναδείχθηκε νικητής, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 4-4. Οι παλαίμαχοι του Πανθουριακού, βρέθηκαν δύο φορές μπροστά στο σκορ με 2-0 και 3-1, με τους φίλους του προέδρου να ισοφαρίζουν 3-3 και να παίρνουν το προβάδισμα 3-4, όμως οι αντίπαλοι τους κατόρθωσαν λίγα λεπτά πριν το τέλος να πετύχουν το τελικό 4-4. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Πανθουριακού σκόραρε δύο φορές από την άσπρη βούλα, με ωραία σε εκτέλεση σουτ.

Στο 20' οι Αντωναίος και Ι. Φαββατάς άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή και με φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 46' ο Μπάλλας με σέντρα σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 51' ο Γ. Κάϊας με σουτ μείωσε σε 2-1. Στο 54' ο Κωλέτσος με σουτ σημείωσε το 3-1. Στο 59' ο Γ. Κάϊας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπάλλα και ο διαιτητής Γκούμας σφύριξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο πρόεδρος Αγ. Χριστόπουλος και μείωσε σε 3-2. Στο 62' ο Δρούγας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 3-3. Δύο λεπτά μετά ο Δρούγας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γαλέα και νέο πέναλτι έδωσε ο Γκούμας. Το εκτέλεσε και πάλι ο Αγ. Χριστόπουλος και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του κάνοντας το 3-4. Στο 74' ο Αντωναίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-4.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκος Γκούμας με βοηθούς διαιτητές τους Παναγιώτη Κομπιλίρη και Αντώνη Μιχαλόπουλο.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΥ: Παναγιώτης Μπαλής, Βασίλης Σακκάς, Φίλιππος Μπάλλας, Παναγιώτης Γαλέας, Χρήστος Κουδούνης, Δημήτρης Αντωναίος, Θανάσης Τσαούσης, Γιάννης Φαββατάς, Γιώργος Μπιτσάνης, Θεόδωρος Γκίζας. Επαιξαν και οι Παναγιώτης Τσόκας, Γιάννης Κάππος, Χρήστος Κωλέτσος και ο νεαρός Δημήτρης Μπαλής.

 

ΦΙΛΟΙ ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ηλίας Φαββατάς, Γιώργος Κάιας, Θανάσης Κάιας, Βασίλης Δουρούμης, Παναγιώτης Δρούγας, Τάσος Μπουτσικάρης, Μανώλης Βουλκίδης, Γιώργος Ζώταλης, Σπύρος Δασκαλάκης, Αγαθοκλής Χριστόπουλος, Πέτρος Μπουτσικάρης. Επαιξαν και οι Χρήστος Χριστόπουλος, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Μάρκος Μυλωνάς, Ακης Πετρίδης, Χρήστος Μπιταβατζής, Γιώργος Αργυρόπουλος.