Σάββατο, 31 Αύγουστος 2013 00:30

Ο νόμος των… φαβορί ή εκπλήξεις στο Κύπελλο Μεσσηνίας;

Γράφτηκε από τον

Με πέντε αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η "αυλαία" της δεύτερης φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου τα παιχνίδια είναι διπλά. Την Κυριακή θα γίνουν δέκα ακόμα συναντήσεις και την προσεχή Τετάρτη η 16η ανάμεσα στην Σπερχογεία και τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας.


Το αξιοσημείωτο πως έχουμε μόνο τρία ζευγάρια ομάδων Α' τοπικής. Ο λόγος για τους αγώνες Κυπαρισσία - Ανδρούσα, Δώριο - Α.Ο. Φαραί και Εράνη - Τσικλητήρας Πύλου. Οι υπόλοιπες δέκα της Α' τοπικής αντιμετωπίζουν ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός Καλαμάτας υποδέχεται τον Αστέρα Βαλύρας, ο Εθνικός Μελιγαλά παίζει εκτός με τη Βέργα, το Διαβολίτσι εντός με την Καλλιθέα, ο Τέλλος Αγρας επίσης εντός με τον Πατίστα και η Μεθώνη εκτός με τον Αίαντα.
Ο Πάμισος θα φιλοξενήσει στη Μεσσήνη τον Ηρακλή Καλαμάτας και ο Αστέρας Αρφαρών τον Πανιώνιο, ενώ ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα μεταβεί στον Πύργο Τριφυλίας για να αντιμετωπίσει τον Μιλτιάδη. Η Ομόνοια θα παίξει εκτός με τον Κεραυνό και η Σπερχογεία την Τετάρτη στο γήπεδό της με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Βλαχόπουλο - Δόξα Καλαμάτας, Αμφεια - Πανθουριακός, και Α.Ε. Αβίας - Αστέρας Μικρομάνης που αναμένονται αμφίρροπες με δεδομένες ότι τίθενται αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια κατηγορία. Ουδείς βέβαια μπορεί να προδικάσει την πρόκριση σε κανένα από τα παραπάνω 16 παιχνίδια, καθώς θα ακολουθήσουν ρεβάνς, ενώ μην ξεχνάμε ότι το κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων. Εκτός και αν υπερισχύσει ο νόμος των φαβορί.

Για το πρώτο βήμα
Πάμισος, Εράνη, Κυπαρισσία


Στην έδρα τους θα δώσουν το πρώτο ματς για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας, ο Πάμισος, η Εράνη και η Κυπαρισσία. Τρεις από τις πιο δυνατές ομάδες της Α' τοπικής.
Οι "Νησιώτες" υποδέχονται τον Ηρακλή Καλαμάτας και θέλουν να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση. Ο Γ. Αργυρόπουλος δεν υπολογίζει τους Σεφεράσι, Γ. και Χρ. Τρίψα που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ο Ν. Μουλατσιώτης τον Σόφτη.
Το πρώτο βήμα θα επιχειρήσει να κάνει και η Εράνη επέναντι στον
νεοφώτιστο Τσικλητήρα Πύλου. Ο Δ. Παναγιώτου θα προφυλάξει τον Μπεγκλετζή, ενώ στον αντίποδα ο Ν. Γεωργακλής θα παρατάξει 11άδα ανάγκης. Και αυτό γιατί θα απουσιάσουν για διάφορους λόγους οι Π. και Γ. Καλδής, Μίντζηρας, Τσώνης, Μπουντάς, Πανταζόπουλος και ενδεχομένως οι Σωτηρόπουλος, Παπαγεωργίου.
Με πολλές απουσίες θα παίξει και η Κυπαρισσία απέναντι στην την έτερη ομάδα που ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία, την Ανδρούσα. Ο Π. Παναγόπουλος θα στερηθεί πιθανότατα τις υπηρεσίες των Σταματόπουλου, Γιαννόπουλου, Σιγέρη, Γαλάνη, Ντιόπ, Ζαφείρη, Αναστασίου, Στρέπι και Μιτρόφ. Η Ανδρούσα θα παίξει με τον… αέρα του αουτσάιντερ και στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση και ότι βγει.
Από εκεί και πέρα, ο.. πρωταθλητής των μεταγραφών Εθνικός Μελιγαλά θα φιλοξενηθεί απόψε από τη Βέργα στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης". Ο Αντώνης Μαυρέας δεν θα έχει στη διάθεσή τους τους Ντούζια, Καραπετιάν, Κωνσταντόπουλο, Γ. και Ηλ. Μητσέα.
Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που φιλοδοξεί επίσης να πρωταγωνιστήσει, θα υποδεχτεί τον Αστέρα Βαλύρας δίχως τους Αλεξανδρόπουλο, Μάρη, Πανταζή και Περιβολάρη.

Χωρίς προγνωστικά

Ο λόγος για το Βλαχόπουλο - Δόξα, Αμφεια - Πανθουριακός και Α.Ε. Αβίας - Αστέρας Μικρομάνης. Εξι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής και θα επιχειρήσουν να διακριθούν και στο κύπελλο. Το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουν ομάδες μεγαλύτερες κατηγορίας κάνει τα παιχνίδια να μοιάζουν ισορροπημένα και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ολα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά και οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάχη στο Δώριο


Το Δώριο - Α.Ο. Φαραί είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια στη δεύτερη φάση. Αμφότερες έχουν θέσει μεν ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα, αλλά δεν  θα αρνηθούν τη διάκριση στο κύπελλο. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του το Βεσέλι, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν πλήρεις. Χρέη προπονητή ενδέχεται να κάνει ο πολύπειρος αμυντικός Βασίλης Μπλέτσας αν δεν προλάβει να επιστρέψει από τη Ζάκυνθο όπου βρίσκεται ο Κώστας Κλάδης.
Την ίδια ώρα στο Διαβολίτσι η ομώνυμη ομάδα θα αντιμετωπίσει την Καλλιθέα έχοντας τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την πρόκριση. Ο Σ. Δημάκης ζήτησε πάντως προσοχή, διότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Θα απουσιάσουν οι Ζαμπάρας, Θεοδωρόπουλος και ίσως οι Ζερίτης, Βουρνάς. Στην Καλλιθέα βλέπουν τις αναμετρήσεις με το Διαβολίτσι ως δυνατά τεστ προετοιμασίας για το πρωτάθλημα.
Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχει και ο Τέλλος Αγρας κόντρα στον Πατίστα. Η ομάδα των Γαργαλιάνων θα προσπαθήσει να πάρει από το πρώτο ματς ξεκάθαρο προβάδισμα και οι καλαματιανοί να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν.

Εκτός Απόλλωνας,
Μεθώνη, Ομόνοια


Ο φιλόδοξος Απόλλωνας Καλαμάτας θα επιχειρήσει και φέτος να φθάσει ψηλά στο θεσμό. Το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει είναι ο Μιλτιάδης.
Θα απουσιάσουν οι Αντωναίος, Τσορώνης και Βαβαρούτσος που είναι ανέτοιμοι ενώ οι Σαραντόπουλος, Ροβολής, Ντιόπ και Ντέιβιντ θα κριθεί η συμμετοχή τους τελευταία στιγμή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Σίγουρος απών ο Μάλαμας που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δεξί αστράγαλο.
Ο ιστορικός σύλλογος θέλει το διπλό στον Πύργο Τριφυλίας ώστε να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα στον επαναληπτικό. Ανάλογο στόχο έχει και η Ομόνοια που παίζει στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" με τον Κεραυνό. Εκεί όπου θα φιλοξενηθεί και η συνάντηση του Αίαντα με τη Μεθώνη.
Τέλος στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας θα αναμετρηθεί με τον Πανιώνιο και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο, ενώ οι πρώτοι αγώνες της β' φάσης θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με τη συνάντηση της Σπερχογείας με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας.


Το πρόγραμμα των αγώνων
και οι διαιτητές

Σάββατο

Βλαχόπουλο - Δόξα Καλαμάτας
Γήπεδο Βλαχόπουλου, 5.30 μ.μ.
Γκούμας, Καλογερόπουλος, Τσουλάκος
Παπαφλέσσας Άμφειας - Πανθουριακός
Γήπεδο Αμφειας, 5.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Καραπιπέρης
Α.Ε. Αβίας - Αστέρας Μικρομάνης
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Τουρλομούσης, Ταβουλαρέας
Ολυμπιακός Καλ. - Αστέρας Βαλύρας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5.30 μ.μ.
Μπλάνας, Γιαννέας, Τσαούση
Βέργα - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 8 μ.μ.
Λάμιας, Βασιλοπούλου, Στέφανος

Κυριακή
Κυπαρισσία - Ανδρούσα
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Ι. Γιαννέτσος, Γιαννέας
Δώριο - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Δωρίου, 5.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Αθανασοπούλου, Ξηρόκωστας
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Καλλιθέα
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 5.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Λαζαράκης, Μανιατέας
Τέλλος Άγρας - Α.Ο. Πατίστα
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5.30 μ.μ.
Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Π. Ηλιόπουλος
Αίας - Μεθώνη
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Ταβουλαρέας, Τσαούση
Πάμισος - Ηρακλής Καλαμάτας
Δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, 5.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Καλογερόπουλος
Αστέρας Αρφαρών - Πανιώνιος
Γήπεδο Αρφαρών, 5.30 μ.μ.
Καραπιπέρης, Τσιλίκας, Σκορπιδέας
Εράνη - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Φιλιατρών, 5.30 μ.μ.
Λάμιας, Λουκάς, Βασιλοπούλου
Μιλτιάδης - Απόλλων Καλαμάτας
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 5.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Ρέκκας, Τσουκάλη
Κεραυνός - Ομόνοια
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 8 μ.μ.
Γκούμας, Παυλοπούλου, Μακρής


Τετάρτη 4/9
Σπερχογεία - Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Γήπεδο Σπερχογείας, 5.30 μ.μ.
Μπλάνας, Τσέλο, Μπασιλάρης