Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 14:24

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΜΠΛΕΤΣΑΣ: "Ο Ηρακλής είναι ομάδα για να πρωταγωνιστεί"

Γράφτηκε από τον

 

Με αντεπίθεση διαρκείας στο β' γύρο του πρωταθλήματος της Α1 ο Ηρακλής Καλαμάτας κατάφερε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία, η οποία επιτεύχθηκε τελικά μετά την άνοδο του Τσικλητήρα Πύλου στη Γ' εθνική.

Οι "κυανόλευκοι" έκαναν στον πρώτο γύρο μια από τις χειρότερες πορείες τους στα τοπικά πρωταθλήματα και η εκτίμηση των ποδοσφαιρόφιλων ήταν πως θα είναι μία από τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Χρειάστηκε μετά την 5η αγωνιστική, όπου η ομάδα είχε 3 ήττες και 2 ισοπαλίες να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της. Έτσι η πρώτη αλλαγή ήταν στον πάγκο της ομάδας, όπου την τεχνική καθοδήγηση ανέλαβε ο Βασίλης Μπλέτσας από το παιχνίδι με τον Αίαντα (6η αγωνιστική), που έληξε ισόπαλο με 0-0. Η προσπάθεια του νεαρού προπονητή δεν ήταν εύκολη, αλλά έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να οδηγήσει την ομάδα στη σωτηρία. Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση του Παναγιώτη Καραγιάννη και Βασίλη Πανταζή δύο έμπειρων παικτών, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά την ομάδα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά με την παρουσία τους έδωσαν ώθηση και στους υπόλοιπους παίκτες και όλοι μαζί έκαναν την προσπάθεια του για να μπορέσει ο Ηρακλής να παραμείνει στην Α1 κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι  τις 7 νίκες που είχε σε όλο το πρωτάθλημα της πέτυχε σε παιχνίδια του 2ου γύρου.

Για όσα συνέβησαν φέτος στον Ηρακλή Καλαμάτας, μας μίλησε ο προπονητής Βασίλης Μπλέτσας σε συνέντευξη που μας παραχώρησε. Ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στη διάρκεια της σεζόν που πέρασε, στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά και στο ότι δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τους "κυανέρυθρους". 

Ως παλιός παίκτης της Καλαμάτας, είπε τη γνώμη του για τις εξελίξεις στην ομάδα με την επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στα διοικητικά της "Μαύρης Θύελλας".  

 - Ο Ηρακλής κατάφερε με πορεία πρωταθλητισμού στο β' γύρο να πετύχει το στόχο της παραμονής. Τι άλλαξε και η ομάδα και πέτυχε το στόχο της;

«Σίγουρα βοήθησαν τα παιδιά που ήρθαν τον Ιανουάριο, οι Παναγιώτης Καραγιάννης, Βασίλης Πανταζής και Παντελής Πανταζής. Εγκλιματίστηκαν αμέσως με την ομάδα και λόγω του χαρακτήρα τους και λόγω της ποδοσφαιρικής τους ποιότητας και έδωσαν μία ώθηση και στα υπόλοιπα παιδιά με αποτέλεσμα η συνολική εικόνα της ομάδας να είναι πάρα πολύ καλή».

- Κάνε μας έναν απολογισμό για την χρονιά σε ότι αφορά την ομάδα;

«Η πορεία της ομάδας για το μέγεθος και το όνομα του Ηρακλή δεν νομίζω ότι ήταν αυτή που του αρμόζει. Ο Ηρακλής δεν είναι να παλεύει για τη σωτηρία, αλλά για να πρωταγωνιστεί. Παρόλα αυτά όμως μια ομάδα όταν βρίσκεται στα δύσκολα πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να αντεπεξέρχεται. Εμείς έχοντας μια πάρα πολύ καλή χημεία πιστεύω ότι τα καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο».

- Η άποψη σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α1, ποια είναι;

«Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό, αν κρίνουμε μάλιστα ότι η υπόθεση παραμονή, αλλά και οι ομάδες που έδειχναν ότι θα ανέβουν, όλα κρίθηκαν στις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτό οφείλεται στο ότι συμμετέχουν ομάδες που κατά παράδοση αγωνίζονται στην Α' κατηγορία και έδιναν μια καλύτερη ποιότητα. Πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία βοήθησε στο να βελτιωθεί το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο».

- Γιατί δεν ανανέωσες τη συνεργασία σου με την ομάδα;

«Δεν υπάρχει κανένα μυστικό στη μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Ηρακλή. Και οι δύο πλευρές επιθυμούσαμε η συνεργασία να συνεχιστεί, όμως καθαρά λόγω δικών μου επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ όπως εγώ θα ήθελα απέναντι σε μια ομάδα σαν τον Ηρακλή. Γι' αυτό πιστεύω ήταν καλύτερο αυτό που έγινε, χωρίσαμε φιλικά και αισθάνομαι τον Ηρακλή σαν ένα κομμάτι μου».

- Τι πρέπει να κάνει ο Ηρακλής την επόμενη σεζόν για να μην έχει την πορεία της φετινής χρονιάς;

«Πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσει το υπάρχον υλικό όπως είναι και με κάποιες μικρές προσθήκες και κάποιων έμπειρων παικτών θα μπορέσει να σταθεί επάξια στην κατηγορία. Αν υπάρχει στόχος για κάτι παραπάνω, σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις έμπειρων παικτών»

- Για τις εξελίξεις στην Καλαμάτα με την επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου ποια η γνώμη σου;

«Σίγουρα ο κ. Παπαδόπουλος είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Έχει δώσει δείγματα γραφής του τα προηγούμενα χρόνια. Αρα θα περιμένουμε και τώρα να δούμε κάτι ανάλογο έτσι ώστε να ξεκινήσει η ανάκαμψη της Καλαμάτας. Και σίγουρα ο κόσμος, αλλά και οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα θα πρέπει να έχουν υπομονή γιατί χρειαστεί να κτιστεί κάτι σε σωστές βάσεις».

"Αισθάνομαι κομμάτι του Ηρακλή"

Ο κ. Μπλέτσας ολοκλήρωσε τη συνέντευξη με την παρακάτω δήλωση: «Θα ήθελα για τη χρονιά που πέρασε να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας, που πέτυχαν το στόχο. Γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και η αλήθεια είναι ότι με έκαναν περήφανο με την αγωνιστικότητα τους και την προσήλωση τους σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, κάτι που τελικά επιβραβεύθηκε. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν σαν συνεργάτες μου, τον Γραβρίλη Φικούρα, που ήταν πάντα κοντά, επίσης τον Κώστα Στυλιανόπουλο, που ήρθε σαν φίλος και σαν συνεργάτης και βοήθησε και αυτός με την εμπειρία του. Τέλος θα ήθελα να κλείσω με τους ανθρώπους της διοίκησης να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί παρόλο που περάσαμε δύσκολες στιγμές, αυτοί στήριξαν και εμένα και τους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να τους δώσουμε και εμείς από την πλευρά μας τη χαρά της σωτηρίας. Και από την πλευρά της διοίκησης θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον Παναγιώτη Κομπότη και χωρίς παρεξήγηση από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης γιατί ήταν πάντα κοντά και οτιδήποτε χρειαζόμουν εγώ ή χρειαζόταν η ομάδα δεν μας άφηνε στιγμή μόνους, παρόλο που περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Κλείνοντας θέλω να πω ότι πάρα το γεγονός ότι έφυγα από την ομάδα αισθάνομαι κομμάτι του Ηρακλή και του εύχομαι τα καλύτερα για τη χρονιά που έρχεται».