Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 19:02

Προπονητής στην Ολλανδική Ρόντα ο Γιάννης Αναστασίου

Γράφτηκε από τον

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι και επισήμως ο νέος προπονητής της Ρόντα. Ο 43χρονος τεχνικός έδωσε τα χέρια με την ολλανδική ομάδα, στην οποία έπαιξε μια τετραετία.

Σε γνώριμα λημέρα επιστρέφει ο Γιάννης Αναστασίου. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρόντα, στην οποία αγωνίστηκε από το δεύτερο μισό της σεζόν 2001-2002 έως και το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2003-2004.

Προτού αναλάβει το "τριφύλλι" ο Έλληνας προπονητής είχε εργαστεί ως βοηθός προπονητή στη Ρέντινγκ και στον Άγιαξ. Τελευταίο του παιχνίδι με τους "πράσινους" ήταν την 1η Νοεμβρίου 2015, στο ισόπαλο παιχνίδι με την ΑΕΚ (τότε έκανε ντεμπούτο ο Γκουστάβο Πογέτ).

Ο τεχνικός διευθυντής της ολλανδικής ομάδας, Τομ Κάανεν, είπε: "Ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του νέου προπονητή. Καταλήξαμε στον Γιάννη, ο οποίος εκτιμάμε ότι ταιριάζει στο προφίλ που ψάχναμε. Γνωρίζει την ομάδα και την κουλτούρα του ολλανδικού ποδοσφαίρου".

Ο Αναστασίου θα παρουσιαστεί το Σάββατο (18/6) στην αίθουσα Τύπου του Parkstad Limburg Stadium. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η Ρόντα τερμάτισε στην 14η θέση της Eredivisie (σε 18 ομάδες), συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πηγή: sport24.gr