Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 10:14

Γκιρτζίκη στήριξε η ΕΠΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

 

Με 88 "ναι" και 82 "όχι", ψηφίστηκε χθες για την διοίκηση Γκιρτζίκη ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ για την περίοδο 2015-16.

Ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ όμως, είχε σημαντικές απώλειες, αφού είδε μόλις 25 Ενώσεις να ψηφίζουν υπέρ του και 23 κατά, αριθμοί που δείχνουν "ντέρμπι" εν όψει των εκλογών του Οκτώβρη.

Η ουσία πάντως, είναι ότι η διοίκηση Γκιρτζίκη με τα δεδομένα που προέκυψαν από την γενική συνέλευση δεν έχει τον αέρα του φαβορί αφού σε καμία περίπτωση δεν έχει την στήριξη 37 Ενώσεων που είχε ανακοινώσει ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση. 

Η αντιπολίτευση που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τον υποψήφιο πρόεδρο εμφανίζεται σημαντικά ενισχυμένη εν όψει των εκλογών και έτοιμη να κάνει την ανατροπή!

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας, με τον Λεωνίδα Οικονομίδη στην προεδρία πλέον, τάχθηκε υπέρ του Γκιρτζίκη, δεν άλλαξε δηλαδή "στρατόπεδο" σε σχέση με την στάση που κρατούσε τα προηγούμενα χρόνια όταν πρόεδρος ήταν ο Άρις Σταθόπουλος. 

Αναλυτικά πως ψήφισε η κάθε Ένωση και οι ομάδες:

«Όχι» στο διοικητικό απολογισμό ψήφισαν οι ΕΠΣ: Αθηνών, Αν.Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Δράμας, Ξάνθης, Πρέβεζας/Λευκάδας, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Ζακύνθου, Σάμου, Λέσβου, Ηπείρου, Κιλκίς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλας.

«Οχι» ψήφισαν οι παρακάτω ΠΑΕ: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα.

«Ναι« στον διοικητικό απολογισμό ψήφισαν οι ΕΠΣ: Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιά, Δωδεκανήσου, Έβρου, Κεφαλονιάς/Ιθάκης, Χαλκιδικής, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Αχαΐας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Κέρκυρας, Καβάλας, Θράκης, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Χίου, Ηλείας και Θεσπρωτίας.

«Ναι» οι παρακάτω ΠΑΕ: Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός, Καλλονή και Πανθρακικός.

- Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Αστέρας Τρίπολης κι ο Πλατανιάς δεν ψήφισαν καν.

- ΕΠΣ Άρτας, ΕΠΣ Καστοριάς δεν ψήφισαν, ενώ η ΕΠΣ Αργολίδας είχε δύο εκπροσώπους καθώς ο πρόεδρος απουσίαζε.

 

- Υπήρξαν «διαρροές» καθώς «σπασμένα» ψήφισαν οι Ευρυτανία (2 ναι, 1 όχι), Φωκίδα (1 ναι, 2 όχι), Σέρρες (1 ναι, 2 όχι), Σάλας (1 ναι, 2 όχι) και η Football League (Παναιγιάλειος-Καλλιθέα ναι, Απόλλων Σμύρνης όχι).