Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016 19:12

Β. ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ: Μετά από 5 χρόνια αποχωρεί από το Νέο Αρι

Γράφτηκε από τον

 

 

Την οριστική του αποχώρηση από το Νέο Αρι γνωστοποίησε πριν από λίγο καιρό ο Βασίλης Σπηλιώτης μέχρι πρότινος πρόεδρος και από τους ιδρυτές της ομάδας.

 

Η απόφαση του είναι οριστική και δεν έχει διάθεση να επιστρέψει κάποια στιγμή στα διοικητικά της, αφού όπως σημειώνει στη διάρκεια της συνέντευξης του στο "Notosport" ότι είχα να δώσω το έδωσα. 

Στη συνέντευξη μιλά για τα όσα έζησε αυτό το διάστημα, τους λόγους που ίδρυσε το Νέο Αρι μαζί με 10 φίλους του και παίκτες από την τότε ομάδα Πάμισο Αριος, τις ανόδους της ομάδας, την Α1 τοπική, τη δημιουργία τμημάτων υποδομής και την πρόσφατη είσοδο του στη διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας, αλλά και για κάποιους που από την πρώτη σεζόν, έβγαζαν χολή για την ομάδα και υποστήριζαν ότι δεν θα έχει μέλλον.

Ο Νέος Άρις ιδρύθηκε το 2011 και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ' τοπικής, όπου και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της ανόδου για τη Β' τοπική. Την περίοδο 2012-2013 η ομάδα τερματίσαμε στην 7η και την επόμενη (2η χρονιά στη Β' τοπική) 2013-2014, πήρε την άνοδο για την Α1 τοπική ως 2ος. Η σεζόν που πέρασε ήταν η 5η από την ίδρυση της, όπου κατάφερε με αντεπίθεση στο β' γύρο του πρωταθλήματος να ανανεώσει την παραμονή της στην Α1.

- Θέλω να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ρωτήσω τι σας έκανε να δημιουργήσετε, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά τότε, μια καινούργια ομάδα στον Αρι; Γιατί προχωρήσατε στην ίδρυση άλλης ομάδας στο χωριό;

«Τη δημιουργήσαμε γιατί στην παλιά ομάδα τον Πάμισο Αριος δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους της εκάστοτε διοίκησης. Αποφασίσαμε μια παρέα 10 φίλων, ανάμεσα τους και οι περισσότεροι παίκτες που αποχώρησαν από την άλλη ομάδα να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, το οποίο θα φέρει ποδόσφαιρο και αθλητισμό στην περιοχή. Αυτό γιατί μέχρι τότε υπήρχε μόνο ομάδα και όχι ποδόσφαιρο και αθλητισμός. Παράλληλα θέλαμε να φέρουμε τα παιδιά από το χωριό στο γήπεδο, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και έτσι δημιουργήσαμε και τμήματα υποδομής, όπου σήμερα έχουμε περίπου 30 νεαρούς αθλητές. Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια, η προπαιδική ομάδα συμμετείχε κανονικά στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ. Ακόμη η ομάδα απέκτησε και τα δικά της γραφεία σε χώρο που μας παραχώρησε ο δήμος Καλαμάτας».

- Ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισες να αποχωρήσεις από τα διοικητικά του Νέου Αρι; Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να πάρεις τώρα την απόφαση να αποχωρήσεις;

«Είναι μια απόφαση που δεν πάρθηκε τώρα, αλλά το είχα στο μυαλό μου από τον Αύγουστο του 2015. Δεν κοινοποίησα αυτή μου την απόφαση σε κανέναν και περίμενα να τελειώσει η σεζόν ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα. Νομίζω πως ότι είχα δώσει στην ομάδα το έδωσα. Ας έρθουν και άλλα παιδιά να ασχοληθούν με την ομάδα να βάλουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις».

- Δεν θα σε ενοχλήσει το γεγονός ότι ήσουν από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας και πλέον δεν θα βρίσκεσαι σε κάποια διοικητική θέση;

«Θα παραμείνω κοντά στην ομάδα, θα βοηθάω σε ότι χρειαστεί. Σίγουρα θα με ενοχλεί, αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν».

- Τι κρατάς από την παρουσία σου στα διοικητικά του Νέου Αρι αυτά τα 5 χρόνια που λειτουργεί;

«Το διάστημα αυτών των 5 χρόνων, είναι μια απάντηση στους επικριτές της ομάδας, που έλεγαν ότι δεν θα αντέξουμε στο χρόνο και στη διάρκεια και δεν θα δημιουργήσουμε αυτό που θέλαμε. Εμείς δεν κοιτάξαμε τι λένε οι άλλοι, αλλά κοιτάξαμε το καλό για την ομάδα και για τα νέα παιδιά του χωριού που ακολουθούν. Σε αυτό το διάστημα αυτό που κρατάω είναι ότι άλλαξε τρεις κατηγορίες και δημιούργησε ένα καλό τμήμα υποδομής με την μεγάλη συμβολή του Γιώργου Πατρίκη που είχε την τεχνική επίβλεψη των νεαρών αθλητών».

- Από την πορεία της ομάδας την αγωνιστική περίοδο που πέρασε είσαι ευχαριστημένος;

«Όχι δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί υπήρξαν στη διάρκεια του α' γύρου αρκετοί τραυματισμοί παικτών. Συγκεκριμένα 5 βασικοί παίκτες αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών και αποχώρησαν. Έτσι η ομάδα αναγκαστικά μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και μείναμε πίσω στη βαθμολογία. Από το Ιανουάριο και μετά κάναμε κάποιες προσθήκες για να μπορέσει η ομάδα να φέρει τα αποτελέσματα που θέλαμε ώστε να μείνει στην κατηγορία. Γι' αυτό δεν καταφέραμε να έχουν την πορεία που επιθυμούσαμε στο πρωτάθλημα».

- Ποια είναι η γνώμη σου για το πρωτάθλημα της Α1; Πιστεύεις ότι έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Μεσσηνία;

«Στο μέγιστο βαθμό έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει ανταγωνισμός τόσο στην κορυφή με τις ομάδες που διεκδικούν άνοδο, αλλά και στην ουρά με τις ομάδες που αγωνίζονται για την παραμονή τους. Είναι δυνατό, έχει ποιότητα, έχει σασπένς, διαφέρει αρκετά από την παλιά Β' τοπική. Πιστεύω ότι χρειάζεται να υπάρχει μια τέτοια κατηγορία».

- Πρόσφατα είχαμε αναδιάρθρωση στο δ.σ. της ΕΠΣΜ και έγινες απλό μέλος της διοίκησης, μετά το χαμό του παράγοντα Κώστα Κανελλόπουλου. Τι θα ήθελες να πεις για αυτή την εξέλιξη, που σε έφερε έστω και ως απλό μέλος στο δ.σ. της Ένωσης;

«Καταρχήν ήταν μια απρόσμενη εξέλιξη για εμένα. Σίγουρα δεν περίμενα τον χαμό του αξιόλογου παράγοντα Κώστα Κανελλόπουλου. Από τη στιγμή που ήμουν αναπληρωματικό μέλος μου ζητήθηκε να τον αντικαταστήσω, πράγμα που το έκανα και θα βοηθήσω από εκεί τη διοργανώτρια αρχή σε ότι μου ζητηθεί».

- Επαναφέροντας την κουβέντα στο Νέο Αρι, έχει στην άκρη του μυαλού σου κάποια στιγμή να επιστρέψεις στα διοικητικά της ομάδας ή αυτό το κεφάλαιο κλείνει με τη τωρινή αποχώρηση σου;  

«Διοικητικά δεν νομίζω ότι θα επιστρέψω. Η διοίκηση Βασίλη Σπηλιώτη ότι είχε να δώσει το έδωσε».

- Τι γίνεται με τα διοικητικά της ομάδας, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εκλέξει νέο συμβούλιο;

«Η απερχόμενη διοίκηση στα τέλη Μαΐου ανακοίνωσε την παραίτηση της και δρομολόγησε την γενική συνέλευση. Δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον σε πρώτη φάση, αλλά στη συνέχεια ενδιαφέρθηκαν κάποια άτομα από το χωριό να μπουν στη διοίκηση. Σε αντίθετη περίπτωση 4-5 επικριτές μας σχεδόν από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της ομάδας, μας κατηγορούσαν ότι δεν διοικούμε σωστά την ομάδα, κάνουμε λάθη και δεν θα έχουμε μέλλον. Σε δύο συνελεύσεις, ούτε στις προηγούμενες, ούτε στις τελευταίες αυτοί οι κύριοι δεν πέρασαν ούτε απέξω από τα γραφεία της ομάδας. Μας χόρτασαν λόγια, αλλά από πράξεις μηδέν».