Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016 12:29

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ανανέωσε ο Καλαντζής - Ακολουθεί έμπειρος αμυντικός

Γράφτηκε από τον

 

Την φανέλα της "Μαύρης Θύελλας" θα φορά και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Χρήστος Καλαντζής, ο οποίος θα ηγηθεί έτσι της επιθετικής γραμμής της ομάδας, στην προσπάθεια της να πάρει τον τίτλο στην Α' τοπική και να επιστρέψει άμεσα στην Γ' εθνική. 

Ο Καλαματιανός επιθετικός συμφώνησε χθες με τον γενικό αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Τσάκωνα, μιας και εξ αρχής η κουβέντα τους είχε γίνει σε πολύ καλό κλίμα.

Η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παραμονή του Καλαντζή, ο οποίος είχε κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Καλαμάτας την εποχή του Παπαδόπουλου. Μάλιστα, ως πιτσιρικάς τότε, είχε προλάβει να πάρει και μερικές συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής το 2000. 

Η αμοιβαία εκτίμηση παίκτη και Στ. Παπαδόπουλου λοιπόν έφερε σχετικά εύκολα και τώρα την συμφωνία. 

Όσον αφορά τον Καλαντζή, θυμίζουμε πως έπαιξε στην "Μαύρη Θύελλα" μέχρι το 2005. Η καταπληκτική χρονιά που είχε κάνει τότε με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της Καλαμάτας, τον έφερε γρήγορα στα σαλόνια της Α' εθνικής όπου έπαιξε για χρόνια με Λάρισα, Ατρόμητο, Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης. Με τους Αρκάδες έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό το Μάϊο του 2013 και στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο.

Τελικά τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς αποφάσισε να μην κρεμάσει τα παπούτσια του τόσο νωρίς και επέστρεψε στην Καλαμάτα. Ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας το 2013-2014 αλλά η ομάδα έχασε τον τίτλο, λόγω της ήττας στο άτυχο ματς με την Ερμιονίδα. 

Έπαιξε στην Καλαμάτα και την σεζόν 2014-2015 και στο τέλος της ανακοίνωσε ξανά ότι σταματάει.

Η τρίτη του επιστροφή στη δράση έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, ξανά για λογαριασμό της Καλαμάτας, στην οποία τελικά θα παίξει και την νέα χρονιά, έχοντας και αυτός το ισχυρό κίνητρο να… διορθωθεί άμεσα η περσινή καταστροφική χρονιά και ο υποβιβασμός, με την επιστροφή στην Γ' εθνική. 

Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα έχει συμπληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ και μένουν λίγες προσθήκες για να συμπληρωθεί το παζλ. Το μεταγραφικό βάρος πέφτει κυρίως στην ανεύρεση ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού που θα έχει παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και ήδη υπάρχουν επαφές με παίκτες που έχουν παίξει στην Β' και Γ' εθνική. 

Πέρα από τον στόπερ, ίσως γίνουν 2-3 προσθήκες ακόμη.

 

Όσον αφορά τον Σπύρο Δασκαλάκη με τον οποίο υπήρξε επαφή η περίπτωση του δεν προχώρησε (κυρίως λόγω υποχρεώσεων του παίκτη που δεν του επέτρεπαν να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Καλαμάτας) και ο παίκτης τη νέα χρονιά θα παίξει στον Πανθουριακό.