Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016 16:36

Την Πέμπτη "κληρώνει" για τη Γ' εθνική…

Γράφτηκε από τον

 

Η συνέλευση της ΕΠΟ την περασμένη Πέμπτη αναλώθηκε στην ψηφοφορία για την έγκριση του απολογισμού και δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της Γ' εθνικής.

Αυτό λοιπόν θα γίνει στην προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη συνεδρίαση, όπου και θα "κληρώσει" ουσιαστικά για την νέα Γ' εθνική. 

Και αυτό γιατί θα τεθεί προς ψήφιση το θέμα της ανασυγκρότησης της κατηγορίας.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από την Ομοσπονδία στις αρχές του μήνα, είναι να περάσει το σχέδιο για αύξηση των ομίλων από 4 σε 6 από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Και ταυτόχρονα να καταργηθούν τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των ΕΠΣ από την επόμενη χρονιά, ώστε να παίρνουν όλοι απευθείας το εισιτήριο για την Γ' εθνική. 

Πως επηρεάζουν όλα αυτά την Μεσσηνία; Κατ' αρχήν ο Τσικλητήρας Πύλου περιμένει την προκήρυξη του πρωταθλήματος (που θα βγει βέβαια αργότερα) για να μάθει τις θέσεις υποβιβασμού και ανόδου. Αν προκριθεί το παραπάνω σενάριο, οι θέσεις υποβιβασμού πιθανότατα θα είναι λιγότερες από ότι τα προηγούμενα χρόνια. 

Από την άλλη, η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο φέτος στην Α' τοπική θα γνωρίζει ότι θα πάει απευθείας στην Γ' εθνική, χωρίς την διαδικασία των μπαράζ που πάντα κρύβει παγίδες.

Το πιο δύσκολο σενάριο, να γίνουν από τώρα 6 οι όμιλοι δεν μπορεί να ευνοήσει την "Μαύρη Θύελλα" ακόμη και αν γίνει πραγματικότητα. Και αυτό γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα μείνουν στην κατηγορία όσοι υποβιβάστηκαν αλλά θα ανέβουν οι χαμένοι των μπαράζ των ΕΠΣ. Από τον όμιλο του Τσικλητήρα δηλαδή, θα ανέβουν η Λέρνα και ο Ολυμπιακός Γυθείου. 

Περίπτωση παραμονής της Καλαμάτας από το "παράθυρο" θα υπήρχε μόνο αν περνούσε το ακόμη πιο ακραίο σενάριο που είχαν προτείνει κάποιοι, δηλαδή να γίνουν από τώρα 10 οι όμιλοι, δημιουργώντας δηλαδή μια... παλιά Δ' εθνική. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απόλυτα βέβαιο, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο, έστω και αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο στην ΕΠΟ…

Αρα ελπίδα… παραμονής της Καλαμάτας στην Γ' εθνική θα μπορούσε να υπάρξει μόνο αν έπαιρνε θέση ομάδας που δεν μπορεί να κατέβει στην κατηγορία μόνη της…