Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2013 21:14

Μικρό προβάδισμα η Σπερχογεία, 2-1 τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον


Πραγματικό ντέρμπι έγινε σήμερα στη Σπερχογεία, με την ομώνυμη ομάδα να επικρατεί με 2-1 του Παναθηναϊκού Καλαμάτας στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου.

 

Ετσι οι δύο ομάδες άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς εν όψει του επαναληπτικού της Κυριακής στο "Γ. Λουκαρέας"…
Οι "Ταύροι" παρότι έπαιξαν με απουσίες έδειξαν πως και φέτος θα είναι από τις δυνατές ομάδες της Α' τοπικής, έχοντας πλάνο στο παιχνίδι τους και όντας μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη.
Από την άλλη οι "πράσινοι" διαθέτουν ορισμένους παίκτες που είναι πολυτέλεια για τη Β' τοπική και είναι δεδομένο πως θα πρωταγωνιστήσουν… Πρέπει όμως να αποκτήσουν ομοιογένεια και αυτοματισμούς και να μην στηρίζονται σε ατομικές ενέργειες ορισμένων παικτών.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με… όρεξη το παιχνίδι και προσπαθούσαν να κάθετες πάσες και πολλά… τριγωνάκια να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, έχοντας ως αποκάλυψη τον 19χρονο Παναγιώτη Βασιλογιαννακόπουλο που ήταν πραγματικό… μηχανάκι στο χώρο του κέντρου.
Πάντως η πρώτη κλασική φάση στο ματς ήταν για την ομάδα του Τζίμη Αναστασόπουλου στο 27'… Τότε ο Π. Παπαδέας ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι.
Μετά από τρία λεπτά ο Δ. Γιακουμής βρήκε με κάθετη πάσα τον Παγώνη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ποτηριάδη που έκανε έξοδο,
με τον Μπλάνα να δίνει σωστά το πέναλτι.
Ο Μπούνας ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα γράφοντας το 1-0.
Οι "πράσινοι" ευτύχησαν να φέρουν το ματς στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και απόκρουση των αμυντικών, ο Θ. Παπαδέας έκανε το γέμισμα και ο Π. Παπαδέας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 1-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πατά καλύτερα στο γήπεδο, παίρνοντας ώθηση και από την ισοφάριση. Είχε ένα δύο καλά σουτ με τους Καρούμπα και Δαμουρά, όμως μετά το 60' η Σπερχογεία πήρε και πάλι τα ηνία. Στο 63' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπούνα, ο Κουμούτσος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Οι "πράσινοι" είχαν μια καλή στιγμή στο 75' με τον Δαμουρά να παίρνει την μπάλα από τον Καρούμπα και να σουτάρει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Ομως στο επόμενο λεπτό οι "Ταύροι" πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ...Ο Μπούνας έκανε τη σέντρα και μετά από σύγχυση στην περιοχή,
ο Γ. Δωδέκατος που είχε περάσει αλλαγή αφού κοντρόλαρε τη μπάλα να δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.
Στο 85' ο Μπούνας σέντραρε και ο Μαλλικούρτης έπιασε την κεφαλιά σημαδεύοντας το πάνω μέρος του αριστερού δοκαριού… Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαλλικούρτης έκανε σκληρό φάουλ στον Καρούμπα και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα! Ηταν πάντως μια τραβηγμένη απόφαση του κ. Μπλάνα που θα μπορούσε να του δείξει απλά την κίτρινη. Κι αυτό γιατί ο αγώνας ήταν νευρικός και είχαν γίνει κι άλλα τέτοια μαρκαρίσματα.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Π. Γιακουμής, Μούστος, Καράμπελας, Δ. Γιακουμής,
Γ. Γιακουμής (78' Μαλλικούρτης), Μπούνας, Μπαλόπουλος, Βασιλογιαννακόπουλος (62' λ. τρ. Γ. Δωδέκατος), Κουμούτσος, Παγώνης (70' Χαρίτος), Ντιαμάντι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ποτηριάδης, Εκμετζίδης, Δαμουράς,
Θ. Παπαδέας (87' Μπουζαλάς), Π. Παπαδέας, Μπακέας, Αποστολίδης, Πολίτης (72' λ. τρ. Γκάλα), Καρούμπας, Κουρέας (69' λ. τρ. Ξυνός), Κριτσωτάκης.