Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 15:24

ΜΠΑΡΤΣΕΛΙΩΜΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο ποδοσφαιρικό τουρνουά

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 3η φορά, την Δευτέρα το βράδυ το τουρνουά φιλανθρωπικού και όχι μόνο, χαρακτήρα, που διοργάνωσε η ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελιώμα.

Το εν λόγω φιλικό ξεκίνησε το 2013 αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος μαζικού αθλητισμού με πρωτοβουλία της ομάδας Μπαρτσελιώμα, το οποίο είχε ξεκινήσει εκείνη τη χρονιά μαζί με την ομάδα Ξυλοκόποι. Ο στόχος δεν ήταν αποκλειστικά η συγκέντρωση χρημάτων που θα δίνονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως επισήμανε μιλώντας στο "Notosport", ο Θανάσης Τσούκλερης εκ των υπευθύνων της Μπαρτσελιώμα: «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να κυριαρχήσει ο μαζικός αθλητισμός ως ψυχαγωγία, διασκέδαση, άθληση και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των αγωνιζόμενων. Αυτή είναι η βαθύτερη έννοια και φιλοσοφία για τη διεξαγωγή του αγώνα που κάνουμε κάθε χρόνο. Πέρσι λόγω των capital controls το τουρνουά δεν είχε πραγματοποιηθεί».

Τη φετινή χρονιά, οι διοργανωτές αποφάσισαν να διαθέσουν τα έσοδα από το τουρνουά στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. Βρίσκεται στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας σε ένα καλαίσθητο και προσβάσιμο κτίριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και προσφέρει υπηρεσίες Φυσικής Αποκατάστασης και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης. Απευθύνεται σε άτομα με μόνιμες ή μη μόνιμες αναπηρίες και τις οικογένειες τους.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη χρονιά τα έσοδα είχαν δοθεί στο Ειδικό Σχολείο και τη δεύτερη στο ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο".

Στο δημοτικό γήπεδο "Παναγιώτης Μπαχράμης", που διεξήχθησαν οι αγώνες, υπήρχε εισιτήριο που μπορούσε ο κάθε ενδιαφερόμενος να αγοράσει και να βοηθήσει ώστε να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό για το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.

Στο τέλος του τουρνουά, όπου έδωσε το "παρών", από την αρχή, ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα του δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο Θανάσης Τσούκλερης εκ μέρους των διοργανωτών ευχαρίστησε όλες τις ομάδες και τους διαιτητές για τη συμμετοχή τους και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν οικονομικά την προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για τον εν λόγω Κέντρο, καθώς και για το γεγονός ότι ήρθαν να αθληθούν να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με άτομα από διαφορετικούς χώρους. Εκ μέρους του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. παραβρέθηκαν στο τουρνουά οι Ιωάννα Καραμήτρη διοικητική υπεύθυνη του Κέντρου και Χριστίνα Μακρίδη επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου και σε σύντομη ομιλία τους μεταξύ άλλων εξέφρασαν τις ευχαριστίες προς τους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον κ. Βεργόπουλο, και τον κ. Τσούκλερη, που υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των διοργανωτών και του Κέντρου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους παίκτες, στους αθλητικούς συλλόγους, στους διαιτητές και τους εκπροσώπους τοπικών αθλητικών φορέων, που στήριξαν αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια η οποία έχει θετικό αντίκτυπο σε μια ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού της πόλης μας. Η έμπρακτη αυτή προσφορά τους προς το Κέντρο και τα μέλη του δίνει δύναμη και ώθηση στο έργο μας. Τους ευχόμαστε να έχουν μια δημιουργική αθλητική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.

Μεγάλη συγκίνηση μας προκάλεσε η πρωτοβουλία του προπονητή Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου να προσκαλέσει ένα μέλος μας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού να συμμετέχει σαν παίκτης στην ομάδα με την αποδοχή και ενθάρρυνση. Η κίνηση αυτή συμβάλλει σε έναν από τους βασικούς στόχους του Κέντρου την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την άμβλυνση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα παιχνίδια  

Στο φετινό τουρνουά συμμετείχαν εκτός από τη διοργανώτρια Μπαρτσελιώμα, οι Ξυλοκόποι, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και δύο ομάδες επίλεκτων ποδοσφαιριστών από την Καλαμάτα, ενώ τα παιχνίδια διαιτήτευσαν οι Γιώργος Μιχαλόπουλος, Νίκος Γκούμας και Παναγιώτης Κομπιλίρης.

Η Μπαρτσελιώμα αντιμετώπισε αρχικά του Ξυλοκόπους, τους οποίους κέρδισε 1-0 με γκολ του Ψυχάρη στο 10'. Ο ίδιος είχε νωρίτερα (8') σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Επίσης στο 3' είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι ο Ηλιόπουλος για τους νικητές.

Στο 2ο παιχνίδι η Μπαρτσελιώμα αντιμετώπισε το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. Σουτ στο οριζόντιο δοκάρι είχε στο 9' ο Πατσούλας.

Στο 3ο παιχνίδι αναμετρήθηκαν οι Ξυλοκόποι με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, με την ομάδα του Στρατού να επικρατεί με 2-1. Από ισάριθμες ασίστ του Παπαδόπουλου ο Αιγινίτης στο 6' και ο Ανδριανόπουλος στο 9' (ισάριθμα σουτ) "έγραψαν" το 2-0. Στο 16' ο Στριλίγκας είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά μετά μείωσε σε 2-1.

Στο 4ο και τελευταίο ματς, βρέθηκαν αντιμέτωπες δύο ομάδες επίλεκτων, η μία  ήταν με έμπειρους παίκτες και η άλλη με νέους και ταλαντούχους. Στην πλειοψηφία τους οι περισσότεροι έχουν αγωνιστεί στην Καλαμάτα.

Νικήτρια με 3-2 αναδείχθηκε η ομάδα των νέων η οποία προηγήθηκε στο 9' με σουτ του Πουλάκου. Στο 21' ο Νικολόπουλος με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0. Στο 22' ο Φωτεινάκης μείωσε σε 2-1. Στο 39' ο Μούλιατος με κεφαλιά πέτυχε το 3-1. Το τελικό 3-2 σημείωσε στο 41' ο Θεόδωρος Βερεσές που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς αντί του Αθανασόπουλου. Η ομάδα του κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καλατζή και με εύστοχη εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι ομάδες

Με τη Μπαρτσελιώμα αγωνίστηκαν οι Κατσικέας, Ζερίτης, Μούκας, Μπαρδουνιώτης, Κληρόπουλος, Β. Βεργόπουλος, Π. Βεργόπουλος, Κόσσυβας, Ηλιόπουλος, Ψυχάρης, Μπρέγιαννης (11άδα). Στον πάγκο ήταν οι Γκράσης, Ζαφειρίου, Τσούκλερης, Μπουρδέκας, Δρακόπουλος Κουτίβας, Σακελλαρόπουλος.

Με τους Ξυλοκόπους αγωνίστηκαν οι Καπνίσης, Λαγκιόλης, Παπαγεωργίου, Κόκκινος, Μπάστιος, Κωνσταντόπουλος, Πατσούλας, Πορτογλής, Στριλίγκας, Σιώγκος.

Με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού αγωνίστηκαν οι Ασημακόπουλος,Ζήρας, Καρανδινός, Παπαδόπουλος,Αντωνίου, Ανδριανόπουλος, Διονυσόπουλος, Πατσούλας, Πορτογλής, Αιγινίτης, Γιακουμής (11άδα), Θεοδωρίδης.

Με την ομάδα επιλέκτων έμπειρων παικτών αγωνίστηκαν οι Τσούλος, Γαλανόπουλος, Καλογερόπουλος, Μπλέτσας, Παπανικολόπουλος, Ζαπρόπουλος, Καλαντζής, Φωτεινάκης, Σαραντόπουλος, Αθανασόπουλος (38' Βερεσές), Τσουλάκος.

 

Με την ομάδα επιλέκτων νέων παικτών αγωνίστηκαν οι Κωνσταντακόπουλος, Παπαδέας, Βασιλόπουλος,Κουντάνης, Γκελγκέργια, Μωράκης, Μουλιάτος, Παλιατσέας, Ζαχαρόπουλος, Νικολόπουλος, Πουλάκος.