Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 17:47

ΜΑΝΗ: Βάρος στην ακαδημία και στη διεκδίκηση της ανόδου

Γράφτηκε από τον

 

Δύο στόχους θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά οι διοικούντες την Α.Ε. Μάνης.

Ο πρώτος στόχος αφορά την ακαδημία και ο δεύτερος την πορεία της ανδρικής ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Β' τοπικής.

Οι παράγοντες της Α.Ε. Μάνης, έδωσαν τα "κλειδιά" στο νέο προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Πολίμο, ώστε να μπορέσει να κτίσει σε ακόμη καλύτερες βάσεις τα τμήματα υποδομής, αλλά και την ανδρική ομάδα ώστε να υλοποιήσει τον στόχο της που είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Βέβαια υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το γηπεδικό, όπου θα πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να βρεθεί λύση. Από φέτος και οι ομάδες της Β' τοπικής θα πρέπει να αγωνίζονται στις διοργανώσεις της ΕΠΣΜ, σε γήπεδα που διαθέτουν χορτάρι, φυσικό ή συνθετικό τάπητα. Το γήπεδο της Πλάτσας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία, αλλά και για τις προπονήσεις στη διάρκεια της χρονιάς και γι' αυτό θα πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με το γήπεδο του Κάμπου, αφού ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει και την τοπική Α.Ε. Αβίας. Εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις ώστε να μπορέσει η ανδρική ομάδα να μπορέσει να δουλέψει απερίσπαστα και να υλοποιήσει τον στόχο της ανόδου. 

Σχετικά με τα παραπάνω ο κ. Πολίμος μιλώντας στο "Notosport" δήλωσε: «Για την ανδρική ομάδα στόχος είναι να διεκδικήσει την άνοδο. Ο άλλος στόχος μας είναι η δημιουργία μιας πολύ καλής ακαδημίας. Εχουμε θέμα σε ότι αφορά το γήπεδο και αυτό μας πάει λίγο πίσω. Προσπαθούμε να βρούμε κάποιο γήπεδο στην Καλαμάτα ώστε να δηλώσουμε ως έδρα

και επίσης προσπαθούμε να βρούμε μια φόρμουλα, ώστε και στις προπονήσεις να μην έχουμε πρόβλημα, ιδιαίτερα σε αυτές της προετοιμασίας. Για φέτος θα κάνουμε υπομονή, η ομάδα της ακαδημίας θα μεταφερθεί σε γήπεδο 5x5, που υπάρχει στο Σταυροπήγιο, αλλά πέρα από αυτό θα κοιτάξουμε να βρούμε χώρο και για αυτά τα παιδιά γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και γενικά να αναπτύξουμε την ακαδημία, ώστε να τροφοδοτεί την  πρώτη ομάδα και τα παιδιά με ταλέντο να φεύγουν για την Καλαμάτα ή για ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Θα λειτουργήσουν τμήματα από 5 έτων έως και 15 ετών, που είναι το παιδικό».

Για όλα τα παραπάνω θέματα, αλλά και για τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού, την Κυριακή το βράδυ έγινε διοικητικό συμβούλιο, όπου παραβρέθηκε και ο κ. Πολίμος στο οποίο οι παρευρισκόμενοι είπαν τις απόψεις τους και προσπάθησαν να βρουν λύσεις.

Πήρε Πολυμενέα και Θεοδωρόπουλο

Σε ότι αφορά τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της ανδρικής ομάδας, θα γίνουν ακόμη 4 μεταγραφές και με το υπάρχον υλικό θα πορευτεί τη νέα σεζόν. Για την ώρα οι δύο πρώτες κινήσεις ενίσχυσης αφορούν στην απόκτηση του τερματοφύλακα Παναγιώτη Πολυμενέα που έπαιζε στον Κάμπο και του επιθετικού Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Στην ομάδα της Μάνης δεν θα συνεχίσει ο Κυριάκος Πουλάκος, ο οποίος πήρε μεταγραφή για την Α.Ε. Αβίας, ενώ ο Γιάννης Ράτσεφ, έφυγε για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και δεν θα είναι εύκολο να βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες αναμένεται να παραμείνουν.

Η προετοιμασία αποφασίστηκε να ξεκινήσει την Τετάρτη 24 Αυγούστου, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη σε ποιο χώρο θα πραγματοποιηθεί.

 

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Πολίμος θα έχει άμεσο συνεργάτη του, τον παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδας και προπονητής της, στη διάρκεια της περσινής σεζόν Ηλία Λουκαρέα.