Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2013 21:07

Δύο φιλικές ισοπαλίες έφερε η "Μαύρη Θύελλα" στη Ζάκυνθο

Γράφτηκε από τον

Στο πιο δυνατό ίσως φιλικό, κατά την περίοδο της προετοιμασίας της, η Καλαμάτα αναδείχθηκε ισόπαλη στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, κόντρα στον ΑΠΣ Ζάκυνθος που πριν από 1,5 μήνα εξασφάλισε την άνοδό του στη Β' Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Ο αγώνας ποιοτικά ήταν μέτριος, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το πρώτο μέρος αρκετά μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να κινούνται περισσότερο στο χώρο του κέντρου.
Στο 13' είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν σε σέντρα του Καραχάλιου ο Γεωργακόπουλος με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από καλή θέση.
Η "απάντηση" της Ζακύνθου ήρθε στο 21ο λεπτό, όταν ο Αργεντίνος Κουνσόλο με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή σούταρε για να μπλοκάρει ο Κολοβούρης.
Τελευταία αξιόλογη στιγμή για το πρώτο μέρος ήταν στο 41' με τον Ότα να κάνει κάποιους ελιγμούς έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων κι ενώ πρόλαβε να σουτάρει, υπό την πίεση αμυντικών είδε τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν αρκετά νέα πρόσωπα, πραγματοποιώντας πολλές αλλαγές. Στο 73' ο Γιόρης με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε για τη Ζάκυνθο, αφού η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα ήρθε στο 89' όταν ο Ότα βρέθηκε μόνος - σε αντεπίθεση των γηπεδούχων - απέναντι από τον "πορτιέρο" της Καλαμάτας, όμως αντί να τελειώσει τη φάση "έκοψε" τη μπάλα δεξιά για τον Τορεσάνι που όταν σούταρε ήταν αργά, αφού οι αμυνόμενοι είχαν προλάβει να επιστρέψουν.
Πάντως στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο, με την Καλαμάτα να δείχνει ότι βρίσκεται σε καλύτερο στάδιο ετοιμότητας, παρότι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.
Οι Καλαματιανοί ζήτησαν πέναλτι στο 77', πάνω στον Καλογερόπουλο Ι. από τον Τσερκετάνι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το πρώτο του ΑΠΣ Ζάκυνθος μπροστά στο κοινό του για την περίοδο 2013-14. Οι νησιώτες έχουν πολλά νέα πρόσωπα και φέτος επέλεξαν να στηριχθούν σε Ιταλό προπονητή, αλλά και Ιταλούς παράγοντες. Πάντως στην "κεφαλή" του σωματείου εξακολουθεί να βρίσκεται ο Στέλιος Γούναρης.
Το διαιτητικό "τρίο" απαρτιζόταν από τους Κωστάκη, Μπάστα, Μποζίκη της τοπικής Ένωσης Ζακύνθου.
Περίπου 400 φίλαθλοι των γηπεδούχων παρακολούθησαν τα "αποκαλυπτήρια" της ομάδας τους.
Καλύτεροι από την Καλαμάτα οι Αλιού, Ρήγας και ο αρχηγός Τριανταφυλλάκης. Στο δεύτερο μέρος βοήθησε και ο Καλογερόπουλος Ι.

Χτύπησε ο Οντσβόνγκ

Στο 40' του χθεσινού αγώνα αποχώρησε με "βαρύ" διάστρεμμα ο Οντσβόγκ. Η σοβαρότητα της κατάστασής του θα γίνει μέσα στην εβδομάδα γνωστή.
ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζιανλούκα Κολονέλο): Ξενοδόχοφ, Στασινόπουλος, Νικολόπουλος, Φωτιάς, Νομικός, Πέρελμαν, Οικονόμου, Κωτάτης, Κυριακίδης, Βυθούλκας  (38΄Τορεσάνι), Κουνσόλο (38' Ότα).
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Γιώρης, Μπίρης, Κάρδαρης, Καμπούρης, Πετράκος, Τσερκετάνι, Όντο, Σκαθαρούδης, Πιόβανο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Κακαλέτρης): Κολοβούρης, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Αλιού, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ρήγας, Οντσβόγκ (λ.τρ. 40' Αθανασόπουλος), Γεωργακόπουλος, Πούτσι. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Καλογερόπουλος Αντ., Μπλέτσας, Καλογερόπουλος Ι., Κωνσταντόπουλος Αντ., Σκαρλάτος, Πάβλοβιτς, Κάνιστρας, Κουρούπης, Κακαλής.

«Εχουμε περιθώρια βελτίωσης»

Ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Κακαλέτρης δήλωσε μετά το ματς: "Ήταν ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι. Η Ζάκυνθος είναι "γεμάτη" και ποιοτική ομάδα. Το ματς ήταν πιο δυνατό από εκείνο στον Πύργο. Δεν ήμασταν ιδιαίτερα καλοί, όμως είχαμε αγωνιστική πειθαρχία. Είμαστε στην 5η εβδομάδα προετοιμασίας. Έχουμε κάποια δείγματα γραφής, τα οποία είναι θετικά, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν και κάποια παιδιά που μπήκαν πιο μετά στην προετοιμασία, όπως ο Πούτσι και ο Καλαντζής, οι οποίοι πιστεύω θα βοηθήσουν σημαντικά".

Ισοπαλία 2-2 με τον Ζακυνθιακό το Σάββατο

Το Σάββατο είχε προηγηθεί ένα  "χορταστικό" παιχνίδι στο Δημοτικό Γήπεδο Μαχαιράδου στη Ζάκυνθο με την Καλαμάτα να φιλοξενείται από την ομάδα του Ζακυνθιακού (Α' τοπικής Ζακύνθου).
Η "Μαύρη Θύελλα" παραχώρησε ισοπαλία (2-2), ενώ όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, ενώ τα 3 από τα 4 προήλθαν από στημένες φάσεις. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν στο σκορ με 2-0, αλλά οι παίκτες του Νίκου Κακαλέτρη ισορρόπησαν τον αγώνα στη συνέχεια και με κινητήριο "μοχλό" τον Αντώνη Καλογερόπουλο έφτασαν στην ισοφάριση.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και επέβαλλαν το ρυθμό τους, χωρίς ωστόσο να απειλούν για ένα 3ο γκολ με αξιώσεις.
Σίγουρα η προετοιμασία έχει... δρόμο, οι παίκτες είναι κουρασμένοι και τα φιλικά είναι για τους προπονητές που δοκιμάζουν σχήματα και προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη χημεία.
Στο 6ο λεπτό ο Α. Καλογερόπουλος με δυνατό σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων είδε τον τερματοφύλακα να "πετάγεται" δύσκολα και να απομακρύνει.
Η αντίδραση του Ζακυνθιακού ήταν άμεση και στο 11' μετά ο Λιβέρης εκτέλεσε φάουλ και ο Βοζαΐτης νικήθηκε τελευταία στιγμή από τον Κολοβούρη.
Δύο λεπτά αργότερα ο Κωστάκης με προβολή από κοντά έκανε το 1-0 ύστερα από αναταραχή που προηγήθηκε στα καρέ της Καλαμάτας (έπειτα από κόρνερ του Βοζαΐτη).
Στο 16' ο Βοζαΐτης σημείωσε το 2-0 με κεφαλιά - μέσα σε σύγχυση στην περιοχή -  και στο 25' ο Κωνσταντόπουλος με τον ίδιο τρόπο και μετά από φάουλ του Α. Καλογερόπουλου μείωσε σε 2-1.
Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 38’ από τον Αντ. Καλογερόπουλο με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.
Διαιτητής ήταν ο Λιβέρης Αν. με επόπτες τους Μπέη και Πέττα της Ένωσης Ζακύνθου.
Α.Ο. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Στράτος Κουρούμαλος): Κλάδης, Φυτόπουλος, Κωστάκης, Θεοδόσης, Αρκαδιανός, Λιβέρης, Σούρμπης, Βοζαΐτης, Πέττας, Καραμαλίκης, Μαλαφούρης. Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Κουρούμαλος, Σταύρου, Χαρακτινός, Λάππος, Πήλικας, Κόλα και Μαλλιάς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Κακαλέτρης): Κολοβούρης, Γ. Καλογερόπουλος, Α. Κωνσταντόπουλος, Σκαρλάτος, Α. Καλογερόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Πούτσι, Πάβλοβιτς, Αθανασόπουλος, Κάνιστρας, Βασιλόπουλος. Έπαιξαν και οι: Κουντάνης, Κουρούπης, Κακαλής, Κωνσταντακόπουλος, Μπλέτσας, Οντσβόγκ, Γεωργακόπουλος, Καραχάλιος, Ρήγας, Τσιμικλής, Τσόπελας, Αλιού, Καντούτσης και Τριανταφυλλάκης.
•    Η περιγραφή των φιλικών αγώνων και οι φωτογραφίες είναι από τον δημοσιογράφο Κώστα Μάργαρη.