Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2013 22:24

Ο Μεσσηνιακός 3-1 τη Σπάρτη, αλλά θέλει δουλειά και... παίκτες

Γράφτηκε από τον

Αν το  φιλικό με τη Σπάρτη ήταν για τον Μεσσηνιακό πρόβα ενόψει του αγώνα κυπέλλου με την Κόρινθο, τότε οι Καλαματιανοί δεν είναι έτοιμοι να δώσουν επίσημη παράσταση: Ο Μ.Γ.Σ. πήρε μεν τη νίκη με 3-1, αλλά προβλημάτισε και έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, όπως και... παίκτες.

Η ομάδα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτική, ενώ στο δεύτερο απλά υποφερτή. Ενδεικτικό ότι σε όλο το πρώτο 45 λεπτό είχε μόλις μια καλή στιγμή με τον Βιτάλι στο 37', ενώ στην επανάληψη τα δύο από τα τρία γκολ ήταν από στημένες φάσεις (πέναλτι και φάουλ).Ο Μεσσηνιακός στο πρώτο μέρος ήταν αργός, προβλέψιμος, με τη Σπάρτη να κλείνει τους χώρους και να κρατά άνετα το μηδέν.

Πώς έπαιξε

Ο Δημήτρης Τσάκωνας χρησιμοποίησε τον Κυριακόπουλο κάτω από γκολπόστ και από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα τους Δασκαλάκη, Μπιμπίρη, Μπαστακό, Νινιό. Αμυντικά χαφ οι Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, στις πτέρυγες οι Χελάς, Μανωλόπουλος και ο Τσουλάκος πίσω από τον προωθημένο Βιτάλι.

Κακή ανάπτυξη

Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν με γιόμες να βρουν τον Βιτάλι που ήταν τις περισσότερες φορές αποκομμένος, ενώ δεν λειτούργησαν καθόλου τα άκρα. Οι "πράσινοι" θέλουν οπωσδήποτε έστω και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να πάρουν δύο παίκτες που θα πλαισιώσουν τον Βραζιλιάνο (δεξιά και αριστερά) ώστε να μπορεί η ομάδα να διασπάσει και από τις πτέρυγες τις πολυπρόσωπες άμυνες. Διότι για την ώρα, στηρίζεται μόνο στις ατομικές ενέργειες του Τσουλάκου που έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Στο σαββατιάτικο φιλικό όμως δεν ήταν καλός στο α' μέρος και βραχυκύκλωσε όλος ο Μ.Γ.Σ. Ο μόνος που στάθηκε καλά σ' αυτό το κακό διάστημα ήταν ο Μπεγέτης, ο οποίος παρότι επιθετικός ανταποκρίνεται στο ρόλο του αμυντικού μέσου, μαζί με τον Αργυρόπουλο. Ενας ακόμα παίκτης - βαρόμετρο για τους καλαματιανούς, που όμως δεν ήταν σε καλή μέρα. Από δικό του λάθος μάλιστα λίγο έλειψε στο 27' ο Αδαμόπουλος να σκοράρει, όμως ο Κυριακόπουλος κράτησε το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα ο Σεμερτζίδης ανατράπηκε από τον Νινιό και ο ρέφερι Γκούμας έδειξε την άσπρη βούλα. Ο "παθών" ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι κάνοντας το 0-1 παρότι ο Κυριακόπουλος έπεσε στη σωστή γωνία και βρήκε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν ότι θα πρωταγωνιστήσουν στην Α' τοπική Λακωνίας, έχοντας βέβαια στο ρόστερ παίκτες με θητεία από επαγγελματικές κατηγορίες,
Ο Μεσσηνιακός έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ στο 37' με το κοντινό γυριστό σουτ του Βιτάλι που απέκρουσε ο Γαρόζης,.

Αλλαξε η εικόνα

Στην επανάληψη ο Μεσσηνιακός μπήκε αφυπνισμένος και στο 46' ο Τσουλάκος απείλησε για την ισοφάριση, που ήρθε στο επόμενο λεπτό. Ο Νινιός σέντραρε από δεξιά, η άμυνα ολιγώρησε και ο Βιτάλι που καραδοκούσε έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 53' από μπαλιά του Τσουλάκου, ο οποίος ανέβηκε στην επανάληψη, ο Χελάς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο πορτιέρο της Σπάρτης απέκρουσε
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προχώρησαν σε πολλές αλλαγές με συνέπεια η επόμενη φάση να καταγραφεί στο 72', όταν υπήρξε σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων και η μπάλα βρήκε το χέρι του Σταυρόπουλου. Ο Μπεγέτης με ψυχραιμία μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι (2-1). Στο φινάλε ο Σπανός με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 3-1..
Το φιλικό διαιτήτευσε ο Γκούμας με βοηθούς τον Τσίρμπα και την Τσέλο.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Κυριακόπουλος (68' Κόκκαλης), Νινιός (68' Πουλάκος), Μανωλόπουλος (62' Πετρόγιαννης), Μπαστακός (73' Κουρεντζής), Μπιμπίρης (73' Κουρέας), Μπεγέτης (75' Μερκούρης), Αργυρόπουλος (62' Σπανός), Δασκαλάκης (73' Μπιζίμης), Χελάς (77' Σταματελόπουλος), Τσουλάκος (71' Κουκούτσης), Βιτάλι (60' Κουλουράς).
Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ: Γαρόζης, Π. Σπυρόπουλος (81' Σπηλιωτόπουλος), Μάρσης (81' Πετρόπουλος), Πρασσάς, Μοσχογιάννης (55' Σταυρόπουλος), Χοτζάι, Σπυροπάλι (60' Κωθρούλας), Τσούκλης, Γκέρτσος (52' Μποροδήμος), Σεμερτζίδης (77' Κειτά), Αδαμόπουλος (77' Κελεμένι).