Κυριακή, 24 Ιούλιος 2016 18:38

Μεταγραφική... ξηρασία στο λιμάνι!

Γράφτηκε από τον

Τη Δευτέρα ξεκινά η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και η μέχρι τώρα μεταγραφική κίνηση στο Λιμάνι περιλαμβάνει μόλις τέσσερις ολοκληρωμένες κινήσεις για τον Ολυμπιακό.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» κάλυψαν το κενό του Λεάντρο Σαλίνο στο δεξί άκρο με την απόκτηση του Ντιόγκο Φιγκέιρας από τη Σεβίλλη, απέκτησαν τον Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια από τη Σοσιεδάδ προκειμένου να πάρει -φαινομενικά- θέση βασικού στην απέναντι πλευρά της άμυνας, πήραν δανεικό από τη Γιουβέντους τον 23χρονο Ιταλό γκολκίπερ Νίκολα Λεάλι, ενώ επίσης αποκτήθηκε και ο Κύπριος διεθνής χαφ Κωνσταντίνος Λαΐφης, ο οποίος ωστόσο αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης.

Την ίδια ώρα -και ενώ εκκρεμούν αρκετές πιθανές αποχωρήσεις από το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας- μέχρι στιγμής μαντήλι κούνησαν οι Ρομπέρτο (Εσπανιόλ), Φουστέρ (Χετάφε), Ερνάνι (Πόρτο – τέλος δανεισμού), Σαλίνο (ελεύθερος), Γιαννιώτας (ΑΠΟΕΛ – δανεικός), Κολοβός (Μαλίν – δανεικός), Ολαϊτάν (Πανιώνιος – δανεικός), Μπεν (Πανιώνιος – δανεικός) και Μπέρτος (ελεύθερος).

Την ώρα που... γύρω του ο ανταγωνισμός ενισχύεται και τα επίσημα ματς πλησιάζουν, ο Ολυμπιακός, ωστόσο, ακόμη δεν... ιδρώνει. Ενώ ακόμη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας βρισκόταν σε εξέλιξη η ενημέρωση από το Λιμάνι έκανε λόγο για μεταγραφές μετά το τέλος της διοργάνωσης, όμως η ενίσχυση της ομάδας, μετά την κλήρωση του Γ' προκριματικού γύρου του Champions, φαίνεται πως έχει πάρει παράταση για μετά τα δύο παιχνίδια με τους πρωταθλητές Ισραήλ. Τότε, οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν σίγουρα για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενός αριστερού εξτρέμ και ενός σέντερ φορ, χωρίς εννοείται να υπολογίζονται οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν αν και εφόσον προκύψουν πωλήσεις όπως π.χ. στις περιπτώσεις των Μαζουακού, Κασάμι και Ντα Κόστα.

Το μόνο βέβαιο είναι πάντως ότι αυτό το καλοκαίρι, είναι το πιο... ξενέρωτο για τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος τουλάχιστον στα χρόνια της διοίκησης Μαρινάκη έχει συνηθίσει να διαβάζει αρκετές ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού μέχρι αυτή την εποχή, τέλη Ιουλίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» ουδέποτε σε αυτά τα επτά καλοκαίρια του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έπεσαν ποτέ σε αριθμό μικρότερο των 7 μεταγραφών για την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου. Και ουδέποτε σε αυτά τα χρόνια δεν την είχαν... βγάλει χωρίς την απόκτηση έστω και ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή!

 

ΠΗΓΗ: SDNA.GR