Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2016 12:47

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Με νέο προπονητή οι 10 από τις 16 ομάδες

Γράφτηκε από τον

 

Η Καλαμάτα έκανε την Τετάρτη την αρχή και τις επόμενες μέρες θα μπουν στο γήπεδο και οι υπόλοιπες ομάδες της Α' τοπικής ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά.

Ευκαιρία λοιπόν να δούμε συνολικά πως διαμορφώνεται η εικόνα στους πάγκους των ομάδων, η πλειοψηφία των οποίων αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και δεν κράτησε τον περσινό της προπονητή. 

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα ξεκινήσουν την σεζόν με την περσινή συνταγή είναι μόλις έξι. Οι περισσότερες ομάδες ξεκινούν με νέα πρόσωπα στους πάγκους τους. 

Ποιοι ξεκινούν με νέο τεχνικό

Η Καλαμάτα, μετά την περσινή καταστροφική χρονιά και τον υποβιβασμό από την Γ' εθνική επιστρέφει στο τοπικό μετά από 35 χρόνια. Η νέα διοίκηση του Σταύρου Παπαδόπουλο επέλεξε τεχνικό δίδυμο για τον πάγκο, το οποίο αποτελούν οι Ελβιο Μάνα και Τάσος Χατζηαγγελής. Ο Γιάννης Ζαπρόπουλος είχε κοουτσάρει την ομάδα στα δύο περσινά τελευταία παιχνίδια, ενώ πριν από αυτόν είχαν κάτσει στον πάγκο της ομάδας οι Κλάδης, Μπίλης και Καλογιαννίδης. 

Τεχνικό δίδυμο επέλεξε και η Εράνη που επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, μετά το περσινό πέρασμα από την Α1 τοπική. Στον πάγκο της φέτος θα είναι ο Νίκος Φρούσσος με τον Κώστα Λυμπερόπουλο καθώς μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος αποχώρησε ο Δημήτρης Λίτσας. 

Η Αναγέννηση ήταν δεύτερη πέρυσι στην Α1 τοπική, πίσω από την Εράνη. Στην Α' τοπική θα πορευθεί με νέο τεχνικό τον Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο, αφού η ομάδα δεν ανανέωσε την συνεργασία της με τον Γιώργο Μηλίτση. 

Νέο προπονητή έχει και ο Τέλλος Άγρας με τον Γιώργο Πολυμενέα να αναλαμβάνει τα ηνία αντικαθιστώντας τον Θανάση Λακριντή. 

Στην Κυπαρισσία η νέα διοίκηση δεν ανανέωσε με τον Γιάννη Δανίκα, που κατέληξε σε ομάδα της Ηλείας και επέλεξε για τον πάγκο τον Τάκη Παναγόπουλο, ο οποίος είχε ξαναβρεθεί στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από το 2011 έως το 2014. 

Νέο προπονητή έχει και το Διαβολίτσι με τον Μιχάλη Φασουλή να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία, αντί του Αντώνη Μαυρέα που έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος. 

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας δεν ανανέωσε την συνεργασία με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο και φέτος θα στηριχθεί στον έμπειρο Μεσσήνιο τεχνικό Τζίμη Αναστασόπουλο. Νέο προπονητή έχει και ο Εθνικός Μελιγαλά που θα στηριχθεί στον έμπειρο τεχνικό Στάθη Βανικιώτη, αντί του Φασουλή που αποχώρησε μετά το τέλος του πρωταθλήματος. 

Ο Πάμισος ήταν η τελευταία χρονικά ομάδα που πήρε προπονητή καθώς δεν ανανέωσε με τον Κλάδη. Επέλεξε τον Αλέξη Ματζούνη ο οποίος πρόπερσι είχε πάρει το πρωτάθλημα στην Α' τοπική ως τεχνικός της Κυπαρισσίας. 

Αφήσαμε για το τέλος τον Αστέρα Αρφαρών, ο οποίος τον Ιούνιο εξέλεξε διοίκηση που δεν ανανέωσε με τον Στάθη Βανικιώτη και πήρε προπονητή τον Γιώργο Γκέγκα. Ακολούθησε η παραίτηση της διοίκησης ωστόσο τις τελευταίες ώρες βρέθηκε διοικητική λύση και η ομάδα προχωρά κανονικά με τον Γιώργο Γκέγκα νέο τεχνικό. 

Ποιοι πάνε με την περσινή… συνταγή

Ο Σπύρος Τσίκινης οδήγησε την Ανδρούσα σε εύκολη παραμονή πέρυσι και η διοίκηση εξασφάλισε την παραμονή του και για τη νέα χρονιά. 

Πετυχημένη ήταν και η περσινή παρουσία του Πανθουριακού για αυτό και ο Γιώργος Αργυρόπουλος παραμένει στο τιμόνι της ομάδας. Η ΑΕ Αβίας ανέβηκε από την Α1 στην Α' τοπική με τον Διονύση Πουλή στον πάγκο και οι δύο πλευρές ανανέωσαν άμεσα την συνεργασία τους και για του χρόνου. 

Ο Άγγελος Σπάλας συνεχίζει στον πάγκο του Ολυμπιακού Καλαμάτας, όπου είχε θετική πορεία στο διάστημα που βρέθηκε στην ομάδα πέρυσι. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Λαμπρόπουλο που θα είναι και τη νέα χρονιά στον πάγκο του Μιλτιάδη. 

Συνταγή δεν αλλάζει ούτε ο ΑΟ Φαραί ο οποίος θα έχει στον πάγκο του τον Νίκο Γεωργακλή. 

Νέοι τεχνικοί

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ελβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Αντώνης Μαυρέας

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Μιχάλης Φασουλής

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Γιώργος Πολυμενέας

ΕΡΑΝΗ: Νίκος Φρούσσος, Κώστας Λυμπερόπουλος

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Τάκης Παναγόπουλος

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Στάθης Βανικιώτης

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τζίμης Αναστασόπουλος

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αλέξης Μαντζούνης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Γιώργος Γκέγκας 

Συνεχίζουν από πέρυσι

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Σπύρος Τσίκινης

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Γιώργος Αργυρόπουλος

ΑΒΙΑΣ: Διονύσης Πουλής

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κώστας Λαμπρόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Άγγελος Σπάλας

ΦΑΡΑΙ: Νίκος Γεωργακλής