Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2016 00:37

ΑΓΙΑΞ - ΠΑΟΚ 1-1: Πήρε το "Χ" και στην Τούμπα σφραγίζει την πρόκριση

Γράφτηκε από τον

 

Ένας ώριμος ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα στο Amsterdam Arena και επιστρέφει για τη ρεβάνς της Τούμπας με το πολύτιμο 1-1 κόντρα στον φημισμένο Άγιαξ.

Στο πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, στον -δύσκολο- δρόμο των μη πρωταθλητών, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, άντεξε στην πίεση των Ολλανδών, πήρε προβάδισμα με ένα απίθανο γκολ του Τζάλμα Κάμπος και παρότι δέχθηκε την ισοφάριση, έδειξε πως μπορεί να αποκλείσει τον Άγιαξ και να συνεχίσει να ονειρεύεται... Ας ελπίσουμε μόνο το 1-1 να αποδειχθεί πιο γούρικο σε σχέση με το 2010, όταν ο «δικέφαλος» είχε πάρει το ίδιο σκορ στο Άμστερνταμ, αλλά τελικά αποκλείστηκε με το 3-3 στη Θεσσαλονίκη...

Ο ΠΑΟΚ πελαγοδρόμησε στο πρώτο 20λεπτο, όπου γλίτωσε το γκολ στο 18' (ο Γλύκος έκανε ασταθή απόκρουση και ο Ντόλμπεργκ που εκτέλεσε ήταν, ευτυχώς, οφσάιντ) και στο 20' (το σουτ του Ρίντεβαλντ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι). Στη συνέχεια άρχισε να κερδίζει μέτρα, απείλησε με την αδύναμη κεφαλιά του Γκάρι Ροντρίγκες στο 23' και «χτύπησε» στην κόντρα στο 27', όταν ο Αθανασιάδης έδωσε ωραία στον Τζάλμα Κάμπος που έφυγε ταχύτατα, πέρασε τον Σίλενσεν που έκανε κακή έξοδο και με δύσκολο πλασέ από πλάγια θέση έγραψε το 1-0! Στο 33' ο Αθανασιάδης σπατάλησε το ωραίο γύρισμα του Ροντρίγκες και από κοντά αστόχησε, ενώ στο 37' ο Γλύκος κράτησε το προβάδισμα κάνοντας δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Ελ Γκάζι.

Ο Άγιαξ πίεσε στο πρώτο μέρος, πίεσε και στο δεύτερο και βρήκε το γκολ με τον κορυφαίο του, Ντόλμπεργκ. Στο 47' ο Γλύκος του είπε «όχι» σε κεφαλιά, αλλά στο 58' δεν μπόρεσε να βγάλει το συρτό σουτ και το 1-1 ήταν γεγονός... Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα στη συνέχεια και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. Έκλεισε τους χώρους, κράτησε μπάλα όσο μπορούσε και στο 67' παραλίγο να «κλέψει» το ματς στην κεφαλιά του Τζαβέλλα που σταμάτησε ο Σίλενσεν. Ο «δικέφαλος» καρδιοχτύπησε στο 73 στην άστοχη προβολή του Ντόλμπεργκ, αλλά με τα φρέσκα πόδια που ήρθαν από τον πάγκο και με πολύ μυαλό, διαχειρίστηκε τον χρόνο και πήρε αυτό που άξιζε.

ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Σίλενσεν, Βέλτμαν, Φιργκέφερ, Ντάικς, Τετέ, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν, Φαν Ντε Μπεκ (77' Σόνε), Κασιέρα (59' Γιούνες), Ελ Γκάζι (88' Σέρνι), Ντόλμπεργκ

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ, Χαρίσης (69' Τζιόλης), Ροντρίγκες (84' Μυστακίδης), Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης (90' Κουλούρης)

Πηγή: sentragoal.gr