Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 13:19

Υποχρεωτικά προπονητές με δελτίο ταυτότητας ΕΠΟ σε Α' και Α1 τοπική

Γράφτηκε από τον
Υποχρεωτικά προπονητές με δελτίο ταυτότητας ΕΠΟ σε Α' και Α1 τοπική

 

Καμπανάκι για τις ομάδες που δεν διαθέτουν διπλωματούχο προπονητή, με την αντίστοιχη πιστοποίηση, ενόψει της νέας σεζόν "κτυπάει" η ΕΠΣΜ, όπως φαίνεται και στο άρθρο 24 - Γενικές Διατάξεις, της φετινής προκήρυξης.

Αυτή την περίοδο υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν κλείσει προπονητή ή κάποιες από αυτές βρίσκονται σε συμφωνία συνεργασία με κάποιους. Το παραπάνω άρθρο της προκήρυξης και πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο ε, αναφέρει ότι είναι υποχρεωτικό οι ομάδες στην Α' και Α1 τοπική να έχουν προσλάβει προπονητή κατόχου τουλάχιστον ταυτότητας ΕΠΟ, η οποία είναι τριετούς διάρκειας σε ισχύ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Άγγελο Σκαφιδά, ο έμπειρος προπονητής για το παραπάνω θέμα δήλωσε στο "Notosport": «Η ΕΠΣΜ είναι σαφής, όπως φαίνεται και στην προκήρυξη της, ότι οι ομάδες που δεν θα έχουν τους κατάλληλους προς τους κανονισμούς προπονητές θα υποστούν και τις συνέπειες. Η προκήρυξη προβλέπει χρηματισμό πρόστιμο, αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα τότε σε δεύτερο βαθμό υπάρχει διπλασιασμός στο χρηματικό πρόστιμο και στη συνέχεια υπάρχει η πιθανότητα να μην ορίζονται διαιτητές στα παιχνίδια.

Εμείς σαν σύνδεσμος προπονητών θα διαφυλάξουμε τους προπονητές μέλη μας που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους παρακολουθούν σχολές, συμμετέχουν σε σεμινάρια ανανέωσης ταυτοτήτων κάθε τρία χρόνια και δεν μπορούν κάποιοι αλεξιπτωτιστές στο χώρο να εκμεταλλεύονται τους παράγοντες. Βέβαια ευθύνη έχουν και οι παράγοντες που πρέπει να επιλέγουν του κατάλληλους προπονητές. Οι προπονητές για να πάρουν το δίπλωμα τους δαπανούν χρήματα για να πάνε στις σχολές, να παρακολουθήσουν σεμινάρια, τη σχολή αναθεώρησης και δεν μπορούν να έχουν την ίδια μεταχείριση με όσους έρχονται ως αλεξιπτωτιστές στο χώρο».

Το άρθρο 24, της προκήρυξης της ΕΠΣΜ, σχετικά με το θέμα των προπονητών, αναφέρει τα παρακάτω: 

24.-Γενικές διατάξεις

ε. Είναι υποχρεωτική από τα σωματεία των Κατηγοριών Α' και Α1 η πρόσληψη  Προπονητή κατόχου τουλάχιστον Ταυτότητας ΕΠΟ  τριετούς διάρκειας και σε ισχύ. (Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου). Η είσοδος των προπονητών στο γήπεδο θα γίνεται με την επίδειξη του Δελτίου Πιστοποίησης.

Κανένας άλλος δεν μπορεί να αντικαθιστά τον Προπονητή και να κινείται δίνοντας οδηγίες εντός της τεχνικής περιοχής κατά τη διάρκεια αγώνων όλων των Κατηγοριών.

Σε εφαρμογή του άρθρου 11 του Κανονισμού προπονητών, σωματεία που δεν πληρούν την ανωτέρω διάταξη, παραπέμπονται στα δικαστικά όργανα (Πειθαρχική Επιτροπή) και τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο. Το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται σε 300,00 έως 500,00 €. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των παραβατών, εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την έκδοση της σχετικής απόφασης, η ποινή του χρηματικού προστίμου διπλασιάζεται με απόφαση του ιδίου οργάνου.

Στον πάγκο των ομάδων δύνανται να βρίσκονται οι εξής:

1. Οι αναπληρωματικοί παίκτες με αθλητική περιβολή.

2. Ο Προπονητής της ομάδας και ο τυχών βοηθός του κάτοχοι Ταυτότητας ΕΠΟ.

3. Εκπρόσωπος του σωματείου

4. Ιατρός ομάδας

5. Διπλωματούχος Φυσιοθεραπευτής

 

6. Τη θέση του Προπονητή στις κατηγορίες που δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία Προπονητή δύναται να καταλάβει δεύτερος εκπρόσωπος του σωματείου.