Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 00:30

Σήμερα οι πρώτες μάχες του Κυπέλλου Μεσσηνίας με φόντο τα… προημιτελικά

Γράφτηκε από τον

Ημέρα κυπέλλου Μεσσηνίας η σημερινή, καθώς διεξάγονται οι πρώτες οχτώ συναντήσεις για τη γ' φάση του θεσμού και το Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι επαναληπτικοί.  Στους "16" βρίσκονται 12 ομάδες από την Α' τοπική και μόλις 4 από τη Β' τοπική.  Ο λόγος για τη Δόξα Καλαμάτας, τον Πανθουριακό, τον Αστέρα Μικρομάνης και τον Μιλτιάδη, ο οποίος έκανε την έκπληξη της β' φάσης και απέκλεισε τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Στο δρόμο για τα… προημιτελικά θα αναμετρηθεί με την Εράνη, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στα Φιλιατρά.


Η Δόξα Καλαμάτας θα φιλοξενηθεί από την Κυπαρισσία, ο Πανθουριακός από τον Εθνικό Μελιγαλά και ο Αστέρας Μικρομάνης από τον Τέλλο Αγρα.
Αυτά είναι τα τέσσερα ζευγάρια στα οποία υπάρχει διαφορά μίας κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, ο φιλόδοξος Πάμισος υποδέχεται την Ομόνοια, ο  ενισχυμένος Ολυμπιακός Καλαμάτας τον Αστέρα Αρφαρών, ενώ οι πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις είναι Σπερχογεία - Μεθώνη και Α.Ο. Φαραί - Διαβολίτσι.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των 16 ομάδων λίγο πριν τις πρώτες μάχες με φόντο τους "8".


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΟΞΑ Κ.
Με πολλές απουσίες θα υποδεχτεί η Κυπαρισσία τη Δόξα, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα δελτία των Μιτρόφ, Μπίζου, Ντιόπ και Ζαφείρη, ενώ θα απουσιάσει και ο Παναγόπουλος που θα ενσωματωθεί την άλλη εβδομάδα στην προετοιμασία. Στον αντίποδα επιστρέφουν οι Αναστασίου και Γιαννόπουλος που έλειπαν με την Ανδρούσα.
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς σε ηλικία παίκτες, αλλά προσμένει τη νίκη με την οποία ο ΑΟΚ θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
Η Δόξα θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, μιας και είναι θεωρητικά αουτσάιντερ και θα προσπαθήσει για ένα καλό αποτέλεσμα που θα διατηρήσει τις ελπίδες στη ρεβάνς. Ο Βασίλης Παρθένιος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ηλία Ψαρρέα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση θέλει να κάνει σήμερα ο Εθνικός απέναντι στον Πανθουριακό. Η ομάδα του Μελιγαλά απέκλεισε στην προηγούμενη φάση με άνεση τη Βέργα (δύο νίκες με 6-0), αλλά τώρα το εμπόδιο είναι  πιο δύσκολο.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται  σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ο Αντώνης Μαυρέας ευελπιστεί ότι θα συνεχιστούν τα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο Κωνσταντόπουλος,  που προέρχεται από τραυματισμό, μάλλον θα προφυλαχθεί, ενώ ο Ντούζια θα αγωνιστεί σήμερα και αύριο θα κληθεί να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.
Για τον Πανθουριακό επιστρέφει ο Φιλανδριανός που εξέτισε την ποινή του, αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Σπάλλα και Σισμανίδη λόγω τραυματισμού.
Η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη έχει ενισχυθεί αισθητά και θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για πρόκριση, που θα αυξηθούν αν αποσπάσει  καλό αποτέλεσμα στο Μελιγαλά.


ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
Τη νίκη με την οποία θα πάρει προβάδισμα για τα προημιτελικά θέλει σήμερα ο Τέλλος Αγρας απέναντι στον Αστέρα Μικρομάνης. Η ομάδα των Γαργαλιάνων είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Θανάσης Λακριντής δεν υπολογίζει μόνο τον τραυματία Πότση, μιας και επιστρέφουν οι Αναγνωστόπουλος και Λυκούργος Χ. Ανδρώνης, ενώ εκδόθηκαν και τα δελτία των Γιαννακόπουλου και Λακριντή.
Ο Σταύρος Φράγκος στη Μικρομάνη δεν θα έχει τους ανέτοιμους Αντωναίο και Μαραγκό.  Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα που θα τους κάνει.. φαβορί στον εντός έδρας επαναληπτικό


ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΜΕΘΩΝΗ
Η Σπερχογεία μπορεί να αγχώθηκε, αλλά απέκλεισε τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας και θέλει να κάνει το ίδιο και με τη Μεθώνη. Ως εκ τούτου η νίκη στο σημερινό εντός έδρας ματς είναι μονόδρομος με δεδομένο ότι η ρεβάνς θα δοθεί στη Μεθώνη.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής δεν θα έχει  στη διάθεσή του τον Βασιλόπουλο που απέχει για επαγγελματικούς λόγους και ίσως και τους Δωδέκατο, Παγώνη λόγω τραυματισμού,  ενώ δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του Πιχιγιόνι.
Αντίθετα η Μεθώνη θα αγωνιστεί "πάνοπλη" μιας και επιστρέφει και ο Λυμπερόπουλος.
Ο Παναγιώτης Βλαχόγιαννης αισιοδοξεί για θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα για τα προημιτελικά.



ΠΑΜΙΣΟΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση θέλει σήμερα ο Πάμισος κόντρα στην Ομόνοια. Η ομάδα της Μεσσήνης θα παραταχθεί με αποκλειστικό σκοπό τη νίκη ώστε να πάει με προβάδισμα και με λιγότερο άγχος στον επαναληπτικό στο "Γ. Λουκαρέας". Το μόνο πρόβλημα για τον Γιώργο Αργυρόπουλο είναι ο τραυματίας Καρελάς.
Στην Ομόνοια το απουσιολόγιο του Σωτήρη Μπουραντώνη έχει πέντε ονόματα: Κορομηλάς (τιμωρημένος), Κουραμπάς (ανέτοιμος), Παπαδάκος, Δ. Κωστόπουλος (απέχουν από τις προπονήσεις) και Κάππος (για επαγγελματικούς λόγους).
Παρ' όλα αυτά οι καλαματιανοί θα προσπαθήσουν χωρίς άγχος για το θετικό αποτέλεσμα.
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Χωρίς τους Πανταζή και Αριτζή θα υποδεχτεί ο Ολυμπιακός τον Αστέρα Αρφαρών. Ο πρώτος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό, ενώ ο Αριτζής κρίνεται ανέτοιμος. Αυτά είναι και τα μόνα προβλήματα για το Σπύρο Τσίκινη που προσμένει από την ομάδα του να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να πάρει τη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση.
Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν ο τραυματίας Μαθιός,  ο Βανικιώτης που είναι τιμωρημένος από τη διοίκηση και ίσως οι Γιαννακόπουλος (επαγγελματικές υποχρεώσεις) και Χριστόπουλος (τραυματίας). Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Σακκάς και ο Ηλ. Καπόγλης, που είχε τιμωρηθεί από τη διοίκηση.
Ο Τάκης Βούτσας αισιοδοξεί σε καλή εμφάνιση παρά την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, μιας και προχθές ο Αστέρας έπαιξε στο "Γ. Λουκαρέας" με τον Πανιώνιο.


ΕΡΑΝΗ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Τον τίτλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει η Εράνη, που υποδέχεται τον Μιλτιάδη. Η φιλιατρινή ομάδα θέλει να πάρει ένα σκορ που θα κάνει πιο εύκολη τη ρεβάνς. Οι απουσίες για τον Δημήτρη Παναγιώτου είναι οι τραυματίες Χρονόπουλος και Διαμαντόπουλος.
Ο Μιλτιάδης θα αγωνιστεί με τη ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την παλικαρίσια πρόκριση επί του Απόλλωνα Καλαμάτας. Η ομάδα του Γιάννη Μαραγκού έχει βέβαια πολύ δύσκολο έργο, όμως θα παίξει με σύμμαχο την έλλειψη άγχους.
Αγωνιστικά, ο Τηλεμάχου είναι ανέτοιμος, ο Στυλιανόπουλος τραυματίας (αμφίβολος) και δύσκολα θα παίξει και ο Κατρής.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Με σημαντικές απουσίες θα δώσει ο Α.Ο. Φαραί το πρώτο ματς με το Διαβολίτσι για τους "16" του κυπέλλου Μεσσηνίας. Ο Αρης Αρβανίτης αποβλήθηκε με το Δώριο και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Νίκος Ξεροβάσιλας κλήθηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, ο Βασίλης Μπλέτσας ταλαιπωρείται από τραυματισμό και ο Στάθης Κουτουμάνος είναι ανέτοιμος. Επιστρέφει πάντως ο Γιώργος Κωστέας.
Οι καλαματιανοί θέλουν τη νίκη για να έχουν τον πρώτο λόγο στη δύσκολη ρεβάνς.
Για το θετικό αποτέλεσμα θα παίξει βέβαια και το Διαβολίτσι που έχει επιστροφές. Οι Μαυροειδάκος, Αθανασόπουλος που έλειπαν για επαγγελματικούς λόγους θα είναι στη διάθεση του Σωτήρη Δημάκη, όπως και ο Αντωνόπουλος που αποθεραπεύτηκε. Οι Θεοδωρόπουλος, Ζαμπάρας ξεπέρασαν τους τραυματισμούς του, αλλά θα προστατευτούν και ο Ζερίτης θα μπει στο πρόγραμμα από αύριο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυπαρισσία - Δόξα Κ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ρέκκας
Εθνικός Μελιγαλά- Πανθουριακός
Γήπεδο Μελιγαλά, 5.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Ταβουλαρέας, Παναγιωτόπουλος
Τέλλος Αγρας - Αστέρας Μικρομάνης
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Λουκάς, Καστανάς
Σπερχογεία - Μεθώνη
Γήπεδο Σπερχογείας, 5.30 μ.μ.
Λάμιας, Π. Ηλιόπουλος, Τσίρμπας
Πάμισος - Ομόνοια
Γήπεδο Μεσσήνης, 5.30 μ.μ.
Μπλάνας, Βρυώνης, Καλογερόπουλος
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5.30 μ.μ.
Γκούμας, Παλλαδινός, Λαζαράκης
Εράνη - Μιλτιάδης
Γήπεδο Φιλιατρών, 5.30 μ.μ.
Καραπιπέρης, Αντωνόπουλος, Κουτσαναστάσης
Α.Ο. Φαραί - Διαβολίτσι
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 7 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Τσέλο, Τσαούση

Επιμέλεια Παν. Φαντάκος