Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2016 12:31

ΕΠΣΜ: Κληρώνει σήμερα για κύπελλο και πρωταθλήματα

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος από σήμερα για την επίσημη έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017, καθώς στις 7 το απόγευμα πραγματοποιούνται οι κληρώσεις για το κύπελλο και τα τοπικά πρωταθλήματα.


Σίγουρα η συμμετοχή της Καλαμάτας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας ύστερα από 35 χρόνια κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη διοργάνωση και αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Βέβαια το γεγονός ότι και άλλες ομάδες, όπως η Αναγέννηση Παραλίας και ο Πανθουριακός κυρίως έχουν ενισχυθεί σημαντικά, όπως και άλλες ομάδες, όχι στον ίδιο βαθμό, αναμένεται να κάνουν αρκετά ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα.
Η κλήρωση του κυπέλλου και των πρωταθλημάτων έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Αλ. Κουμουνδούρος».

Το κύπελλο

Το ξεκίνημα όπως κάθε χρόνο θα γίνει με την κλήρωση του κυπέλλου Μεσσηνίας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για τις 16 ομάδες της Α' τοπικής και τις 14 της Α1 κατηγορία. Από τη στιγμή που καμία ομάδα της Β' και της Γ' κατηγορίας, δεν δήλωσαν συμμετοχή (είναι προαιρετική), η έναρξη των αγώνων μετατέθηκε για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου.

Τα πρωταθλήματα

Σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα, με εξαίρεση τις δύο πρώτες κατηγορίες, είχαμε 5 ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή, έτσι αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα προγράμματα της 2ης και της 3η κατηγορίας.

Η Α' τοπική
 
Στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Πάμισος, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Πανθουριακός, Φαραί, Ανδρούσα, Εθνικός Μελιγαλά, Μιλτιάδης, Αστέρας Αρφαρών, Τέλλος Άγρας, Απόλλωνας Καλαμάτας, Διαβολίτσι, Εράνη, Αναγέννηση, ΑΕ Αβίας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.
Η έναρξη των αγώνων έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου.

Η Α1 τοπική

Το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες  Σπερχογεία, Μεσσηνιακός, Δώριο, Κορώνη, Αίας, Ομόνοια, Ασπρόχωμα, Χανδριναϊκός, Παπαφλέσσας Χώρας, Απόλλωνας Πεταλιδίου, Νέος Άρις, Ηρακλής Καλαμάτας, Ολυμπιακός Ανάληψης, Αστέρας Μικρομάνης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.
Η πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου.

Η Β' τοπική
Σύμφωνα με την προκήρυξη το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 13 ομάδων. Από τη στιγμή που ο Ατρόμητος Καλαμάτας δεν δήλωσε συμμετοχή, αναμένεται ο ένας όμιλο να έχει μια ομάδα λιγότερη. Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι Μεθώνη, Κεραυνός, Θύελλα Χαρακοπιού, Καλό Νερό, Πατίστα, ΑΕ Μάνης, Πράσινα Πουλιά, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Παπαφλέσσας Αμφειας, Διαγόρας Κοπανακίου, Πανιώνιος, Καλλιθέα, Ακαδημία Πάμισος, Ατρόμητος Πλατύ, Βλαχόπουλο, Δόξα, Στενωσιά, ΑΟ Φυτειάς, ΑΕ Γαργαλιάνων, ΑΕΚ Καλαμάτας, Θύελλα Μερόπης, ΑΣ Φυτειάς, Πανευαϊκός, ΑΕ Λογγά, Αστέρας Βαλύρας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.
Η σέντρα θα δοθεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου.

Η Γ' τοπική

Λίγο πριν τη διαδικασία της κλήρωσης αναμένεται να οριστικοποιηθεί αν θα διεξαχθεί σε έναν ή δύο ομίλους το πρωτάθλημα της Γ' τοπικής. Δικαίωμα για να πάρουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα είχαν 16 σωματεία, σύμφωνα και με την προκήρυξη. Όμως 4 σωματεία, ο ΠΑΟΚ Καλαμάτας, που συγχωνεύθηκε με το Ασπρόχωμα, η Α.Ε. Αιθαίας, ο Αχιλλέας Αβραμιού και ο Α.Ο. Διοδίων δεν δήλωσαν συμμετοχή. Έτσι στην κληρωτίδα θα μπουν οι  ομάδες Παναθηναϊκός Καλαμάτας, ΑΟ Βέργας, Ερμής Καλαμάτας, Δαναός, Νέστωρ Πύλου, ΑΟ Λαιϊκων, Θησέας, Νέδουσα Αλαγονίας, Ίκαρος, ΑΠΣ Άρις, ΑΟ Χατζή, Θύελλα Παραλίας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές καθώς και νέα σωματεία που θα δηλώσουν εμπρόθεσμα συμμετοχή.
Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου.