Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2016 18:14

ΕΠΟ: Σε αναζήτηση επιδιαιτητή μετά την άρνηση Καλύβα

Γράφτηκε από τον

     Ο Δημήτρης Καλύβας δεν θα είναι τελικώς ο επιδιαιτητής στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών, καθώς μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σήμερα αρνήθηκε τη θέση για «υπηρεσιακούς λόγους».

Ως γνωστόν, ο εκπρόσωπος της Λίγκας στη συγκεκριμένη Επιτροπή, Δημήτρης Σαραϊδάρης, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε και δεν είχε συναινέσει στην επιλογή Καλύβα, με αποτέλεσμα να απαντήσει αργότερα η ΕΠΟ και να τον διαψεύσει.
Ως εκ τούτου θα αναζητηθεί νέος επιδιαιτητής ύστερα από συνεργασία που θα έχει ο Σαραϊδάρης με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ στην Επιτροπή, Δημήτρη Γκρούτση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών.
Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ Γιώργου Καραμελίδη για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη σύνθεση της Επιτροπής για την περίοδο 2016-2017 και είναι αναπληρωτής πρόεδρος ο Δημήτρης Γκρούτσης και μέλη οι Δημήτρης Νταμπώσης, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος. Επίσης, επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας που πρότεινε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για την περίοδο 2016-2017 για την 1η και 2η κατηγορία.
Σε άλλες αποφάσεις της, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των πρωταθλημάτων Super League περιόδου 2016-2017, καθώς και το συνοπτικό αγωνιστικό πρόγραμμα αυτής, περιόδου 2016-2017, τις προκηρύξεις και οικονομικές εγκυκλίους των πρωταθλημάτων Football League περιόδου 2016-2017 και τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων γυναικείου ποδοσφαίρου 2016-2017.
Ενέκρινε επίσης την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (21/7/2016) για μη επιβολή ποινής στις ΠΑΕ Πανθρακικός και Καλλονή, που υποβιβάστηκαν από τη Super League στη Football League και δεν αδειοδοτήθηκαν κατά τη σχετική εξέτασή τους, λόγω του γεγονότος ότι αυτές κρίθηκαν με κριτήρια διοργανώσεων UEFA, τα οποία είναι πολύ ανώτερα των ΠΑΕ της Ένωσης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, που παρέμειναν σε αυτήν για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Ενέκρινε, τέλος, την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας όπως διεξαχθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 25/8/2016 η κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος περιόδου 2016-2017.
πηγή ΑΠΕ