Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2016 14:34

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο για διαιτητές και παρατηρητές

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο για διαιτητές και παρατηρητές

 

 

Με τη συμμετοχή 37 διαιτητών και 5 παρατηρητών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου το σεμινάριο προετοιμασίας των τοπικών διαιτητών - παρατηρητών διαιτησίας.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (Αριστομένους  33) ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της ΕΠΣΜ, Λεωνίδα Οικονομίδη.

Ακολούθησε ενημέρωση των παρευρισκομένων διαιτητών και παρατηρητών σχετικά με τις τροποποιήσεις που έγιναν στους Κανόνες Παιχνιδιού από τους εκπαιδευτές Χρήστο Κότσαρη, Παναγιώτη Μανωλόπουλο. Στη διάρκεια της ενημέρωσης είδαν και σε βίντεο κάποιες φάσεις με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει.

Στη συνέχεια, διαιτητές και παρατηρητές υποβλήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις, όπου κλήθηκαν να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις πάνω στον Κανονισμό Παιχνιδιού. 

Στις γραπτές εξετάσεις έλαβαν μέρος οι παρατηρητές διαιτησίας Νίκος Κοσάρης, Παναγιώτης Μαυροειδάκος, Νίκος Τζάννες, Στάθης Μακρής και Βασίλης Γεωργακίλας. 

Οι διαιτητές που πήραν μέρος στις γραπτές εξετάσεις ήταν οι Στάθης Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτα Βασιλοπούλου, Κώστας Βοσνάκης, Βασίλης Βρυώνης, Γιώργος Γαλακούτης, Χρήστος Γεωργαντάς, Στάθης Ζαρακοβίτης, Απόστολος Καυκάς, Παναγιώτης Κομπιλίρης, Ζωή Κρόμπα - Τσαούση, Αρης Κυριόπουλος, Χριστίνα Λίγγρη, Βαγγέλης Μπασιλάρης, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Σταυρούλα Μπότη, Γιώργος Νιάρχος, Εκτορας Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Παλλαδινός, Αθανασία Παπαϊωάννου, Δημήτρης Πλακογιάννης, Δήμητρα Ρηγοπούλου, Ηλίας Ρηγόπουλος, Γιώργος Ρουμελιώτης, Κατερίνα Σαμπαζιώτη, Ηλίας Σκόρδος, Δημήτρης Σταύρου, Δημήτρης Ταβουλαρέας, Δημήτρης Τάγαρης, Κωνσταντίνα Τσάκαλη, Ευγενία Τσαούση, Νίκος Τσίρμπας, Αναστασία Τσουκάλη, Χαράλαμπος Τσοπανάκης, Δημήτρης Τσακόπουλος, Κώστας Ψηλοπαναγιώτης και Ερβις Τζεμάλι.

Παρών στο σεμινάριο και ο Μεσσήνιος ρέφερι Γιώργος Μπλάνας που πρόσφατα προήχθη από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε διαιτητή της Σούπερ Λίγκα. 

Παράπονα για κλιματισμό, τουαλέτες

Τα παράπονα τους σχετικά με τον κλιματισμό που δεν λειτούργησε, αλλά και το ότι δεν είχε νερό στις τουαλέτες εξέφρασαν αρκετοί από τους διαιτητές και παρατηρητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Ενημερωτικές συναντήσεις σε Φιλιατρά και Καλαμάτα

Ο τοπικός σύνδεσμος διαιτητών σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα δύο συναντήσεις σε Φιλιατρά και Καλαμάτα  με σκοπό να ενημερώσουν όλες τις ομάδες για τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στους Κανόνες Παιχνιδιού, εφαρμόστηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε πρόσφατα στη Γαλλία,  στους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επίσης και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ξεκίνησαν το περασμένο, αλλά και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η ενημερωτική συνάντηση στα Φιλιατρά έχει οριστεί για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και στην Καλαμάτα θα γίνει την επόμενη Δευτέρα 12 του μήνα.

Σχολή διαιτησίας το Σεπτέμβριο

Το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει και η πρώτη σχολή διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων να παρακολουθήσουν τη σχολή θα μπορούν να γίνονται από σήμερα.

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΜ, θα γνωστοποιήσει σε πιο χώρο θα πραγματοποιηθούν οι ενημερωτικές συναντήσεις για τις ομάδες, αλλά και την ημερομηνία έναρξης της σχολής διαιτησίας.