Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2013 00:28

Το ενδιαφέρον σε Διαβολίτσι, Αρφαρά και Σπερχογεία στο Κύπελλο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή αργά το απόγευμα θα γνωρίζουμε τις 8 ομάδες που θα συνεχίσουν για τη διεκδίκηση του φετινού κυπέλλου Μεσσηνίας. Σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένο να γίνουν οι επαναληπτικοί της φάσης των "16" και σε ορισμένα ζευγάρια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ κάποιες ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.


Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στα παιχνίδια Αστέρας Αρφαρών - Ολυμπιακός Καλαμάτας, Διαβολίτσι - Α.Ο. Φαραί και Πανθουριακός - Εθνικός Μελιγαλά που είχαν λήξει ισόπαλα με το ίδιο σκορ 1-1.
Από εκεί και πέρα Ομόνοια και Μεθώνη έχουν πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε Πάμισο και Σπερχογεία, ενώ η Κυπαρισσία, η Εράνη και ο Τέλλος Αγρας έχουν εξασφαλίσει από τώρα θέση στα προημιτελικά του θεσμού.
Ας δούμε τα 8 ζευγάρια ξεχωριστά και τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Υπέρβαση καλείται να κάνει η Ομόνοια για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Παμίσου, μιας και πρέπει να τον νικήσει με 2-0 μετά την ήττα με 4-2 στον πρώτο αγώνα. Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη θα παλέψει αρχικά για τη νίκη, έχοντας βέβαια στο μυαλό τους και τη νίκη με δύο γκολ διαφορά.
Ο Π. Μπουραντώνης που χτύπησε είναι αμφίβολος, όπως και ο Ντόκο που έχει σφίξιμο στον τετρακέφαλο. Ακόμη δεν υπολογίζονται οι Παπαδάκος,
Δ. Κωστόπουλός που δεν έχουν ενσωματωθεί στην προετοιμασία και οι ανέτοιμοι Καναβός και Χανδρινός. Επιστρέφουν οι  Κορομηλάς και Κουραμπάς.
Από την άλλη ο Πάμισος θα παίξει έχοντας κατά νου ότι το ματς ξεκινά από το 0-0 και με σκοπό να πάρει μια ακόμη εκτός έδρας νίκη. Στόχος φυσικά είναι η πρόκριση αφού οι βλέψεις των νησιωτών στο κύπελλο είναι υψηλές.
Πάντως απουσίες υπάρχουν και είναι αρκετές.
Τιμωρημένος είναι ο Δημητρακόπουλος και τραυματίες οι Σαλαπάτας,
Γ. Τρίψας και Χριστόπουλος.
Ο Πούπουζας βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπεία, ενώ ίσως απουσιάσει και ο Πολυχρόνης. Από την άλλη το ευχάριστο είναι πως θα βρίσκεται στην αποστολή ο Ηλίας Ηλιόπουλος.

ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την βαριά ήττα με 6-0 στην Κυπαρισσία θα προσπαθήσει αύριο η Δόξα στον επαναληπτικό. Η καλαματιανή ομάδα κερδίζει από εμπειρίες παίζοντας με τόσο ισχυρές ομάδες, όμως στόχος είναι να αποσπάσει και ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της για ψυχολογικούς λόγους. Ο προπονητής Βασίλης Παρθένιος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Η Κυπαρισσία έκανε επίδειξη δύναμης και θα πάει δίχως άγχος στη ρεβάνς. Ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παιδιά από την ακαδημία της ομάδας, όπως κάνει σταθερά στα παιχνίδια κυπέλλου και στα φιλικά.
Απόντες θα είναι οι Ντιόπ, Ζαφείρης και Μιτρόφ που δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους και ο Παναγόπουλος.
Αντίθετα βγήκε το δελτίο του Μπίζου που ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο του.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε την Τετάρτη στην Καλαμάτα θέλει το Διαβολίτσι που λόγω έδρας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Φαραί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Σωτήρης Δημάκης εφιστά την προσοχή στους παίκτες του επισημαίνοντας τη δυναμική της καλαματιανής ομάδας, έχοντας όμως εμπιστοσύνη και στη δική του.
Νοκ άουτ είναι οι ανέτοιμοι Θεοδωρόπουλος, Ζαμπάρας, Ζάκκας και Παπαδόγιαννης, όμως γυρίζουν οι Μαυροειδάκος, Ζερίτης και Αντωνόπουλος.
Στον αντίποδα στον Α.Ο. Φαραί ελπίζουν για πρόκριση και θα πάνε στο Διαβολίτσι για τη νίκη ή για ισοπαλία με πολλά γκολ. Ο Κώστας Κλάδης ίσως να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, με τον Βασίλη Μπλέτσα να τον αντικαθιστά σε περίπτωση που δεν έρθει από τη Ζάκυνθο.
Ο Μπλέτσας δύσκολα θα αγωνιστεί, ο Ξεροβάσιλας είναι στρατευμένος και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κουτουμάνου. Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Α. Αρβανίτης.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Παρά το 1-1 που απέσπασε ο Πανθουριακός στο Μελιγαλά, άπαντες στην ομάδα της Θουρίας αναφέρουν πως φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ο Εθνικός. Σίγουρα όμως σκέφτονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν μιας και παίζουν στο γήπεδο τους, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους.
Μεγάλη απώλεια για τον προπονητή Κώστα Καρλαύτη θα είναι ο Χόλμπαν που έπαθε κάταγμα κλείδας στο ματς του Μελιγαλά, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Σισμανίδη και Σπάλα. Ο Φιλανδριανός ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στο δικέφαλο όμως λογικά θα δώσει το "παρών".
Σε ότι αφορά τον Εθνικό Μελιγαλά καλείται να αποδείξει εντός αγωνιστικού χώρου ότι έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Οι παίκτες του Αντώνη Μαυρέα γνωρίζουν πως αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους δεν θα έχουν πρόβλημα για τη νίκη, ενώ θα επιδιώξουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ κάτι που θα διευκολύνει το έργο τους.
Ο Κωνσταντόπουλος θα χάσει και αυτό το ματς και είναι το μοναδικό πρόβλημα των "κυανόλευκων".

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Ο Αστέρας Μικρομάνης τα πήγε αρκετά καλά στους Γαργαλιάνους και η ήττα με 3-0 τον αδικεί. Η ομάδα του Σταύρου Φράγκου δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ και θα προσπαθήσει να κοντράρει τον Τέλλο Αγρα αύριο στο γήπεδο του.
Στόχος είναι η νίκη γοήτρου σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση.
Προβλήματα δεν υπάρχουν εκτός από τους Αντωναίο και Μαραγκό που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στην προετοιμασία.
Από την άλλη μεριά στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο το ζητούμενο είναι να υπάρχει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι, με τον Θανάση Λακριντή να ψάχνει μέσα από αυτά τα ματς να βρει το κατάλληλο σχήμα. Μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα ο Αγρας έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα των Γαργαλιάνων θα εμφανιστεί χαλαρή.
Στα αγωνιστικά ενδέχεται να προφυλαχθεί ο Πότσης.

ΜΕΘΩΝΗ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Δύσκολο έργο έχει η Μεθώνη απέναντι στη Σπερχογεία μετά την ήττα της με 2-0 στον πρώτο αγώνα, όμως είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα αρχικά για τη νίκη και κατά δεύτερο λόγο για να εξαντλήσει τις πιθανότητες για ανατροπή και πρόκριση. Απουσίες δεν υπάρχουν εκτός από τον Κοσυφολόγο που βρίσκεται στην Αυστραλία και θα έρθει στη Μεσσηνία τα Χριστούγεννα!
Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή θέλει παράλληλα με την εξασφάλιση της πρόκρισης να αποκτήσει ρυθμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει σε μια δύσκολη έδρα.
Το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφουν οι Καράμπελας και Παγώνης, ενώ υπολογίζεται και ο Πιχιγιόνι του οποίου εκδόθηκε το δελτίο.
Ετσι μοναδική απουσία θα είναι ο Βασιλόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με την ψυχολογία με το μέρος του και με τους φιλάθλους στο πλευρό του θα προσπαθήσει ο Αστέρας Αρφαρών να ολοκληρώσει την έκπληξη πετώντας εκτός κυπέλλου μια δυνατή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Καλαμάτας. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και το γεγονός ότι επιστρέφουν οι Γιαννακόπουλος (έλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και Βανικιώτης (έληξε η τιμωρία του από τη διοίκηση), όμως αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Χριστόπουλου, Κάρτσωνα και Σακκά που αντιμετωπίζουν μικροπροσβλήματα τραυματισμών. Πάντως ο προπονητής του Αστέρα Τάκης Βούτσας ξεκαθαρίζει πως τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την πρόκριση τον έχει ο Ολυμπιακός.
Στις τάξεις της καλαματιανής ομάδας υπάρχει πίστη ότι μπορεί να κερδίσουν μέσα στα Αρφαρά και να πάρουν το εισιτήριο για τους "8". Θα χρειαστεί βέβαια να είναι περισσότερο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια και να μη χάνουν τόσο πολλές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι.
Οι απουσίες για τον τεχνικό Σπύρο Τσίκινη είναι οι τραυματίες Πανταζής, Αριτζής και Περιβολάρης, ενώ άγνωστο είναι αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο  Αλεξανδρόπουλος λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΕΡΑΝΗ

Στον Μιλτιάδη αυτό που ήθελαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο θεσμό του κυπέλλου το έχουν πετύχει και με το παραπάνω. Οι νεαροί παίκτες της ομάδας πήραν πολύτιμες εμπειρίες στα παιχνίδια με Απόλλωνα και Εράνη και αυτό θα συνεχιστεί και στο αυριανό αγώνα με τη φιλιατρινή ομάδα στον Πύργο.
Ο Στυλιανόπουλος ακόμη και να είναι έτοιμος το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί, ενώ δεν υπολογίζονται ακόμη από τον Γιάννη Μαραγκό οι Κατρής και Τηλεμάχου.
Οσον αφορά την Εράνη ο προπονητής Δημήτρης Παναγιώτου σκοπεύει να κάνει αρκετές αλλαγές στην 11αδα αφού η πρόκριση έχει κριθεί μετά το 4-0.
Σκοπός είναι να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλοι οι παίκτες εν όψει των δύσκολων υποχρεώσεων που ακολουθούν σε κύπελλο και πρωτάθλημα.
Μοναδικός απόντας θα είναι ο Χρονόπουλος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Ομόνοια - Πάμισος
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ψηλοπαναγιώτης, Σερεμέτης, Λουκάς
Κυριακή
Δόξα Καλαμάτας- Κυπαρισσία
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Καραπιπέρης, Παυλοπούλου, Τσουλάκος
Πανθουριακός - Εθνικός Μελιγαλά 
Γήπεδο Σπερχογείας
Λάμιας, Τσίρμπας, Κατσάς
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Διαβολιτσίου
Μπλάνας, Τσουκάλη, Π. Ηλιόπουλος
Αστέρας Μικρομάνης - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μικρομάνης
Τουρλομύσης, Καλογερόπουλος, Ταβουλαρέας
Μεθώνη - Σπερχόγεια
Γήπεδο Μεθώνης
Αλεξέας, Καστανάς, Γιαννέας
Αστέρας Αρφαρών - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Αρφαρών
Ψηλοπαναγιώτης, Ζαρακοβίτης, Ι. Γιαννέτσος
Μιλτιάδης - Εράνη
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Γκούμας, Τσαούση, Παλλαδινός
• Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.