Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 14:00

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Το βράδυ, σαν νυχτώσει...

Γράφτηκε από τον

Η σημερινή (25/8) μέρα είναι μεγάλη για τα 61 σωματεία της Γ' Εθνικής: στις 21:00 γίνεται στο «Porto Rio»η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Το απόγευμα της 21ης του περασμένου Ιούνιου ο ήλιος ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο του ουράνιου θόλου σε ευρείες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου. Η μέρα δε έφτασε στο... πικ της διάρκειάς της, για να αρχίσει από εκείνο το σημείο κι έπειτα να μετρά αντίστροφα. Ήταν τότε το θερινό ηλιοστάσιο του φετινού καλοκαιριού, με εξαίρεση τη σημερινή μέρα που θα είναι... ακόμη μεγαλύτερη, τουλάχιστον για τα 61 σωματεία της Γ' Εθνικής! Απόψε (25/8) στις 21:00 θα γίνει στο ξενοδοχείο «Porto Rio» της Πάτρας η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, από την οποία θα προκύψει -όπως είναι ευνόητο- το πλήρες πρόγραμμα στους 4 ομίλους της εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας. Στα στρατόπεδα των ομάδων θα χρειαστεί να επιστρατευθεί η υπομονή για τη διαδικασία, που θα ολοκληρωθεί λίγο πριν μπει η... Παρασκευή!

Πολύ νωρίτερα, ωστόσο, πρόκειται να έχει περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ το σχέδιο με τον καταρτισμό των ομίλων, όπως το συνέταξε ο Μιχάλης Τζανόπουλος εκ μέρους της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Η συνεδρίαση στα γραφεία του Πάρκου Γουδή είναι προγραμματισμένη για τις 11:00, μερικές ώρες πριν ξεκινήσουν για την πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας οι αρμόδιοι για την κλήρωση, ενώ ο τελικός καταρτισμός θα δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Παρά το γεγονός ότι οι Υπεύθυνοι τηρούν για την ώρα σιγή ιχθύος, οι έντονες φημολογίες γύρω από ορισμένα ζητήματα έχουν πυκνώσει σε τέτοιο βαθμό, που δημιουργούν την αίσθηση πως έχουν περάσει από τον κόσμο της... φαντασίας σε εκείνον της πραγματικότητας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μετατόπιση του πρωταθλητή Εύβοιας από τον 3ο στον 2ο όμιλο, δηλαδή η τοποθέτηση της ΑΕ Ιστιαίας στον όμιλο με τις ομάδες της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδος. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, ωστόσο, για τον ΑΟ Χαλκίδας, ο οποίος θα παραμείνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στον όμιλο της Πελοποννήσου.

Στον ίδιο όμιλο που είναι και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας Τσικλητήρας Πύλου θα βρίσκεται, εκτός των Αιολικού και Θήβας, μία από τις τέσσερις ομάδες των Αθηνών, αφού φέρεται να προκρίνεται το σχετικό σενάριο, το οποίο είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, το σωματείο που θα... αποκολληθεί από την Πρωτεύουσα, θα προκύψει κατόπιν ειδικής κλήρωσης που θα γίνει πριν την έναρξη της κεντρικής διαδικασίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων (Φωστήρας, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Άγιος Ιερόθεος).

Ως εκ τούτου, στον 4ο όμιλο θα συμμετάσχουν, όπως όλα δείχνουν, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες της ΕΠΣΑ, μαζί με εκείνες του Πειραιά, της Ανατολικής Αττικής και όλων των νησιωτικών Ενώσεων, πλην Λέσβου.

Πιο απλουστευμένα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στον 1ο όμιλο, αφού η αδυναμία του Εθνικού Αγιονερίου να δηλώσει συμμετοχή, δημιουργεί βάσει λογικής έναν μονό αριθμό ομάδων (15). Μονό αριθμό ομάδων θα έχουν άλλοι δύο όμιλοι, ενώ ο 2ος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εκείνος που θα στελεχωθεί από 16 ομάδες και δεν θα εμπεριέχει ρεπό.

Πηγή: pamebala.gr