Σάββατο, 27 Αύγουστος 2016 12:39

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Στο γήπεδο της πολιτικής

Γράφτηκε από τον

Η «Μαύρη Θύελλα» μπορεί να έχει ξεπέσει τα τελευταία χρόνια σε ιστορικά χαμηλά, η φήμη της όμως εξακολουθεί να ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και το τελευταία διάστημα έχει την τιμητική της στη Βραζιλία εξαιτίας του Χίλτον Αλεχάντρε Τζερόνυμο Ασσίς!

Ο 43χρονος σήμερα παλαίμαχος επιθετικός ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, καθώς ανακοίνωση ήδη την υποψηφιότητά του για μία θέση στο Κοινοβούλιο της χώρας της σάμπας.

Ο Χίλτον ήρθε στην Ελλάδα και στην Καλαμάτα το καλοκαίρι του 1999, όταν η ασπρόμαυρη ομάδα επέστρεψε στην Α’ Εθνική και παρά το κάπως... ατσούμπαλο σωματότυπό του αναδείχθηκε σε πολύτιμη επιθετική λύση.

Στη γεμάτη αστέρια εκείνη την εποχή Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε ήταν αδύνατο να βρει θέση και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε στη «Μαύρη Θύελλα» του Παπαδόπουλου που μεταγραφικά συνήθιζε τότε να ψωνίζει... βραζιλιάνικα. Οταν πρωτοεμφανίστηκε στο αθλητικό κέντρο στα Γιαννιτσάνικα οι περισσότεροι στοιχηματίζαμε πως δεν θα ακουμπήσει μπάλα λόγω των περιττών κιλών που φαινόταν να διαθέτει στη μέση και στους μηρούς. Ο Χίλτον μπορεί όταν το παιχνίδι παιζόταν πολλά μετρά μακριά να περπατούσε, όταν όμως η μπάλα πλησίαζε εκεί που βρισκόταν, ή την έπαιρνε στην κατοχή του μετατρεπόταν σε... πύραυλο, επιταχύνοντας σε λίγα μετρά απίστευτα γρήγορα για τη σωματοδομή του. Κάπως έτσι είχε καταφέρει να πετύχει ένα απίστευτο γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ το 1999, κερδίζοντας την μπάλα σε πολύ πλάγια θέση και επιταχύνοντας προς το κέντρο της αντίπαλης άμυνας.  

Μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Καλαμάτα ο Χίλτον αποχώρησε παρέα με τους υπόλοιπους Βραζιλιάνους και επέστρεψε στην πατρίδα του, παίζοντας σε αρκετές ομάδες με πιο γνωστή τη Ζουβεντούδε.

Πρόσφατα ανακοίνωση την υποψηφιότητά του για τις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια του Πόρτο Αλέγκρε με το σοσιαλιστικό κόμμα της Βραζιλίας (Partido Popular Socialista), μία από τις μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Οι προσεχείς εκλογές στη χώρα της σάμπας είναι προγραμματισμένες για τα μέσα του 2018, κανείς όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός θα αντέξει μέχρι τότε. 

Η ποδοσφαιρική Καλαμάτα είχε ανέκαθεν ένθερμους υποστηρικτές στο αντίστοιχο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πέρα από τα οπαδικά του αισθήματα για τον Ολυμπιακό, είχε εκφράσει δημόσια την αγάπη του για τη «Μαύρη Θύελλα», όπως βέβαια και ο πρώην Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Ενας από τους πλέον ένθερμους οπαδούς της είναι και ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας. Να μην ξεχάσουμε και το Δημήτρη Κουκούτση που επί εποχής Γρηγορόπουλου είχε διατελέσει σε κάποια εκτός έρας ματς μέχρι και αρχηγός αποστολής. 

Τη διαφορά ο Καλαντζής

Παρά το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει την απόλυτη προτεραιότητα πλέον στη ζωή του ο Χρήστος Καλαντζής δείχνει ικανός να κάνει φέτος τη διαφορά για τη «Μαύρη Θύελλα» στην Α’ Τοπική.

Ο πολύπειρος άσος πραγματοποίησε... αρχοντική εμφάνιση στο πρόσφατο φιλικό με τη Δόξα Μεγαλόπολης αποτελώντας διαρκή κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε.

Η απουσία του από το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν λόγω διαφωνιών με την προηγούμενη διοίκηση ήταν μία από τις αιτίες του υποβιβασμού στο Τοπικό, καθώς με αυτόν στη σύνθεσή της η ασπρόμαυρη ομάδα θα ήταν σίγουρα πιο παραγωγική στην επίθεση.

Οταν αποφάσισε να γυρίσει, βάζοντας στην άκρη τα προβλήματα που τον εμπόδιζαν να... επικοινωνήσει με μέλη της προηγούμενης διοίκησης, η Καλαμάτα ξαναβρήκε σε αρκετά παιχνίδια το εύκολο γκολ και πέτυχε εντυπωσιακές νίκες, όπως το 0-4 στο Αργος, όμως ήταν πλέον αργά για να σωθεί η παρτίδα.

Απέναντι σε ερασιτέχνες αντιπάλους ο μεγαλωμένος μέσα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μάλιστα για αρκετά χρόνια σε υψηλό επίπεδο Καλαντζής μπορεί να κάνει τη διαφορά για τη «Μαύρη Θύελλα». 

Θα ξεπεράσει τον πατέρα του ο Τζανετής junior;

Ενα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Κ17 του Πανιωνίου είναι ο Νάσος Τζανετής, γιος του πρώην αμυντικού της «Μαύρης Θύελλας» Θέμη Τζανετή που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα τη «χρυσή» εποχή της δεκαετίας του ’90.

O παλαίμαχος άσος λατρεύτηκε από τους Μεσσήνιους φιλάθλους λόγω της αυταπάρνησης και της παλικαριάς που επεδείκνυε την εποχή που βρισκόταν στην ασπρόμαυρη ομάδα, βάζοντας ουκ ολίγες φορές τα πόδια του στη... φωτιά!

Ο Θέμης Τζανετής ήταν επί μία δεκαετία το βασικό αριστερό μπακ του Πανιωνίου πριν κατηφορίσει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το 1998. Εδώ έμεινε για 2,5 χρόνια παίζοντας με τη «Μαύρη Θύελλα» τόσο στη Β’, όσο και στην Α’ Εθνική, ενώ πριν βάλει τέλος στην καριέρα του αγωνίστηκε για δύο χρόνια στη δεύτερη κατηγορία με το Φωστήρα.

Από το 2005 επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θάσο, όπου διαμένει μόνιμα μέχρι και σήμερα. Στο πιο βόρειο νησί της ελληνικής επικράτειας είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας αλλά και καφετέριας.

Στη Νέα Σμύρνη υποστηρίζουν, πάντως, πως ο 16χρονος γιος του Νάσος ποδοσφαιρικά θα ξεπεράσει τον πατέρα του. Ο Τζανετής junior διαθέτει εξίσου καλό δεξί πόδι όσο και αριστερό, παίζει σε όλες τις θέσεις στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, γρήγορος κι έχει συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.  

Στην ομάδα της καρδιάς του ο Φράνκο Οττα

Στην ομάδα που υποστηρίζει από πιτσιρικάς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φράνκο Όττα που φόρεσε πέρυσι για ένα εξάμηνο τη φανέλα της «Μαύρης Θύελλας» αλλά δεν κατόρθωσε να τη βοηθήσει να κρατηθεί στη Γ’ Εθνική.

Μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Καλαμάτα ο Όττα επέστρεψε στην πατρίδα του και αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση της Βίγια Ντάλμινε, με την οποία θα αγωνιστεί φέτος στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής. 

 

Ο κοντόσωμος Αργεντίνος που ήταν εξαιρετικός τεχνίτης, αισθάνεται αυτήν την εποχή διπλά ευτυχισμένος, καθώς πέρα από τη μεταγραφή στο σύλλογο που υποστηρίζει, θα γίνει σε λίγο καιρό για πρώτη φορά πατέρας. Η σύντροφός του Αγκοστίνα Γκαλινέλι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης και μέσα στο 2016 αναμένεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.