Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016 13:03

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - "ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ" 2-2: Τα βρήκε… σκούρα στους Γαργαλιάνους (vid)

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - "ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ" 2-2: Τα βρήκε… σκούρα στους Γαργαλιάνους (vid)

Οσοι νόμισαν πως η Καλαμάτα θα είχε εύκολο έργο στους Γαργαλιάνους στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της στα τοπικά μετά από 35 χρόνια, έπεσαν έξω…

Ο Τέλλος Αγρας αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την "Μαύρη Θύελλα" και με πέναλτι του Παπουτσή στο 94' πήρε ισοπαλία με σκορ 2-2.

Ετσι η πρόκριση στον γ' γύρο του κυπέλλου Μεσσηνίας είναι ανοιχτή, με την Καλαμάτα πάντως να είναι το ξεκάθαρο φαβορί.

Ο χθεσινός αγώνας ήταν μια πραγματική γιορτή με το γήπεδο των Γαργαλιάνων να έχει κατακλυστεί από 700 και πλέον φιλάθλους, οι 100 εκ των οποίων ήταν οπαδοί της "Μαύρης Θύελλας" που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Στο πρώτο μέρος ο παθιασμένος Αγρας κοίταξε στα μάτια την μεγάλη του αντίπαλο και ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα προηγήθηκε με ωραίο γκολ του νεοαποκτηθέντα Ερέκι και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα εκτός από ένα σουτ στο δοκάρι του Καλαντζή.

Η άσχημη εικόνα της Καλαμάτας άλλαξε στην επανάληψη και σε αυτό βοήθησαν οι αλλαγές (Κουκούτσης και Γεωργίοπουλος αντί Κουντάνη και Σταματελόπουλου) και το γρήγορο γκολ του Καλαντζή.

Η ομάδα των Χατζηαγγελή - Μάνα έφερε το ματς τούμπα στο 77' από μία στημένη φάση με τον Λιόλιο, όμως και πάλι ο Άγρας βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει.

Στο 94' ο δαιμόνιος Ερέκι κέρδισε καθαρό πέναλτι από τον Γεωργιόπουλος 

και ο έμπειρος Παπουτσής δεν λάθεψε από τα 11 βήματα.

Σαν συμπέρασμα από τον χθεσινό αγώνα μπορούμε να πούμε για την Καλαμάτα πως πήρε μία γεύση χθες τι θα βρει απέναντι της στα εκτός έδρας ματς της

Α' τοπικής και πως δεν θα έχει σε καμία περίπτωση εύκολο έργο.

Επιπλέον φάνηκαν αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας (ο μοναδικός προωθημένος Κούτρης τους αναστάτωσε πολλές φορές), αλλά και στην ανάπτυξη στο πρώτο μέρος.

Από την άλλη ο Αγρας του Γιώργου Πολυμενέα έδειξε μία συμπαγής ομάδα, στημένη καλά αμυντικά, με τον Ερέκι να ξεχωρίζει για τις ικανότητες του.

Το φιλμ του αγώνα

10' Ξαφνικό σουτ του Καλαντζή έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

16' Ο Κούτρης ξέφυγε από Τζανετέα και Κουρέα κερδίζοντας τις κόντρες και τετ α τετ με τον Κωνσταντακόπουλο πλάσαρε, όμως ο γκολκίπερ της Καλαμάτας απέκρουσε με τα πόδια.

18' Διαγώνιο συρτό σουτ του Ερέκι η μπάλα στην κλειστή γωνία του Κωνσταντακόπουλου και 1-0 ο Άγρας.

28' Σέντρα Ερέκι, σουτ με την μία από τον Γκότση η μπάλα ψηλά άουτ.

50' Ο Κουρέας εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ, με τον Καλαντζή να βρίσκει λίγο με το κεφάλι την μπάλα (είχε πορεία προς τα δίχτυα) η οποία κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

52' Ωραία εναλλαγή της μπάλας από Κουρέα, Βασιλόπουλο και Τσουλάκο, το σουτ του τελευταίου έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

62' Ο Ερέκι εκτέλεσε ένα φάουλ, στο 2ο δοκάρι ο αμαρκάριστος Γεωργόπουλος σούταρε αδύναμα για να μπλοκάρει ο Κωνσταντακόπουλος.

65' Σέντρα Μπεγέτη η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λ.Χ. Ανδρώνη, όμως 

ο κ. Μπλάνας σωστά δεν έδωσε πέναλτι αφού ο παίκτης του Άγρα ήταν πολύ κοντά και δεν είχε πρόθεση.

67' Γέμισμα του Κουρέα, ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κίνηση του Τσουλάκου μόλις άουτ.

72' Κόρνερ του Βασιλόπουλου κεφαλιά του Λιόλιου λίγο άουτ.

77' Κόρνερ του Βασιλόπουλου γυριστή κεφαλιά του Καλαντζή (ο Καλογήρου έκανε άστοχη έξοδο) η μπάλα στο δεξί δοκάρι και ο προωθημένος Λιόλιος με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-2.

91' Τετ α τετ ο Κουρούπης σούταρε, ο Καλογήρου έδιωξε με τα πόδια.

93' Υστερα από βαθιά μπαλιά, ο Ερέκι μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα αριστερά και πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον Γεωργιόπουλο, με τον Μπλάνα να δίνει σωστά το πέναλτι.

94' Ο Παπουτσής ξεγέλασε από τα 11 βήματα τον Κωνσταντακόπουλο γράφοντας το 2-2.

Ποιοι ξεχώρισαν 

Από τον Αγρα κορυφαίος ήταν ο Ερέκι και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Παπουτσής, Γκότσης, Λ.Χ. Ανδρώνης και Πότσης. 

Από την Καλαμάτα ξεχώρισαν οι Κουκούτσης, Καλαντζής και Βασιλόπουλος.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα σε ένα δύσκολο ματς με αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις και εκατέρωθεν νεύρα. Ο έμπειρος ρέφερι στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα στο 94' πήρε τη σωστή απόφαση δίνοντας το καθαρό πέναλτι. Πολύ καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Λάμιας και Σερεμέτης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Καλογήρου, Πότσης, Γεωργόπουλος, Λ.Χ. Ανδρώνης (78' Στασινόπουλος), Λ. Ν. Ανδρώνης, Εμμανουήλ, Μπούμπα (82' Μπακάκης), Γκότσης (89' Μπάρο), Ερέκι, Κούτρης, Παπουτσής.

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος (46' Γεωργιόπουλος), Κουρέας, Λιόλιος, Τζανετέας, Μπεγέτης, Κουντάνης (46' Κουκούτσης), Καλαντζής, Βασιλόπουλος, Τσουλάκος, Καλογερόπουλος (78' Κουρούπης).