Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 12:41

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ανοικτή η πρόκριση σε πολλά ζευγάρια

Γράφτηκε από τον

 

 

 

Οι πρώτοι αγώνες της β' φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς σε πολλά ζευγάρια και έτσι αρκετοί επαναληπτικοί που θα γίνουν σήμερα και αύριο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σήμερα θα διεξαχθούν πέντε αγώνες ενώ αύριο θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με εννέα αναμετρήσεις. 

Η ώρα έναρξης των απογευματινών αγώνων είναι στις 5.15, ενώ το ματς Αίας - Α.Ο. Φαραί (Σάββατο) και Ηρακλής Καλαμάτας - Ομόνοια (Κυριακή) θα ξεκινήσουν στις 7.30 μ.μ.

Η "Μαύρη Θύελλα" υποδέχεται σήμερα τον Τέλλο Άγρα

Το ματς του Τέλλου Άγρα με την Καλαμάτα έληξε ισόπαλο 2-2 στους Γαργαλιάνους την περασμένη Κυριακή, με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν με πέναλτι στο 94'. 

Η Καλαμάτα βέβαια εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα για την πρόκριση, την οποία θα προσπαθήσει να σφραγίσει συνδυάζοντας μάλιστα νίκη με καλή εμφάνιση. Ελβιο Μάνα και Τάσος Χατζηαγγελής θα έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεση τους, πλην του τιμωρημένου Κυριακόπουλου. Οι «μελανόλευκοι» τις τελευταίες μέρες πρόσθεσαν στο ρόστερ τους και τον 25χρονο ικανό μεσοεπιθετικό Θύμιο Νάτση που πέρυσι είχε αγωνιστεί με επιτυχία στον Τσικλητήρα Πύλου. 

Ο Τέλλος Άγρας από την άλλη κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ματς και σήμερα θα προσπαθήσει να έχει μια εξ ίσου καλή παρουσία και να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για πρόκριση. Από το συγκρότημα του Γιώργου Πολυμενέα θα λείψει και πάλι ο ανέτοιμος Παπανδρεόπουλος και ο Τζωρτζίνης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ματς με φαβορί και αουτσάιντερ

Σήμερα θα γίνουν τέσσερα ακόμη παιχνίδια. Ο Πανθουριακός πήρε 1-1 στον Πύργο Τριφυλίας από τον Μιλτιάδη και έχει ένα προβάδισμα. Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου πάντως θα παίξει χωρίς τους Δασκαλάκη και Μιγκάκη, ενώ ο Μιλτιάδης του Κώστα Στυλιανόπουλου θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Αναστασόπουλο. Ωστόσο οι «μελανόλευκοι» δεν θα έχουν τις απουσίες που είχαν στο πρώτο ματς καθώς λογικά θα είναι διαθέσιμοι οι Γιαννόπουλος και Στρατής και οι Παυλόγιαννης, Ζώτος και Ταχίρι που δεν έπαιξαν στο πρώτο ματς για διάφορους λόγους

Ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση έχει η Ανδρούσα μετά το 3-0 στο πρώτο ματς με την Αβία. Μάλιστα από το πρώτο ματς έλειπαν οι Δέδες, Κοσμάς, Καντζιλιέρης και Κολυβάρης που πιθανότατα θα είναι στην διάθεση του Σπύρου Τσίκινη στον αγώνα ρεβάνς. Η ομάδα του Κάμπου θα ψάξει ένα γρήγορο γκολ που θα της δώσει ελπίδες για μια πολύ δύσκολη πάντως ανατροπή. 

Ανοικτό είναι το ματς του τυπικά γηπεδούχου Αίαντα με τον ΑΟ Φαραί, στην κοινή έδρα των δύο ομάδων, το γήπεδο «Π. Μπαχράμης». Ο ΑΟ Φαραί έχει κερδίσει με 2-1 στο πρώτο ματς ενώ θα παίξει χωρίς τους Γιάννη Παχή, λόγω τιμωρίας, Κώστα Φιλιανδριανό και Στέλιο Σπανό, Χρήστο Μανιάτη. Ο νεανικός Αίας λοιπόν θα κυνηγήσει με αξιώσεις τις πιθανότητες του. 

Τέλος, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας έχει κερδίσει με 1-0 τον Νέο Αρι εκτός έδρας στο πρώτο ματς. Το σκορ δεν τον εξασφαλίζει, ωστόσο στον σημερινό επαναληπτικό που θα γίνει στο «Γ. Λουκαρέας» οι «ερυθρόλευκοι» είναι το ξεκάθαρο φαβορί. 

Μικρό προβάδισμα για Αναγέννηση, Πάμισο

Σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί την Αναγέννηση που στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 1-0. Οι δύο ομάδες δεν θα έχουν απουσίες και έτσι αναμένεται ένα αμφίρροπο παιχνίδι με την Αναγέννηση να έχει μικρό προβάδισμα. Τα ίδια λίγο πολύ ισχύουν και για το ενδιαφέρον παιχνίδι που θα γίνει στο Μελιγαλά όπου ο τοπικός Εθνικός θα προσπαθήσει να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο είχε χάσει από τον Πάμισο. Η ομάδα της Μεσσήνης πάντως έχει το μικρό προβάδισμα που τις δίνει η νίκη στον πρώτο αγώνα. 

Με το ίδιο σκορ, 1-0, είχε κερδίσει και ο Χανδριναϊκός τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Μάλιστα η ομάδα του Δημήτρη Μάλαμα είχε επικρατήσει εκτός έδρας, οπότε στον αυριανό εντός έδρας επαναληπτικό θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας είχε επικρατήσει με 3-0 της Ομόνοιας εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα. Έτσι το συγκρότημα του Πέτρου Χιώτη έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση απέναντι στην Ομόνοια.

Η Κυπαρισσία είχε επικρατήσει με 3-0 της Σπερχογείας στο πρώτο παιχνίδι και θα πάει σχετικά άνετη αύριο στον επαναληπτικό που θα γίνει στο γήπεδο «Π. Γεωργανάς. Μάλιστα χθες η Τριφυλιακή ομάδα ανακοίνωσε και μεταγραφές καθώς ολοκλήρωσε την απόκτηση των Γιάννη Γαλάνη, Χαράλαμπου Κανναβού και Γιώργου Λαμπρόπουλου. 

Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχει η αναμέτρηση που θα γίνει στο Πεταλίδι ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και την Εράνη, καθώς οι Φιλιατρινοί ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ματς και είχαν κερδίσει με 8-0.  

Μεσσηνιακός και Ασπρόχωμα έχουν χάσει με 2-0 εκτός έδρας από Διαβολίτσι και Αρφαρά αντίστοιχα. Οι ρεβάνς έχουν ξεκάθαρα φαβορί τις ομάδες του Διαβολιτσίου και των Αρφαρών, όμως το 2-0 αφήνει περιθώρια ελπίδας στους γηπεδούχους για αυτό και αναμένονται δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Ακόμη πιο δύσκολο το έργο για το Ασπρόχωμα αφού δεν θα παίξουν οι τραυματίες Μουράτι, Γιαννακόπουλος και ο Θεοδωρόπουλος. 

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση του Αστέρα Μικρομάνης με τον Ακρίτα Κορώνης. Στον πρώτο αγώνα η ομάδα της Κορώνης είχε προηγηθεί με 3-0 όμως ο Αστέρας μείωσε στο τελικό 3-2 και τώρα ελπίζει ότι θα εκμεταλλευτεί την έδρα του και θα πάρει την νίκη με σκορ πρόκρισης. 

To πρόγραμμα και οι διαιτητές 

Αναλυτικά των πρόγραμμα έχει ως εξής (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα)

 Σάββατο 

 

Πανθουριακός - Μιλτιάδης (1-1)

Γήπεδο Ασπροχώματος, 5.15 μ.μ.

Αλεξέας, Ρέκκας, Ταβουλαρέας

Α.Ε. Αβίας - Ανδρούσα (0-3)

Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ, 5.15 μ.μ.

Γκούμας, Γ. Μιχαλόπουλος, Τσίρμπας

Καλαμάτα - Τέλλος Άγρας (2-2)

Γήπεδο Μεσσηνιακού "Στ. Παπαδόπουλος", 5.15 μ.μ.

Νίκας, Σκόρδος, Αθανασοπούλου

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Νέος Άρις (1-0)

Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 5 .15 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσαούση, Βρυώνης

Αίας - Α.Ο. Φαραί (1-2) 

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 7.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Τσακόπουος

 

Κυριακή 

 

Απόλλων Καλαμάτας - Αναγέννηση Παραλίας (0-1)

Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 5.15 μ.μ.

Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Σερεμέτης

Μεσσηνιακός - Α.Ο. Διαβολιτσίου (0-2)

Γήπεδο Μεσσηνιακού "Στ. Παπαδόπουλος", 5.15 μ.μ.

Νίκας, Σταύρου, Μπασιλάρης

Σπερχόγεια - Κυπαρισσία (0-3)

Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς", 5.15 μ.μ.

Γκούμας, Παλλαδινός, Τσουκάλη

Απόλλων Πεταλιδίου - Εράνη (0-8)

Γήπεδο Πεταλιδίου, 5.15 μ.μ.

Ρέκκας, Γιαννέτσος, Α. Μιχαλόπουλος

Χανδριναϊκός - Ολυμπιακός Ανάληψης (1-0)

Γήπεδο Σουληναρίου, 5.15 μ.μ.

Τουρλομούσης, Καυκάς, Χεμαλάι

Ασπρόχωμα - Αστέρας Αρφαρών (0-2)

Γήπεδο Ασπροχώματος, 5.15 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Ταβουλαρέας, Παπαϊωάννου

Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος (0-1)

Γήπεδο Μελιγαλά, 5.15 μ.μ.

Λάμιας, Βρυώνης. Γ,. Μιχαλόπουλος

Αστέρας Μικρομάνης - Ακρίτας Κορώνης (2-3)

Γήπεδο Μικρομάνης, 5.15 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Νιάρχος, Τσοπανάκης

Ηρακλής Καλαμάτας - Ομόνοια (3-0)

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 7.30 μ.μ.

 

Πλακογιάννης, Βοσνάκης, Παναγιωτόπουλος