Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016 10:22

Αυτό είναι το πλάνο του «Κατσούρ» για την Παναχαϊκή!

Γράφτηκε από τον

Έπειτα από μία περιπετειώδη σεζόν που έφερε τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’ εθνική, οι νέοι παράγοντες της Παναχαϊκής παρουσίασαν το πλάνο για την επιστροφή της ομάδας στις κορυφαίες κατηγορίες.

Εξέχοντα ρόλο σε αυτή τη νέα προσπάθεια των Πατρινών θα έχει ο Κώστας Κατσουράνης που έχει αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή και εξήγησε πλήρως το όραμα που έχει για την Παναχαϊκή:

«Για μένα η Παναχαϊκή πρέπει να επιστρέψει σαν μεγάλη ομάδα στην κορυφή, είναι ένα όνειρο που έχω από μικρός. Η νέα αρχή περιλαμβάνει στα σχέδια, εγκαταστάσεις αθλητικές, τέτοιες ώστε να μπορούν να βρεθούν σ’ αυτές από νεογέννητα μωρά, γυναίκες, άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και κάθε λογής φίλαθλος.

Όχι από αύριο, γιατί αυτό δεν γίνεται αλλά όσο πιο άμεσα μπορούμε. Είναι όμως ο πρωταρχικός σκοπός. Η επαφή με τον φίλαθλο. Με την ειλικρίνεια και με τις συνθήκες που θα τον φέρουν πίσω στο γήπεδο. Θέλουμε να δουλέψουμε σε Ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτά που στην Ευρώπη είναι δεδομένα, εδώ δεν υπάρχουν.

Και είναι και πολύ δύσκολο να γίνουν. Εμείς ξεκινάμε από αυτά και αν δεν γίνουν, τότε θα έχουμε αποτύχει. Γήπεδο δικό μας έχουμε, κόσμο έχουμε, αυτό που μας λείπει είναι ένα βοηθητικό γήπεδο και στόχος είναι να το έχουμε στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα με βαριά ιστορία. Ένα όνομα συνυφασμένο με το Αχαϊκό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η αύρα που την ακολουθεί, ο κόσμος, μια ολόκληρη πόλη.

Στηρίζουν την προσπάθεια τους στην οργάνωση του τμήματος και στις συνθήκες που θα λειτουργεί αυτό. Άνθρωποι με εμπειρίες και παραστάσεις, αντιλαμβάνονται ότι η Παναχαϊκή θα επιστρέψει στην θέση που της ανήκει μόνο εάν επιστρέψει και ο κόσμος της. Και πιστεύω πως φέτος θα ανέβουμε κατηγορία.

Γι’ αυτόν τον λόγο δουλεύουν σε ευρωπαϊκά πρότυπα την ομάδα, με μεγάλα όνειρα και πολύ υψηλές βλέψεις. Η αρχή όλων είναι το γήπεδο. Να μπορεί ο κόσμος να προσέλθει με ασφάλεια, να του παρέχεται άνεση και καλές συνθήκες για τις 2 ώρες που θα βρεθεί εκεί. Και μετά έρχεται και η απόλαυση, το θέαμα. Είτε εντός αγωνιστικού χώρου, με την απόδοση της ομάδας, είτε εκτός αυτού με την δημιουργία κλίματος καθαρά αθλητικού και υγιούς».

Τι είπε ο Φώτακης

Για την ομάδα της νέας σεζόν μίλησε και ο προπονητής της ομάδας, Σωκράτης Οφρυδόπουλος:«Είχαμε ελάχιστο χρόνο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα, αλλά υπάρχει πολλή όρεξη από όλους για την νέα χρονιά. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα πολεμήσουν όλοι για το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στιβαρή διοίκηση σε μια ομάδα όπως η Παναχαϊκή».

Από πλευράς παικτών, μίλησαν τα δύο μεγάλα αποκτήματα, ο Κώστας Χαλκιάς και ο 35χρονος Μεσσήνιος μέσος Γιώργος Φωτάκης: «Βασικός λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι ο Κώστας Κατσουράνης. Θα βοηθήσω την ομάδα με όλους μου τις δυνάμεις με βάση την εμπειρία μου μέσα από τα τόσα χρόνια καριέρας. Οι στόχοι της ομάδας θα πρέπει να είναι η προώθηση νεαρών παικτών από το ρόστερ της Παναχαϊκής, η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και η σταθεροποίηση σε υψηλό επίπεδο. Μέσα από τις επιτυχίες όλη η πόλη θα έχει κέρδος», είπε ο έμπειρος τερματοφύλακας ενώ από την πλευρά ο κεντρικός χαφ, είπε: «Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Στόχος είναι να βρίσκεται στην κορυφή η ομάδα μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα».

Πηγή: sportfm.gr