Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2013 12:40

Επιτέλους αρχίζει η δίκη για τα «στημένα»

Γράφτηκε από τον

Επιτέλους αρχίζει! Δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις του «κοριού» της ΕΥΠ η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης των φερόμενων ως στημένων αγώνων ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα στις 9 το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μάλιστα, ορίστηκε Νο 1 στο πινάκιο, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναβολής. Αυτό έγινε με ειδική διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα.


Σε πρώτη φάση θα καθίσουν στο εδώλιο οι Μάκης Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης, καθώς η υπόθεση των 11 προαναφερθέντων αποσπάστηκε από την κύρια για να επιταχυνθεί η διαδικασία και να μην αποφυλακιστεί ο Μάκης Ψωμιάδης.
Βέβαια, ο «Big Mac» συμπληρώνει μεν το 18μηνο της προφυλάκισης στις 14 Οκτωβρίου 2013, όμως όπως προκύπτει από τους δικαστικούς κύκλους ούτως ή άλλως δεν θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς θα αρχίσει να «τρέχει» και ο χρόνος προφυλάκισής του για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Τη Δευτέρα, πάντως, οι 11 κατηγορούμενοι θα δικαστούν (ανά περίσταση) για συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Το τι θα προκύψει στο δικαστήριο κανείς δεν το γνωρίζει και οι κατηγορούμενοι αυτό που θα υποστηρίξουν είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη «βρωμιά» του ποδοσφαίρου.
Να σημειωθεί ότι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση των 11 είχε φιλοξενηθεί και η δίκη της Λαυρίου.

Πηγή: sentragoal.gr