Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016 12:57

ΕΠΟ: Παραιτήθηκε και ο Γκιρτζίκης

Γράφτηκε από τον
ΕΠΟ: Παραιτήθηκε και ο Γκιρτζίκης

Τέλος εποχής για το διοικητικό σχήμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, καθώς και ο Γιώργος Γκιρτζίκης υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, ακολουθώντας τους πέντε υπόλοιπους συμβούλους που είχαν πράξει το ίδιο χθες.



Ο πρώην πια πρόεδρος της Ομοσπονδίας και οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Γιώργος Καραμελίδης, Ευάγγελος Μαζαράκης, Νικόλαος Προύντζος και Ιωάννης Οικονομίδης έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας» και έπρεπε να αφήσουν τις θέσεις τους.

Αν δεν το έπρατταν μόνοι τους θα υπήρχε η παρέμβαση του γ.γ. Αθλητισμού, ο οποίος θα τους απομάκρυνε με διαπιστωτική πράξη. Σημειώνεται ότι ουδείς από τους προαναφερόμενους έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου, με πιθανή ημερομηνία στις 29/10.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τους προέδρους και τα μέλη των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μετά την έκδοση του βουλεύματος 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας προχώρησε στην διαπιστωτική πράξη της παραίτησης-παύσης των προαναφερόμενων με βάση το εκδοθέν βούλευμα.

Τις θέσεις των πέντε παραιτηθέντων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής καταλαμβάνουν οι Νικόλαος Βακάλης, Μιχαήλ Τσιχριτζής, Αντώνιος Παπαπετρίδης, Γεώργιος Σταράκης και Κωνσταντίνος Μαρίνος. Τη Δευτέρα 12/9/2016 (13:00) θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή με τη νέα της σύνθεση και με θέματα προς συζήτηση, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1.Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ για την εκλογή της Εκλογικής Επιτροπής του άρθρου 58 του Καταστατικού.

2.Σύγκληση της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ για την εκλογή προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τακτικών και αναπληρωματικών μελών αυτής και προέδρου, αναπληρωτή προέδρου και τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης.