Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016 19:00

Με το... δεξί ο Πλατανιάς, 1-0 στην Κέρκυρα

Γράφτηκε από τον

Δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες μετρούσε ο Πλατανιάς σε πρεμιέρες της Σούπερ Λίγκας, αλλά το απόγευμα του Σαββάτου (10/9) έσπασε το ρόδι. Οι Χανιώτες έφυγαν με το τρίποντο (0-1) από την Κέρκυρα σε αυτό το ιδιότυπο ξεκίνημα της μεγάλης κατηγορίας, η οποία άρχισε ελέω των αναβολών από την 3η αγωνιστική!

Οι Χανιώτες με θύμα τους «Φαίακες» ανέτρεψαν την αρνητική παράδοση και βλέπουν το νέο πρωτάθλημα με το «καλημέρα» με πλατιά χαμόγελα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μπήκε πιο δυνατά το ματς και εκμεταλλεύτηκε το αντίστοιχο διάστημα προσαρμογής των γηπεδούχων. Πριν λοιπόν, βρουν τα πατήματα τους καλά καλά οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, ο 22χρονος Γιώργος Γιακουμάκης στο 11’ δεν άφησε να πάει χαμένο το τσαφ στην άμυνα της Κέρκυρας και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις… άντε να το βγάλεις μετά. Αυτό έπαθε η Κέρκυρα, η οποία σταδιακά ανέβηκε και στο β’ ημίχρονο πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να φέρει έστω το ματς στα ίσα για να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας.

Βέβαια με δεδομένο ότι ο Πλατανιάς στο δικό του διάστημα υπεροχής ήταν πιο ουσιαστικός σε ένα μέτριο κατά τα άλλα παιχνίδι του δίνει στα σημεία το αβαντάζ πώς δίκαια πήρε τη νίκη. Και αυτό, διότι αφενός αρχικά προσπάθησε (ειδικά με τον πολύ καλό Μανούσο) να κλειδώσει την επικράτηση με ένα δεύτερο γκολ και αφετέρου στο δεύτερο μισό διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα χωρίς παράλληλα να κινδυνέψει πολύ, παρά την άνοδο και την πίεση των Φαίακων.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) και των βοηθών του Μερκενίδη (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλου (Ημαθίας).

 

Κίτρινες κάρτες: 34’ Βενέτης, 49’ Ζορμπας, 63’ Σιόντης - 53’ Τσουράκης, 81’ Σωτηρίου, 89’ Κάργας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ναζίμ (46’ Ντουαλά), Βενέτης, Ζορμπάς (75’ Γεωργακόπουλος), Γκόμες, Κόντος (68’ Γεωργίου), Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (77’ Κάργας), Μανούσος (90’+1 Ντίνας), Τσουράκης (64’ Ντεβέσα), Γιακουμάκης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR