Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016 20:42

Ονειρεμένο ξεκίνημα ο Πανιώνιος, 3-0 τον ασύνδετο Αστέρα Τρίπολης!

Γράφτηκε από τον

Μπορεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης να έφυγε, μπορεί να χάθηκαν παίκτες όπως οι Τάσος Μπακασέτας και Σωκράτης Διούδης, αλλά ο Πανιώνιος στην πρεμιέρα του στη Σούπερ Λίγκα έστειλε μήνυμα πως είναι ικανός να πρωταγωνιστήσει και φέτος. Το βράδυ του Σαββάτου (10/9) οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη κάνοντας επίδειξη δύναμης. Ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μετά το 60' τράβηξαν... χειρόφρενο έχοντας κλειδώσει το τρίποντο.

Μπεν, Φούντας, Μασούντ και Ανσαριφάρντ είναι μία τετράδα με πολλή ποιότητα και ικανή να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Ο Μάκης Χάβος δεν τους είχε... διαβάσει, έβαλε ψηλά την άμυνά του και εκτέθηκε. Αυτό κόστισε περισσότερο από κάθε άλλο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ασύνδετοι. Πολύ κακοί οι Γιαννούλης και Μπέρτος, δεν βοήθησε καθόλου ο Τσιλιανίδης, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε στο ντεμπούτο του και ο Καλτσάς. Από την άλλη, ονειρεμένο ήταν το ντεμπούτο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος ακολούθησε τη... συνταγή Ουζουνίδη σε μεγάλο βαθμό και έδωσε προς το τέλος και λεπτά συμμετοχής στον Ενγκόγκ, ο οποίος έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τα κυανέρυθρα.

Με στόχο να αιφνιδιάσει μπήκε στο ματς ο Πανιώνιος. Δεν του βγήκε, όμως, η πρώτη φάση του ματς και στη συνέχεια ο Αστέρας πήρε τον έλεγχο. Είχε πιο κοντά τις γραμμές του, προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, κέρδισε κόρνερ και έφτασε σε τελικές. Ωστόσο, στο 14' από στημένη φάση ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ιωαννίδη. Ο Ανσαριφάρντ ανέλαβε την εκτέλεση και ο Κοσίτσκι απέκρουσε. Η συγκεκριμένη φάση θεωρητικά θα έπρεπε να τονώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των φιλοξενούμενων και να τους κάνει πιο απειλητικούς, αλλά αυτό δεν έγινε. Έπαιζαν με την άμυνά τους ψηλά και στο 24' ο Πανιώνιος τους τιμώρησε. Ο Βλάχος έβγαλε κάθετη για τον Ανσαριφάρντ, εκείνος έκανε παράλληλο γύρισμα και από κοντά ο Φούντας άνοιξε το σκορ. Έτσι ο Αστέρας άνοιξε ακόμα περισσότερο και ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος και στα επόμενα λεπτά. Απλώς οι επιλογές των Νεοσμυρνιωτών δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, ενώ στο 28' υπάρχει και φάση που θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στον Ανσαριφάρντ. Βλέποντας τα κενά που υπήρχαν στην ομάδα του ο Χάβος έβαλε τον Χαμντανί αντί του Τσιλιανίδη και άλλαξε τον σχηματισμό των Αρκάδων. Ο Μαροκινός πήγε δίπλα στον Τσουκαλά, ο Δημούτσος μπροστά τους και με αυτό τον τρόπο σταμάτησαν οι αντεπιθέσεις του Πανιωνίου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Δημούτσου μπήκε ο Φερνάντες για να απειλήσει, αλλά τίποτα δεν πήγε όπως το είχε σχεδιάσει ο Χάβος, αφού οι «κυανέρυθροι» έκαναν εξαιρετικό ξεκίνημα και επί της ουσίας κλείδωσαν εκεί το τρίποντο. Στο 52' ο Μπεν έβγαλε στον Ανσαριφάρντ, εκείνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων, η οποία για άλλη μία φορά ήταν αδικαιολόγητα ψηλά, και έκανε το 2-0. Μέχρι να συνέλθουν οι «κιτρινομπλέ», έγινε και το 3-0 στο 57' με τρομερό γυριστό του Φούντα στην απέναντι γωνία.

Κάπου εκεί ο Πανιώνιος κατέβασε ταχύτητα και έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να κυκλοφορήσει την μπάλα. Οπισθοχώρησε και τον περίμενε, αλλά δεν απειλήθηκε. Οι Αρκάδες δεν μπορούσαν με κανέναν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Δεν είχαν παιχνίδι από τα πλάγια, ενώ ήταν εντελώς ακίνδυνοι και από τον άξονα. Αντιθέτως, ο Πανιώνιος με την είσοδο του ορεξάτου Ολαϊτάν έψαξε 2-3 φορές την αντεπίθεση και μάλιστα έφτασε κοντά στο 4-0 με το σουτ του Μπεν στο 76'. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη σε αυτά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί του οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Ζησιμόπουλος (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Μπλάνας (Μεσσηνίας).

 

Κίτρινες: 60' Αντωνιάδης - 26' Τσιλιανίδης, 36' Μπέρτος

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Φούντας (69' Ολαϊτάν), Μασούντ (83' Καθάριος), Ανσαριφάρντ (86' Ενγκόγκ).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Μπέρτος, Σεφί, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος (46' Φερνάντες), Καλτσάς (54' Φαρίνια), Μάσα, Τσιλιανίδης (37' Χαμντανί), Ιωαννίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR