Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016 22:35

Aνετα ο Παναθηναϊκός, 3-0 στη Λιβαδειά

Γράφτηκε από τον

Καμία αντίσταση δεν βρήκε από τον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα περνώντας 3-0 από τη Βοιωτία με χαρακτηριστική άνεση. Οι «πράσινοι» από πολύ νωρίς βρήκαν τον τρόπο να να ανοίξουν το σκορ και έφεραν έτσι το παιχνίδι στα μέτρα τους. Το άγχος έφυγε, οι χώροι βρέθηκαν και κάπως έτσι όλα ήταν εύκολα στη συνέχεια για εκείνον.

Το τριφύλι ήταν με διαφορά καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έβγαλε φάσεις, «καθάρισε» από νωρίς το ματς και έτσι είχε στο τέλος την ευκαιρία να ρίξει ταχύτητα προκειμένου να κάνει και διαχείριση εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (15/9) με τον Άγιαξ. Αρκετά τα προβλήματα για τους Βοιωτούς, στους οποίους τίποτα δεν πήγε όπως το ήθελαν. Επιθετικά φάνηκε πως υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που δεν έχουν μπει τα τελευταία αποκτήματα και απουσιάζει και ο Σουμπίνιο, ενώ αρκετά ήταν και τα κενά στα μετόπισθεν.

Σε ρόλο οδηγού από πολύ νωρίς προσπάθησε να μπει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν άργησε να τα καταφέρει. Μόλις στο 7' ο Μαχαίρας με προβολή ανέτρεψε τον Μπεργκ, ο οποίος έπεσε εύκολα, και οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεντέσμα, ο οποίος άνοιξε το σκορ ένα λεπτό μετά.

Αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά έψαξαν κι άλλα γκολ. Απειλούσαν τόσο εντός περιοχής με τον Μπεργκ όσο και με σουτ εκτός περιοχές με τον Γουακάσο να είναι αρκετά δραστήριος.

Τελικά το 0-2 έγινε στο 37', όταν ο Ζέκα έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπεργκ έστρωσε με το κεφάλι στον Γουακάσο και ο τελευταίος από κοντά έκανε το 0-2. Ένα λεπτό μετά ο Σουηδός έχασε νέα ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, ενώ οι «πράσινοι» είχαν μία ακόμη τελική μέχρι το ημίχρονο.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Βοιωτοί είχαν ρόλο κομπάρσου με τα προβλήματά τους να είναι πολλά. Όχι μόνο τα μαρκαρίσματα δεν έβγαιναν, όχι μόνο δεν μπορούσαν να φτάσουν ούτε σε τελική, αλλά έχαναν με χαρακτηριστική ευκολία και την μπάλα με αποτέλεσμα να αναγκάζονται συνεχώς να αμύνονται.

Επί της ουσίας δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντόνστανιτς έβαλε τον Καραχάλιο στη θέση του Μαχαίρα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Στο 49' ο Μπελγκαζουανί είχε ένα άστοχο σουτ και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Λεβαδειακός σε όλο το 90λεπτο.

Το πιο χαρακτηριστικό σχόλιο που μπορεί να κάνει κανείς για την απόδοση των γηπεδούχων, είναι πως παρά το τελικό 0-3 είχαν ως καλύτερο παίκτη τον Ναμάσκο. Αν ο τερματοφύλακάς τους δεν ήταν σε καλή μέρα, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο 61' για παράδειγμα ο Μολδαβός νίκησε σε τετ α τετ τον Μπεργκ, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να αντιδράσει στη φάση του 74'. Ο Μέστο μπήκε στην περιοχή, έκανε παράλληλο γύρισμα και από πολύ κοντά ο Λέτο διαμόρφωσε το 0-3.

Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός πάτησε φρένο έχοντας και το μυαλό στον αγώνα με τον Άγιαξ. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά και το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν μία ευκαιρία στο 83', όταν ο Ναμάσκο κατάφερε να νικήσει ξανά τον Μπεργκ. Στα τελευταία λεπτά έκανε το ντεμπούτο του και ο Εμποκού περνώντας ως αλλαγή απλώς για να πάρει ελάχιστα λεπτά στα πόδια του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), βοηθοί του οι Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), ενώ τέταρτος ο Γιαννουλάκης (Χανίων).

Κίτρινες: 7' Μαχαίρας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράνκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Μαχαίρας (46' Καραχάλιος), Γιακουμάκης (82' Παππάς), Μάντζιος, Μπαλγκαζουανί (64' Βασιλείου), Ζεζίνιο, Μουλόπουλος, Καλτσάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λεντέσμα (77' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Ζέκα, Λουντ (66' Λέτο), Ιμπάρμπο (88' Εμποκού), Μπεργκ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR