Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016 12:48

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0: Μεγάλη πρόκριση με Μαραγκούλια το 91!

Γράφτηκε από τον
ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0: Μεγάλη πρόκριση με Μαραγκούλια το 91!

 

Στα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται η Ανδρούσα, μετά την ιστορική νίκη - πρόκριση επί του Παμίσου με σκορ 1-0.

"Χρυσός" σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Ηλίας Μαραγκούλιας στο 91' με έξοχο πλασέ, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 300 φίλους της Ανδρούσας 

(το παρών στο "Β. Μαλαφέκας" έδωσαν και 60-70 νησιώτες).

Ηταν ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι απέναντι σε δύο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες και φαινόταν πως η πρόκριση θα κρινόταν στο γκολ.

Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη (έπαιξε κόντρα στην ομάδα της πόλης του, με την οποία έχει συνδέση το όνομά του) ήταν πιο τυχερή και πιο αποτελεσματική και πήρε το εισιτήριο για τους "8", εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Χανδριναϊκό.

Αρα έχει μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ισορροπημένο παιχνίδι, με λίγες φάσεις 

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν ένα σουτ του Βλαχόπουλου στο 11' που έφυγε άουτ.

Στο 15' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ όταν ύστερα από σέντρα του Γεωργιόπουλου, ο Λαθύρης πήρε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Ο αγώνας στη συνέχεια παίχθηκε στο χώρο του κέντρου, με δυνατές μονομαχίες, πολλές λάθος μεταβιβάσεις και λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 44' οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν ο Βλαχόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο αμαρκάριστος Καλογερόπουλος σούταρε ψηλά άουτ από ευνοική θέση.

Στο β' μέρος η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη στο 49' με τον Τουρλίδα να σουτάρει και τον Κατσίποδα 

να αποκρούει. Εν συνεχεία και για ένα τέταρτο η Ανδρούσα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 56' ο Βλαχόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Κωτσάκη από κοντά να αιφνιδιάζεται και να μην πλασάρει καλά, δίνοντας την ευκαιρία στον Τρακάκη να αποκρούσει στη δεξιά γωνία.

Δύο λεπτά αργότερα ο εξαιρετικός χθες Φώτης Γεωργιόπουλος έπιασε ένα ξαφνικό σουτ από 20 μέτρα, με τον Τρακάκη να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Μετά το 65' οι φιλοξενούμενοι πήταν τα ηνία και πίεσαν για το γκολ, χωρίς όμως να κάνουν τις μεγάλες φάσεις.

Εξαίρεση αποτελεί η φάση του 74' όταν ο Χαραλαμπόπουλος από αριστερά σέντραρε, ο Ηλιόπουλος δεν μπόρεσε από κοντά να σουτάρει, κάτι που έκανε ο νεαρός Μάρκου στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση, ο Ηλίας Μαραγκούλιας είχε διαφορετική άποψη...

Ηταν το 91' όταν ο Γεωργιόπουλος έδωσε κάθετα στον 22χρονο μέσο και εκείνος προχώρησε και με φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τρακάκη, γράφοντας το τελικό 1-0, εν μέσω αποθέωσης για τους "κυανόλευκους".

Καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Γκούμα και Ζαρακοβίτη. 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Κωτσάκης, Βαβαρούτσος, Τσώνης, Γεωργιόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Βλαχόπουλος, Βασιλογιαννακόπουλος, Πιχιγιόνι, Γ. Καλογερόπουλος (94' Κάλλας), Μαραγκούλιας.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Φιλόπουλος, Μπερερής, Μωράκης, Γεωργιόπουλος, Παπαδόπουλος (61' Μάρκου), Τουρλίδας, Ηλιόπουλος, Λαθύρης.