Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016 14:16

ΔΟΞΑ - ΑΧΑΪΚΗ 2-2: Δίκαιη μοιρασιά στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από τον

 

Γκολ βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν χθες το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Μεγαλόπολης η τοπική Δόξα και η Αχαϊκή, που αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2.

Ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Σίγουρα η Δόξα Μεγαλόπολης που έπαιζε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ' εθνική θα ήθελε να συνδυάσει με νίκη την πρεμιέρα της σε αυτή την κατηγορία και θα τα είχε καταφέρει αν οι παίκτες της ήταν πιο αποτελεσματικοί σε κάποιες φάσεις που δημιούργησαν, αλλά και πιο προσεκτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα, ανάμεσα τους και 30 με 40 φίλοι της Αχαϊκής, από το σύνδεσμο "Ισοβίτες", οι οποίοι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα με τα συνθήματά τους έδιναν ξεχωριστή νότα στην αναμέτρηση, ενώ παράλληλα  εμψύχωναν τους παίκτες της ομάδας τους, ώστε να κάνουν το καλύτερο που μπορεί για να φτάσει στη νίκη.

Τα γκολ και οι φάσεις

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε μετά από ανατροπές στο σκορ. Η Αχαϊκή ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ, αλλά και αυτή που το έκλεισε στο 81ό λεπτό. Συγκεκριμένα στο 31' ο ο Μενίκου από τα πλάγια έφτασε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα στην περιοχή για τον Καρρά, όμως στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Παναγιωτόπουλος, ο οποίος άθελα του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 0-1. Η απάντηση της Δόξας ήταν άμεση, καθώς μετά από δύο λεπτά, ο Πέπα έκανε την πάσα στον Παναγιωτίδη και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Στο 56' η Δόξα πήρε κεφάλι στο σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Ν. Λυμπερόπουλος ύστερα από μαρκάρισμα του Ντάζου. Ο Δ. Λυμπερόπουλος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και πέτυχε το 2-1. Στο 81' ο Κωνσταντινόπουλος ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή και όταν βρήκε κενό χώρο με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μακρυωνίτη, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο το τελικό 2-2.

Στο 90' λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να φύγουν με το 3ποντο από τη Μεγαλόπολη, όταν ο Γεωργόπουλος με κεφαλιά έβγαλε μπαλιά πάσα στον Καρρά, αυτός φάτσα με τον Μακρυωνίτη, έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του αντιπάλου του.

Καλές ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Καρράς (13' κεφαλιά, 18' σουτ), Γκ. Πέπα (20' διαγώνιο σουτ), Πλαστουργός (39' σουτ), Ν. Λυμπερόπουλος (62' σουτ), Δριμάλας (72' φαλτσαριστό σουτ) και Χ. Δρόσος (86' φάουλ).

Η Αχαϊκή ζήτησε πέναλτι στο 58' όταν σε σέντρα του Μενίκου μέσα στην περιοχή, ο Αθανασιάδης, απομάκρυνε την μπάλα, ενώ φάνηκε ότι τη βρήκε και με το χέρι, όμως ο διαιτητής Δημητρόπουλος ήταν πολύ κοντά και δεν διαπίστωσε παράβαση, δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Δημητρόπουλου και των βοηθών διαιτητών Πρέντζα και Οικονόμου και οι τρεις από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής. Κίτιρνη κάρτα είδαν οι Αθανασιάδης, Νάνος, Δ. Λυμπερόπουλος για τη Δόξα και Αναγνωστόπουλος, Παπαδάτος, Σπυρόπουλος και Μενίκου για την Αχαϊκή.

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Μακρυωνίτης, Αθανασιάδης, Γκ. Πέπα (73' Μαναριώτης), Παναγιωτόπουλος, Βασιλείου, Αντώνακας, Χ. Δρόσος (66' Ασημακόπουλος), Νάνος, Παναγιωτίδης, Ν. Λυμπερόπουλος (78' λ.τρ. Μανιός), Δ. Λυμπερόπουλος. 

 

ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Δριμάλας (76' Παπαδάτος), Αναγνωστόπουλος (68' Στεφανόπουλος), Γεωργόπουλος, Ντάζος, Κωνσταντινόπουλος, Ρουμπάτος, Αποστολόπουλος, Καρράς, Μενίκου, Πλαστουργός (65' Σπυρόπουλος).