Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016 19:17

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4-2: Στους "8" με... σόου του Βαγγέλη Αλεξόπουλου

Γράφτηκε από τον

 

Εχοντας σε μεγάλη μέρα τον Βαγγέλη Αλεξόπουλο ο Αστέρας Μικρομάνης πήγε πανηγυρική πρόκριση στους "8" του κυπέλλου Μεσσηνίας, μετά τη νίκη του με 4-2 επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας. 

Μία δίκαια πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας που δίνει τη δυνατότητα στο συγκρότημα του Μιχάλη Σκαρπαλέζου να δώσει σε λίγες ημέρες ένα ιστορικό ματς με την "Μαύρη Θύελλα" για τα προημιτελικά του θεσμού. Στο προχθεσινό νοκ άουτ παιχνίδι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι και με όπλο τις φαρμακερές αντεπιθέσεις, σκόρπισαν τον Ολυμπιακό που είχε τραγική αμυντική λειτουργία. 

Οπως γράψαμε και στον πρόλογο, ο 21χρονος Αλεξόπουλος ξεχώρισε με την απόδοση του και τα έκανε στην κυριολεξία...όλα. Εβαλε δύο γκολ, δημιούργησε τα άλλα δύο και αναστάτωσε την άμυνα του Ολυμπιακού σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Ενας παίκτης που έδειξε πως αξίζει να αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. 

Από την άλλη η ομάδα του Λάκη Σπάλα έκανε κακό παιχνίδι και δίκαια αποκλείστηκε. Η απουσία του τραυματία Πέτρου Αργάνη έκανε... μπαμ στην άμυνα, όπως και αυτή του Κλέαρχου Αλεξανδρόπουλου στην επίθεση, και γενικά οι "ερυθρόλευκοι" προβλημάτισαν με την απόδοση τους δύο εβδομάδες πριν τη σέντρα στην Α' τοπική.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4'... Ο Παπαβασιλόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Αλεξόπουλο (οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για οφσάιντ) και εκείνος με ψύχραιμο πλάσε έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 19' δέχθηκε τη βαθιά μπαλιά του Χασάπη και έπιασε ένα σουτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η καλαματιανή ομάδα μετά το 20λεπτο ανέβασε την απόδοση της και στο 25' έχασε την πρώτη της ευκαιρία όταν οι Μαρούδας και Αναγνωστόπουλος έπαιξαν το 1-2, με τον δεύτερο να πλασάρει και τον Μπρέγκου να μπλοκάρει.

Η ισοφάριση για τους "ερυθρόλευκους" ήρθε στο 39' όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Στυλιανόπουλου, ο Αναγωστόπουλος σούταρε ο Μπρέγκου απέκρουσε και ο Τζίφας με κοντινό σουτ έκανε το 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα δοκάρι (οριζόντιο και άουτ) που είχε ο Ολυμπιακός με σουτ του Σώκαλη στο 49'.

Στη συνέχεια όμως η ομάδα του Μ.Σκαρπαλέζου με ένα 5λεπτο ξέσπασμα καθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Στο 51' ο Αλεξόπουλος αναστάτωσε την άμυνα του Ολυμπιακού από δεξιά και έκανε τη συρτή σέντρα με τον επερχόμενο Μπαράι να κάνει με σουτ στην κίνηση το 2-1, νικώντας τον Λυμπερόπουλο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αλεξόπουλος πήρε την μπάλα κάτω από το χώρο του κέντρου, έκανε φοβερή ατομική ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Παπαβασιλόπουλο, ο οποίος σε κενή εστία (ο Λυμπερόπουλος είχε βγει για να ανακόψει τον Αλεξόπουλο) με σουτ έγραψε το 3-1.

Μάλιστα στο 60' οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να βάλουν και τέταρτο γκολ, όμως το συρτό σουτ του Σκαρπαλέζου (έκλεψε την μπάλα από τον Κολιό) έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 63' ο Σώκαλης βρήκε στην μικρή περιοχή τον Αναγνωστόπουλο που πλάσαρε, όμως ο Μπρέγκου του είπε "όχι".

Η καλαματιανή ομάδα μπήκε και πάλι στο ματς στο 75' με τον Σώκαλη να δίνει και πάλι στον Αναγνωστόπουλο που πλάσαρε ψύχραιμα στην αριστερή γωνία για το 3-2.

Και πάνω που ο Ολυμπιακός πίεζε για να ισοφαρίσει και να πάει το ματς στην παράταση, ο Αλεξόπουλος "χτύπησε" και πάλι. 

Ηταν το 80' με τον Σκαρπαλέζο να δίνει στον Αναζίκο και εκείνος με διαγώνια μπαλιά να τροφοδοτεί τον Αλεξόπουλο, ο οποίος με έξυπνο πλασέ νίκησε και πάλι τον Λυμπερόπουλο για το τελικό 4-2.

Καλή ήταν η διαιτησία του Σκόρδου και των βοηθών του Παναγιωτόπουλου και Τσοπανάκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ: Μπρέγκου, Αθ. Καρδάσης, Χασάπης, Μωραγιάννης, Μπούρας Σουλιμάς, Μαρκόπουλος, Σκαρπαλέζος, Μπαράι, Παυλόπουλος (74' Αναζίκος), Αλεξόπουλος (92' Αθανασόπουλος), Παπαβασιλόπουλος (89' Ντοχάς).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Σ. Μπάλλας (62' Μπαζάνης), Τσαναλίας, Γ. Μπάλλας, Πολυμενέας, Κολιός (67' Σταυρόπουλος), Αναγνωστόπουλος, Τζίφας, Στυλιανόπουλος (56' Στριλιγκάς), Σώκαλης, Μαρούδας.