Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2016 11:16

Η Καλαμάτα 1-0 σε φιλικό τον Τσικλητήρα Πύλου

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του πρώην παίκτη του Τσικλητήρα Πύλου Θύμιου Νάτση στο 53', η "Μαύρη Θύελλα" νίκησε χθες 1-0  τους νεοφώτιστους στη Γ' εθνική σε φιλικό τεστ.

Ενα ματς (διάρκειας 70 λεπτών) που φιλοξενήθηκε στο  Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ξεκίνησε λίγα ΄λεπτά μετά τις… 3 το μεσημέρι.  Η ζέστη και το γεγονός ότι αγωνίστηκαν κυρίως παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής, είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να κινηθεί σε χαμηλό τέμπο. Οι Ελβιο Μάνα - Τάσος Χατζηαγγελής και ο Νίκος Κακαλέτρης είχαν πάντως την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα και πρόσωπα ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

H Kαλαμάτα προετοιμάζεται για τον νοκ - άουτ προημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας με αντίπαλο τον Αστέρα Μικρομάνης και ο Τσικλητήρας για την εκτός έδρας αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τη Θήβα. 

Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Πύλου γνώρισε στην πρεμιέρα της Γ' εθνικής την ήττα με 1-0 από το Ζευγολατιό, αλλά βάση της εικόνας του αγώνα άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. Στον αντίποδα η Καλαμάτα νίκησε εκτός με 5-1 το Δώριο και πήρε το εισιτήριο για τους "8" του κυπέλλου.

Σε σχέση με τους 11 που αγωνίστηκαν το Σάββατο, στο χθεσινό φιλικό ξεκίνησαν μόνο 4. Οι Γεωργιόπουλος, Τζανετέας, Μπαστακός και Βασιλόπουλος. Ακόμα αγωνίστηκαν και οι Λιόλιος και Τσουλάκος που ήταν βασικοί στο Δώριο.

Από την ασίστ του Τσουλάκου στο Νάτση, κρίθηκε και το φιλικό με τον νεοαποκτηθέντα μεσοεπιθετικό να πλασάρει ψύχραιμα μέσα από την περιοχή. 

Από την άλλη πλευρά ο Ν. Κακαλέτρης ξεκούρασε όλους τους βασικούς, με εξαίρεση τος Καραμπά και Παναγόπουλο. Ο πρώτος ξεκίνησε στην 11άδα και ο Παναγόπουλος αγωνίστηκε ως αλλαγή. Σήμερα υπάρχει ρεπό και την Τετάρτη θα γίνει διπλή προπόνηση. Εκτός πλάνων για τον αγώνα της Κυριακής με τη Θήβα παραμένει ο Κωστής που κουβαλά τιμωρία από πέρυσι. 

Το νέο απόκτημα του Τσικλητήρα αγωνίστηκε στο χθεσινό φιλικό, όπως επίσης και αρκετοί ακόμα νέοι παίκτες (όπως Κόκκαλης, Αγοαραστός, Σβίγγος) προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Το συμπέρασμα είναι ότι άπαντες χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά και χρόνο προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Γ' εθνικής. Το ίδιο ισχύει και για τους βασικούς που έπαιξαν με το Ζευγολατιό.

Ο ίδιος άλλωστε ο Νίκος κακαλέτρης δήλωσε μετά το παιχνίδι της Κυριακής ότι "Εχουμε πέντε εβδομάδες προετοιμασίας και δεν είμαστε στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας".

Χρέη διαιτητή στο φιλικό έκανε ο γυμναστής της Καλαμάτας Γιώργος Κατσούλης. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Βασιλόπουλος, Μπαστακός, Τζανετέας, Γεωργιόπουλος, Νικολόπουλος, Πουλάκος, Νάτσης, Μπάρκας, Κουρούπης. 

Αγωνίστηκαν και οι Λιόλιος, Τσουλάκος, Σταματελόπουλος, Μπεσσής.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Χίσα, Καραμπάς, Αγοραστός, Μακρής, Σβίγγος, Τουλκερίδης, Διακουμής, Κωστής, Τσώνης, Πήλιος. Αγωνίστηκαν και οι Μίντζηρας, Παναγόπουλος. 

Θετικά δείγματα βλέπει ο Ελβιο Μάνα

Η εύκολη νίκη στο Δώριο και κυρίως η σταδιακή βελτίωση του τρόπου που παίζει η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι κάνουν τον εκ των τεχνικών της "Μαύρης Θύελλας" Ελβιο Μάνα να αισιοδοξεί για την συνέχεια.

Ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε: "Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας για να βγάλουμε συμπεράσματα από το ματς στο Δώριο. Συνολικά όμως φαίνεται πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, οι παίκτες βρίσκονται σιγά σιγά μέσα στο γήπεδο και περιμένουμε καλύτερη συνέχεια".

Αγωνιστικά, μετά και το χθεσινό φιλικό με την Πύλο, η Καλαμάτα συνεχίζει την προετοιμασία της, ενώ το Σάββατο στις 4.30 μ.μ. θα υποδεχθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Αστέρα Μικρομάνης, σε νοκ άουτ αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας. 

 

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος εξέτισε την ποινή του και πλέον θα είναι στην διάθεση του τεχνικού τιμ ενώ εντός της εβδομάδας θα εκτιμηθεί ένας μικροτραυματισμός του Μπεγέτη.