Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2013 16:22

Ξεκίνημα με το δεξί θέλει ο ΠΑΟΚ, δέκα προτάσεις από το Europa League

Γράφτηκε από τον

Με 8/10 επιτυχημένες προτάσεις έκλεισε η 1η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ στο Betarades.gr. Μετά το 5/6 της Τρίτης χθες ήρθε το 3/4 με 2 ή 3 γκολ στους αγώνες Μαρσέιγ – Άρσεναλ (1.97 απόδοση) και Μίλαν – Σέλτικ (1.97 απόδοση) να περνούν εύκολα, ενώ η νίκη της Νάπολι μας χάρισε 2.25 απόδοση με τον «Άσσο» DrawNoBet που είχαμε επιλέξει.

Σήμερα τη σκυτάλη παίρνουν τα Προγνωστικά EuropaLeague με 24 αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει η πρεμιέρα στην άδεια Τούμπα (σ.σ: για Τρίτη και τελευταία φορά, καθώς ο δικέφαλος εξέτισε τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περσινής του τιμωρίας στους αγώνες με Μέταλιστ και Σάλκε) του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Σαχτιόρ Καραγκάντι από το Καζακστάν. Η κλήρωση ήταν αναμφίβολα βατή και ένας καλός ΠΑΟΚ (αυτός που είδαμε στους αγώνες με τη Σάλκε), έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει παρακάτω και είναι σίγουρα φαβορί και για την πρώτη θέση του ομίλου. Για απόψε θα ψάξει ένα δυνατό ξεκίνημα, έχοντας εκ νέου την υποχρέωση να αγωνιστεί μπροστά σε άδειες εξέδρες, μετά την τιμωρία του από την ομοσπονδία για τα περυσινά επεισόδια των οπαδών του στον αγώνα με τη Ραπίντ. Διαθέσιμοι είναι για την αποψινή αναμέτρηση οι Γεωργιάδης, Λίνο, Λάζαρ και Λόρενς, που επέστρεψαν στις προπονήσεις και έβγαλαν κανονικά το πρόγραμμα μετά από καιρό. Στο ‘’ψυγείο’’ έχει μπει από τη διοίκηση ο Κάτσε, μετά το γνωστό θέμα φωτογραφίας του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με μπλούζα με σήμα παρακρατικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι Καζάκοι θα είναι και η πρώτη ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα και στη δεύτερη την τάξη διασυλλογική διοργάνωση. Οι πρωταθλητές Καζακστάν, οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και θα προσπαθήσουν μέσα από τους ομίλους του Europa League να δώσουν συνέχεια στην εξαιρετική φετινή πορεία τους, καθώς η αρχική πρόκριση-έκπληξη επί της Μπάτε Μπορίσοφ συνοδεύτηκε από τον αποκλεισμό της Σκεντέρμπεου στον επόμενο γύρο, πριν έρθει ο άδοξος αποκλεισμός από τη Σέλτικ στα πλέι οφ. ΑΠΟΕΛ και Απόλλων Λεμεσού αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Τράμπζονσπορ αντίστοιχα. Στο Μπάσκετ, μετά το χθεσινό 3/3 (επιβλητική νίκη της Ισπανίας επί της Σερβίας με 90-60 που επιβεβαίωσε το -6.5 σε απόδοση 1.95 και «εύκολο» under 142.5 στην αναμέτρηση Σλοβενία – Γαλλία που πλήρωσε 1.95, αλλά και το δυνατό μας σημείο το over 17.5 πόντους του Πάρκερ), κρατάμε σήμερα 3 επιλογές. Οι δύο είναι για τη δεύτερη μέρα της προημιτελικής φάσης (η Κροατία παίζει με την Ουκρανία και η Λιθουανία αντιμετωπίζει την Ιταλία) και μία για τις θέσεις 5-8 (Σερβία – Σλοβενία).

Δυνατό ποντάρισμα στις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Τουν

 

Αρχίζουμε τις σημερινές μας προτάσεις με τα δυνατά μας σημεία. Αρχικά τον «Άσσο» της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ σε απόδοση 1.75. και έπειτα τον «Άσσο» της Τουν κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης σε απόδοση 2.05.  Η Μακάμπι ξεκίνησε την ευρωπαϊκή περιπέτειά της από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, απέκλεισε αρχικά με δύο νίκες (2-0 εκτός, 2-1 εντός) την ουγγρική Γκιόρι, αλλά στη συνέχεια το εμπόδιο της Βασιλείας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Στη συνέχεια επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά η «καραμπόλα» που δημιούργησε ο αποκλεισμός της Μέταλιστ την έφερε απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θέλει να ξεκινήσει σήμερα με το δεξί τις υποχρεώσεις της, με τον προπονητή της, μάλιστα, τον Πορτογάλο πρώην ποδοσφαιριστή των Γιουβέντους και Παναθηναϊκού, μεταξύ άλλων, Πάολο Σόουζα, να δηλώνει: «Νιώθουμε πολύ καλά ως ομάδα, είμαστε ακριβώς εκεί που θέλουμε. Πρέπει να παίξουμε με κουράγιο, να απολαύσουμε το παιχνίδι και να βγάλουμε πάθος για τους φιλάθλους μας. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας ώστε να έχουμε ένα μαγικό βράδυ κόντρα στους Κύπριους». Στο πρωτάθλημα της χώρας της μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει το απόλυτο, επικρατώντας στην πρεμιέρα 2-0 της Χάποελ Άκρε και στη συνέχεια 1-0 της Μπνέι Γεούντα. Όσον αφορά το πλάνο της ενδεκάδας, ο Πάουλο Σόουζα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και ο γνωστός στο κυπριακό κοινό Μπάρακ Ιτζάκι, που πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ανόρθωσης, θα μείνει πιθανότατα στον πάγκο. Από την άλλη πλευρά, μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στον ΑΠΟΕΛ. Η αποτυχία πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το κακό ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον προπονητή του, Πάολο Σέρτζιο. Η ήττα το Σαββατοκύριακο για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος από την ΑΕΛ με 2-1 (στην πρεμιέρα είχε κερδίσει 3-0 την Ένωση Νέων Παραλιμνίου), ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Πορτογάλο, ο οποίος σήμερα δεν αποκλείεται να παίζει το «κεφάλι» του. Ωστόσο ο ίδιος δε δείχνει να… ιδρώνει και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Ο θόρυβος που γίνεται δεν μας επηρεάζει. Ό,τι έχουμε να το αποδείξουμε, θα το αποδείξουμε στο γήπεδο. Δουλεύουμε σκληρά, όμως χρειάζεται χρόνος για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κανένας δεν γίνεται πρωταθλητής με το να χάσει ή να κερδίσει δυο παιχνίδια». Στα επτά συνολικά επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος η ομάδα από τη Λευκωσία σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πανηγυρίσει μόλις δύο νίκες, την πρώτη στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στην Απόλλωνα Λεμεσού (1-0) και τη δεύτερη κόντρα στο Παραλίμνι, όπως προαναφέρθηκε.

 

Πανέτοιμοι για την υπέρβαση είναι άπαντες στην Τουν, μια μικρομεσαία ομάδα της Ελβετίας, αλλά με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις. Το ευρωπαϊκό στάτους των γηπεδούχων είναι δυσανάλογο της βραχύβιας ιστορίας τους, καθότι μιλάμε για ένα κλαμπ που μέχρι το 1995 αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Στο πέρασμα των ετών όμως κέρδισε τα επίπεδα και έφτασε στο σημείο να παίξει στους ομίλους του ChampionsLeague και για δύο σερί χρονιές (πέρυσι και φέτος) στους ομίλους του EuropaLeague. Στο πρωτάθλημα πάντως δεν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, έχοντας μετά από επτά αγωνιστικές συγκομιδή εννιά βαθμών και απέχοντας ήδη έξι από την κορυφή. Η έδρα της είναι το δυνατό της όπλο και χαρακτηριστικό είναι ότι εκεί έχει κερδίσει τους οκτώ από τους εννιά προαναφερθέντες βαθμούς. Πολύ δυνατή στην επίθεση, με αξιόπιστες λύσεις όπως οι Μαρτίνες, Σαντίκ και ο ένας εκ των αδερφών Σνέουβλι. Κρατάμε και εδώ τον άσσος σε μία καλή απόδοση (2.05).

Νικάει και η έτερη… Μακάμπι

Συνεχίζουμε με το 2 ή 3 γκολ στον αγώνα Παντούρι – Ντνεπρ σε απόδοση 1.97. Η Παντούρι δέχτηκε γκολ και στα πέντε τελευταία της εντός έδρας παιχνίδια, ενώ σε κανένα από τα οχτώ τελευταία της παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης δεν δέχτηκε περισσότερα του ενός γκολ η Ντνιπερ. Από τον αγώνα Μακάμπι Χάιφα – Αλκμάαρ επιλέξαμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.10. Εννιά νίκες και μία μόλις ήττα στα τελευταία δέκα παιχνίδια εντός έδρας στην Ευρώπη για τη Μακάμπι Χάιφα. Επιπλέον από το 2005 και μετά η Μακάμπι έχει 16-4-4 στην Ευρώπη, με τις μόνες ομάδες που πέρασαν από το Ισραήλ να είναι Σάλκε, Γιουβέντους, Μπορντό και Μπάγερν! Για τον αγώνα που διεξάγεται στη Μολδαβία ανάμεσα στη Σέριφ κόντρα στην Ανζί κρατάμε τον «Άσσο» DrawNoBet σε απόδοση 2.10. Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Σέριφ θα δώσει το παρών στους ομίλους του EuropaLeague. Στις δύο προηγούμενες δεν τα πήγε καλά και μάζεψε από πέντε βαθμούς. Την ευρωπαϊκή της πορεία τη ξεκίνησε φέτος από αρκετά νωρίς, συμμετέχοντας στα προκριματικά του ChampionsLeague, όπου απέκλεισε στον πρώτο γύρο της Σουτπέσκα, αλλά σταμάτησε στο εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον επόμενο γύρο. Έτσι, ακολούθησαν τα πλέι οφ του EuropaLeague και η διασταύρωση με τη Βοϊβοντίνα, την οποία απέκλεισε, παίρνοντας την ισοπαλία εκτός έδρας με 1-1 και κερδίζοντας στον επαναληπτικό με 2-1. Παρότι στο πρωτάθλημα μετά από επτά αγωνιστικές βρίσκεται μαζί στην κορυφή με την Τίρασπολ, μοιάζει κάτι παραπάνω από …σίγουρο ότι θα κατακτήσει και τον φετινό τίτλο, με τη διαφορά της από τις άλλες ομάδες να είναι χαώδης. Πιο άνετη λοιπόν θα ψάξει την υπέρβαση στην Ευρώπη και την πρόκριση στη φάση των «32». «Έχουμε μελετήσει την αντίπαλο και έχουμε δει σε βίντεο αγώνες της. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και απολύτως έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Ανζί. Εάν τα δώσουμε όλα, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη», δήλωσε ο ηγέτης της άμυνας Σάμαρτζιτς. Σε σχέση με τους αγώνες της Ευρώπης, εξέτισαν οι βασικοί χαφ Λούβανορ και Καντού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σέριφ δεν έχει κανένα γηγενή παίκτη στην ενδεκάδα της! Συνολικά σήμερα έχουμε 10 προτάσεις από το EuropaLeague.

Περνάμε τώρα στο Eurobasket και στις σημερινές μας προτάσεις. Αρχικά για τον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 κρατάμε το +4.5 της Σερβίας κόντρα στη Σλοβενία σε απόδοση 1.88. Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι πλασαρίσματος στις θέσεις 5-8. Ο νικητής παίρνει την απευθείας πρόκριση στο παγκόσμιο του 2014 ενώ ο ηττημένος θα έχει άλλη μια ευκαιρία στο παιχνίδι που θα κρίνει την έβδομη θέση. Καλύτερη εικόνα έχουν δείξει οι Σλοβένοι μέχρι σήμερα και είναι το λογικό φαβορί. Οι Σέρβοι πρέπει να συνέλθουν από την χθεσινή συντριβή και ο Ίβκοβιτς έχει τον τρόπο να δώσει ώθηση στα πιτσιρίκια του για αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ένα παραπάνω κίνητρο για αυτά τα παιδιά είναι να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη του Ίβκοβιτς απέναντί τους για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο. Κλειστό παιχνίδι αναμένουμε και επιλέγουμε το χάντικαπ 4,5 πόντων που δίνεται υπέρ της Σερβίας. Πάμε τώρα στα προημιτελικά και στον αγώνα Κροατία – Ουκρανία όπου κρατάμε το +8 της Ουκρανίας σε απόδοση 1.95. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σερί 7-0 των Κροατών θαμπώνει. Το σύνολο του Ρέπεσα δείχνει ανίκητο με ομάδες που είναι στα μέτρα τους και οδεύουν στους “4”. Όμως ο φαβοριτισμός στον προημιτελικό αδικεί την Ουκρανία που αν εξαιρέσουμε τη συντριβή από τη Λετονία έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Δικαιωματικά πάμε με το +8 των Ουκρανών που ακόμα και κακή αρχή να κάνουν δεν πρόκειται να παρατήσουν το παιχνίδι. Τέλος για την αναμέτρηση Λιθουανία – Ιταλία πάμε με τους παίκτες του Καζλάουσκας και το -5 που πληρώνει απόδοση 1.86.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr  και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων του κουπονιού. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1. Τέλος, συμβουλευτείτε όλες τις Βαθμολογίες EuropaLeague και ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο Eurobasket 2013.