Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 17:35

Μόνιμος γενικός γραμματέας της UEFA ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Γράφτηκε από τον
Μόνιμος γενικός γραμματέας της UEFA ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Μόνιμος γενικός γραμματέας της UEFA τοποθετήθηκε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ύστερα από πρόταση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, την οποία έκανε αποδεκτή η Εκτελεστική Επιτροπή του σώματος που κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ακόμη, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι ο τελικός του Champions League για την περίοδο 2017-2018 θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου στις 26 Μαΐου, ενώ ο τελικός του Super Cup 2018 θα φιλοξενηθεί στο στάδιο «Λιλεκούγια» του Ταλίν στις 14 Αυγούστου. Η απόφαση για τον τελικό του Europa League την περίοδο 2017-2018, ως προς έδρα και πόλη, θα ληφθεί προσεχώς.

Επίσης, αποφασίστηκε να βραβευθούν για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στην τελική φάση του EURO 2016 και τη συνεισφορά τους, ώστε η διοργάνωση στα γήπεδα της Γαλλίας να είναι μια πραγματική γιορτή, οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες Ισλανδίας, ΕΪΡΕ, Βόρειας Ιρλανδίας και Ουαλίας.

Αναφερόμενος σε αυτή την απόφαση, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν υπογράμμισε ότι «το EURO 2016 ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου και αυτή η απόφαση είναι το δικό μας ευχαριστώ για τη συμμετοχή και το πάθος των φιλάθλων σε αυτή τη γιορτή στη Γαλλία. H UEFA θέλει να επιβραβεύσει ορισμένες ομάδες φιλάθλων που ήταν ιδιαιτέρως ενθουσιώδεις και παθιασμένοι. Ταυτόχρονα συγχαρητήρια και στις Ομοσπονδίες που θα βραβευθούν γι' αυτό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ