Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2016 17:30

Στην κορυφαία 11αδα του «ευρωπαϊκού τριημέρου» ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Γράφτηκε από τον

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άρχισε για την Ντόρτμουντ και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, η πορεία στο εφετινό Champions League.

Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, οι Βεστφαλοί συνέτριψαν 6-0 στην Βαρσοβία την Λέγκια και ο Μεσσήνιος κεντρικός αμυντικός -που σημείωσε το δεύτερο γκολ με κεφαλιά- συμπεριελήφθη στην καλύτερη 11αδα για το πρώτο «ευρωπαϊκό τριήμερο» της χρονιάς.

Στην ηλεκτρονική εκδοση του, το γαλλικό περιοδικό «France Football», δημοσίευσε την ιδανική 11αδα από τις αναμετρήσεις του Champions και του Europa League, στην οποία ηγείται ο Λιονέλ Μέσι που με τρία γκολ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο εμφατικό 7-0 επί της Σέλτικ.

Καλύτερος τερματοφύλακας της εβδομάδας τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ο Γιαν Ομπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, που απέκρουσε το πέναλτι του Κουαδράδο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκτός έδρας νίκη των «ροχιμπλάνκος» με 1-0 επί της Αϊντχόφεν, ενώ στην επίθεση, ξεχώρισαν ο Κουν Αγουέρο με το χατ-τρικ στο 4-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γκλάντμπαχ και ο Αρκάντιους Μίλικ που με δύο γκολ οδήγησε την Νάπολι στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 σε βάρος της Ντιναμό Κιέβου.

Η ιδανική 11αδα σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, αποτελείται από τους Γιαν Ομπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Παπασταθόπουλο (Ντόρτμουντ), Τζέμερσον (Μονακό), Μιγκέλ Βίτορ (Χάποελ Μπερ Σεβά), Τζόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου), Ριάντ Μαχρέζ (Λέστερ), Τόνι Βιλένα (Φέγενορντ), Σέρχιο Κουν Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κορεντίν Τολισό (Λιόν) και Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι).

ΑΠΕ-ΜΠΕ