Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2016 12:32

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Mr. 150 εκατομμύρια!

Γράφτηκε από τον

Ο Χρήστος Κελπέκης θα αποτελεί για πολλά χρόνια ακόμα την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της «Μαύρης Θύελλας» που ξόδεψε το Δεκέμβριο του 1994 το ιλιγγιώδες ποσό των 150 εκατομμυρίων δραχμών για να τον αποκτήσει!

Ναι, τη δεκαετία του ’90 με την ελληνική οικονομία σε άλλη... διάσταση από τη σημερινή έπεφταν τέτοια πακέτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ήταν ένα από τα πιο ανερχόμενα προϊόντα της εποχής.

Ακόμα και... μεταφρασμένο σε ευρώ (441.000 και κάτι... ψιλά) το παραπάνω ποσό ακούγεται απίστευτο σήμερα για μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στη Β’ Εθνική και στοχεύει στην ελίτ.

Κι όμως, ο Σταύρος Παπαδόπουλος είχε τότε στείλει χοντρό... πακέτο προς Βέροια, προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιο του βασικού γκολκίπερ της Εθνικής Ελπίδων εκείνης της εποχής,  με τη «βασίλισσα του βορρά» που τον είχε αποκτήσει ενάμισι χρόνο νωρίτερα.

Στην Καλαμάτα ο Κελπέκης δεν δικαίωσε ποτέ αυτά τα χρήματα, καθώς δεν κατάφερε να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια. Ο ανταγωνισμός για τη φανέλα του βασικού με αντιπάλους τον Κοψαχείλη και το Σωτήρη Λυμπερόπουλο ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός για τον Μακεδόνα παλαίμαχο σήμερα τερματοφύλακα που ήταν και άτυχος. Οσες φορές φαινόταν αναγεννημένος με συνεχόμενες καλές εμφανίσεις ερχόταν ένας τραυματισμός ή ένα άτυχο γκολ για να του κάμψουν την ψυχολογία.

Παρ’ ότι δεν εξελίχθηκε σε αυτό που ήλπιζε ερχόμενος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο 43χρονος παλαίμαχος γκολκίπερ, ολοκλήρωσε το πενταετές συμβόλαιό του και ακόμα και σήμερα θυμάται με νοσταλγία την πόλη της Καλαμάτας.

Ο ίδιος εξωτερικεύοντας κάποια στιγμή το πως ένιωθε τότε, δεν έκρυψε πως η... ταμπέλα με την τιμή των 150 εκατομμυρίων ήταν ασήκωτη, ειδικά τα πρώτα χρόνια.

Μετά την αποχώρησή του από τη «Μαύρη Θύελλα», τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 76 αγώνες πρωταθλήματος στην Α’ Εθνική, έπαιξε διαδοχικά σε Ηρακλή, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βέροια, Μακεδονικό, Αναγέννηση Γιαννιτσών και ΑΕ Ποντίων Κατερίνης.

Από το ξεκίνημα της προηγούμενης σεζόν ο ξανθομάλλης πρώην γκολκίπερ ανήκει στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ, έχοντας την επίβλεψη της προπόνησης των τερματοφυλάκων. Είναι κάτοχος του διπλώματος προπονητικής UEFA B.

Ο Χρήστος Κελπέκης θέλησε πριν από μερικές ημέρες να συμπαρασταθεί στον Ματίας Ντεγρά που δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της Λάρισας Αλέξη Κούγια μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή. Ανέβασε στο Facebook την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ που φανταζόμαστε πως εκφράζει κάθε υγιή Ελληνα φίλαθλο και η οποία αναφέρει: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αποδοκιμάζει κάθε προσπάθεια απαξίωσης συναδέλφων ποδοσφαιριστών και υπενθυμίζει ότι και τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι.

Το σφάλμα του Ματίας Ντεγκρά δεν είναι το πρώτο και σίγουρα δεν είναι το τελευταίο που είδαμε σε έναν αγώνα, καθώς, ακόμα και σε αισθητά υψηλότερο επίπεδο, έχουν γίνει πολύ χειρότερα λάθη.

Για όποιο λόγο, βεβαίως, δεν υπάρχει δικαιολογία για χειροδικία σε έναν επαγγελματία που πρώτος, άλλωστε, από όλους, νιώθει το βάρος της ευθύνης και την απογοήτευση για το λάθος του.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι δυνατόν να φταίνε πάντα για όλα. Και σε αυτό θα περιμέναμε ότι θα συμφωνούσαν όλοι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο και σήμερα το υπηρετούν από άλλη θέση.

Χθες ήταν άλλοι, σήμερα είναι ο Ματίας Ντεγκρά που έγινε εξιλαστήριο θύμα γιατί δεν ήλθε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν, σε συνθήκες πίεσης, να κάνουν την δουλειά τους. Επιθέσεις εναντίον τους, εκθέτουν άλλους και όχι εκείνους.

Ο Π.Σ.Α.Π. είναι στο πλευρό του Ματίας Ντεγκρά, όχι μόνο γιατί είναι συνάδελφος μας, αλλά και επειδή, σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Αντιδράσεις που έχουν βίαιο και επιθετικό χαρακτήρα, από όπου και εάν προέρχονται, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, γιατί πολύ απλά, το ποδόσφαιρο μας δεν τις αξίζει και η κουρασμένη και βασανισμένη κοινωνία μας, που δεν έχει ανάγκη από άλλες εξάρσεις βίας, τις απορρίπτει». 

Οργανώνεται η Λέσχη Φιλάθλων

Το πρώτο της κάλεσμα προς τους υποστηρικτές της «Μαύρης Θύελλας» απηύθυνε μεσοβδόμαδα η νέα Λέσχη Φιλάθλων Καλαμάτας, που θα αποτελεί από φέτος το ζωντανό πυρήνα των οργανωμένων οπαδών της ασπρόμαυρης ομάδας.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση που θα γίνει αύριο στις 6.30 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού έχουν κληθεί όλοι οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι με στόχο την καλύτερη οργάνωσή τους και την παρουσία τους δίπλα στην ποδοσφαιρική Καλαμάτα.

Το πρόβλημα της μετακίνησης που ταλαιπώρησε τους φίλους της «Μαύρης Θύελλας» τα τελευταία χρόνια δεν υφίσταται πλέον, καθώς στελέχη της διοίκησης έχουν υποσχεθεί την άμεση και οριστική λύση του.

Εκείνο που μένει να δούμε είναι πως θα οργανωθεί η νέα λέσχη με εγγραφές μελών και καταμερισμό αρμοδιοτήτων, αλλά και πόσο έντονη θα είναι η παρουσία της στην εξέδρα.  

Αστέρας Μικρομάνης και «Μαύρη Θύελλα» ο Πάνος Μιχαλόπουλος!

Ενας από τους πιο διάσημους υποστηρικτές του Αστέρα Μικρομάνης, αλλά και της «Μαύρης Θύελλας» που θα αναμετρηθούν σήμερα με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Μεσσηνίας παραμένει ο πασίγνωστος ηθοποιός Πάνος Μιχαλόπουλος.

Ο άλλοτε σταρ του ελληνικού κινηματογράφου δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ποδοσφαιρική Καλαμάτα, την οποία παρακολουθούσε ανελλιπώς από την εποχή του Γαϊτανάρου, μέχρι και πρόσφατα.

«Ποδοσφαιρικά έχω μεγαλώσει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με τη «Μαύρη Θύελλα» του Σπετζόπουλου, του Σκαφιδά και του Θεοδώρου, νομίζω όμως ότι είμαι Αστέρας Μικρομάνης!» έλεγε πριν χρόνια σε μία παρέα με Μεσσήνιους, όταν η κουβέντα πήγε στην... μπάλα.

Αλλά και σε εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης κατά το παρελθόν ο γνωστός ηθοποιός είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Καλαμάτα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να παρακολουθήσει το σημερινό παιχνίδι. Εδώ και κάποια χρόνια, άλλωστε, έχει παρατήσει το θέατρο κι έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Μικρομάνη, όπου ασχολείται με την περιποίηση της οικογενειακής αγροτικής περιουσίας. Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από το χώρο της σόουμπιζ, αλλά η σχέση του με το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο παραμένει το ίδιο δυνατή μέχρι σήμερα.

Κανείς δεν πέφτει με μία ήττα...

Δεν άξιζε να χάσει ο Τσικλητήρας Πύλου στο ιστορικό πρώτο επίσημο παιχνίδι του στη Γ’ Εθνική αλλά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στη φυσική του έδρα έπαιξε το ρόλο του.

Οι «ροσονέρι» θα μπορούσαν με άνεση να πάρουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας, όμως κάτι το άγχος του πρωτάρη, κάτι το πολύ πρώιμο στάδιο της σεζόν δεν τους επέτρεψαν να κερδίσουν κάτι από την αναμέτρηση της πρεμιέρας.

 

Λόγος ανησυχίας εννοείται πως για την ώρα δεν υπάρχει, πόσο μάλλον τη στιγμή που ο στόχος της παραμονής παραμένει το ίδιο εφικτός. Με την επιστροφή τους, άλλωστε, στο... σπίτι τους τον επόμενο μήνα θα είναι ακόμα πιο έτοιμοι να εμφανίσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.