Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2016 18:18

Καρέ νικών με σούπερ Μπεργκ ο ΠΑΟ, 4-0 τον ΠΑΣ

Γράφτηκε από τον

Καρέ στο ρελαντί με όλα να του πηγαίνουν όπως τα ήθελε... Μετά τους Πανιώνιο, Πλατανιά, ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έκανε το δύο στα δύο νικώντας με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή (18/9).

Το τρίποντο ήρθε χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα οι «πράσινοι», αλλά καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η αποβολή του Πασχαλάκη στο 22'. Οι Ηπειρώτες από πολύ νωρίς κλήθηκαν να παίξουν με 10, ενώ λόγω τραυματισμού του Ακόστα τελείωσαν το ματς με εννιά. Γενικά δεν τους πήγε τίποτα, αφού έκαναν αναγκαστική αλλαγή και πριν το παιχνίδι βάζοντας την τελευταία στιγμή τον Κούτρη στη θέση του Τζημόπουλου, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις.

Αυτό που αξίζει κανείς να σχολιάσει είναι ότι ο Αντρέα Στραματσιόνι επέλεξε να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και για όσο οι ομάδες ήταν στα ίσα, αυτό δεν του έβγαινε. Ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους και όλα άλλαξαν κυρίως λόγω της εισόδου του Βιγιαφάνιες στο ματς. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπεργκ, ο οποίος είχε δύο γκολ, μία ασίστ και ένα δοκάρι, από κοντά και ο Λέτο με γκολ και ασίστ. Πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Κουλιμπαλί, δεν υστέρησε κάποιος. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι δεν γίνεται να κριθούν λόγω της έκβασης του ματς. Απερίσκεπτη, πάντως, η ενέργεια του Πασχαλάκη στην αποβολή.

Παγιδευμένος στις... εμπνεύσεις του Στραματσιόνι και στνη καλή τακτική του Γιάννη Πετράκη παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά του ματς. Μπορεί να είχε την μπάλα στην κατοχή του, αλλά δεν κατάφερνε να δημιουργήσει ρήγματα κόντρα σε μία πολυπρόσωπη άμυνα, η οποία έκλεινε καλά τους χώρους. Οι μοναδικές τελικές των «πρασίνων» προέρχονταν από τα κόρνερ του Λεντέσμα. Ο Αργεντινός σημάδευε τον Σάμπα, εκείνος έπαιρνε τις κεφαλιές αλλά αστοχούσε. Έτσι η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 18' για τους Ηπειρώτες με τον Μαμπουλού να μην πηγαίνει καλά στην μπάλα.

Ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν στο 22', όταν ο Πασχαλάκης αποβλήθηκε γιατί μπλόκαρε την μπάλα εκτός περιοχής. Υπήρξε μία μικρή διακοπή, χρειάστηκε χρόνος μέχρι να μπει ο Περιστερίδης και για να αρχίσει να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, έπρεπε να μπει ο Βιγιαφάνιες. Αυτομάτως, άλλαξε εντελώς η εικόνα του ματς. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο το «τριφύλλι» έβγαλε δύο φάσεις και σκόραρε στο 38' με κεφαλιά του Μπεργκ ύστερα από σέντρα του Κουλιμπαλί. Στο 42' ο Σουηδός είχε δοκάρι, ενώ υπήρξαν και άλλες καλές στιγμές με κορυφαία αυτή στο 45'+4, όταν ο Μπέριος έδιωξε στη γραμμή σουτ του Μπεργκ.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε συνεχώς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 54' από ωραία σέντρα του Μπεργκ ο Λουντ έκανε το 2-0 και επί της ουσίας εκεί κρίθηκαν όλα με το τρίποντο να κλειδώνει. Αυτό έκανε τους γηπεδούχους να κατεβάσουν ταχύτητα στα επόμενα λεπτά. Διάθεση υπήρχε, αλλά δεδομένου ότι είχε προηγηθεί και αγώνας τρεις μέρες πριν, οι παίκτες του Στραματσιόνι δεν ήθελαν να φορτσάρουν. Στο 58' μπήκε ο Εμποκού, ο οποίος είχε κίνητρο, αλλά και αυτός δεν ήταν εύκολο να φανεί. Το ματς άρχισε να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός έφτανε σε κάποιες τελικές κυρίως με ατομικές προσπάθειες και σουτ, αλλά επί της ουσίας δεν ασκούσε πίεση στον ΠΑΣ, ο οποίος από την πλευρά του επιχείρησε για λίγο να παίξει με την μπάλα. Στο 70', όμως, έχασε και τον Ακόστα με τραυματισμό και αναγκάστηκε να μείνει με εννιά, αφού ο Πετράκης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Έτσι οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μετρούν αντίστροφα απλώς για να λήξει το ματς. Το «τριφύλλι», όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έκανε με τον Μπεργκ από ασίστ του Λέτο το 3-0 στο 76'. Ο Αργεντινός, πάντως, έψαχνε ένα γκολ και το βρήκε στο 88' διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 4-0.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σελίμος (Λακωνίας), βοηθοί του οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), ενώ τέταρτος ο Ευαγγέλου (Αθηνών).

 

Κίτρινες: 50' Κουλιμπαλί, 73' Μολέδο - 73' Μπέριος

 

Κόκκινη: 22' Πασχαλάκης

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Σάμπα, Μολέδο, Ιβανόφ (34' Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ (58' Εμποκού), Λέτο, Μπεργκ.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Σκόνδρας, Καρανίκας, Ναδάλες, Κούτρης (62' Ζάιρο), Κοζορώνης, Γιάκος (46' Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Μαμπουλού (26' Περιστερίδης), Κόντε.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR