Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2016 20:18

Eσπασε την κατάρα με "διπλό" στο Περιστέρι ο Παναιτωλικός (0-2)

Γράφτηκε από τον
Eσπασε την κατάρα με "διπλό" στο Περιστέρι ο Παναιτωλικός (0-2)

Έκανε σεφτέ βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί τόσων χρόνων... Ο λόγος για τον Παναιτωλικό, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (18/9) επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και πήρε τους πρώτους του βαθμούς για φέτος.

Οι Αγρινιώτες δεν είχαν καταφέρει ποτέ σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας να νικήσουν στην Αθήνα, αλλά το έκαναν τελικά κόντρα στους Περιστεριώτες σε ένα ματς που ήταν πιο ουσιαστικοί στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ο Ατρόμητος για δεύτερο ματς στη σειρά όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά δεν πέτυχε ξανά γκολ δείχνοντας πως έχει σοβαρό πρόβλημα σε αυτό τον τομέα. Φάσεις έκανε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Λάθος και το στήσιμο της ομάδας από τον Τραϊανό Δέλλα με τους Βασιλείου και Λημνιό να μπαίνουν και να δίνουν πνοή στους γηπεδούχους που έως τότε δεν είχαν καθόλου παιχνίδι από τα πλάγια.

Πειθαρχημένα τα «καναρίνια», δεν έκαναν κάτι εντυπωσιακό, αλλά έξυπνα πήραν αυτό που ήθελαν. Εξαιρετικός ο Κυριακίδης, όταν η ομάδα του δεχόταν μεγάλη πίεση, καλό ματς και οι Ουάρντα και Κλέσιο δημιουργώντας ρήγματα. Δεν φάνηκε ο Τομανέ, ενώ ο Μύγας αντιμετώπισε προβλήματα στην πλευρά του. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τον Παναιτωλικό. Μπορεί έως το 12' να μην είχαν φάση οι Αγρινιώτες, αλλά σε εκείνο το λεπτό ο Κλέσιο έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Μιγκέλ Ροντρίγκεζ με σουτ στην κίνηση εκτέλεσε τον Γκορμπούνοφ. Έτσι ο Ατρόμητος κλήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να ψάξει την ισοφάριση από νωρίς. Κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν έκανε τίποτα περισσότερο. Από τα πλάγια, άλλωστε, δεν είχε παιχνίδι και έτσι ήταν δύσκολο να ανοίξει την άμυνα των «καναρινιών».

Στο 22' ο Μπάγκα σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οσφάιντ σε μία οριακή φάση. Οι Περιστεριώτες ανέβηκαν στα επόμενα λεπτά, σημάδευαν τον Λε Ταλέκ και στο 35' ο Γάλλος έχασε μοναδική ευκαιρία επιλέγοντας να μην πλασάρει προ κενής εστίας έχοντας περάσει προηγουμένως τον Κυριακίδη. Οι φιλοξενούμενοι συνειδητοποίησαν πως δεν έμεινε πολύς χρόνος έως την ανάπαυλα και πως έπρεπε να παίξουν έξυπνα για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και το έκαναν. Με κοντινές πάσες πάγωσαν τον ρυθμό, κράτησαν μακριά τον Ατρόμητο και δεν απειλήθηκαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν πιο πειστικός, πίεσε περισσότερο, αλλά ήταν εμφανές και πάλι πως του έλειπε κάτι. Οι πρώτες καλές στιγμές, μάλιστα, ανήκαν στον Παναιτωλικό με σουτ εκτός περιοχής των Ουάρντα και Τομανέ. Οι Αγρινιώτες, όμως, δεν κρατούσαν μπάλα και επέλεξαν να γυρίσουν πίσω και να αφήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους βλέποντας πως εκείνοι είχαν μεγάλο πρόβλημα κόντρα σε οργανωμένη άμυνα. Αυτό συνειδητοποίησε και ο Δέλλας, ο οποίος έβαλε αρχικά τον Βασιλείου και στη συνέχεια τον Λημνιό ώστε να αποκτήσει ταχύτητα και φρεσκάδα μεσοεπιθετικά η ομάδα του. Ο Λε Ταλέκ στο 60' σπατάλησε μία ακόμη καλή στιγμή στέλνοντας την μπάλα ψηλά με σουτ εντός περιοχής, ενώ στο 72' ο Κυριακίδης δεν επέτρεψε την ισοφάριση από προβολή του Ροντρίγκεζ. Το κοινό στις δύο περιπτώσεις ήταν πως δημιουργήθηκαν αμφότερες από την πλευρά του Μύγα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ένας μονόλογος του Ατρομήτου, ο οποίος απειλούσε με κάθε τρόπο, αλλά έπεσε πάνω στο Κυριακίδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε καλά στο 83', είχε εξαιρετικές επεμβάσεις στις καθυστερήσεις σε και στο 90'+3 ο Ουάρντα έκανε το 0-2 σε μία αντεπίθεση και κλείδωσε το τρίποντο για την ομάδα του.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί του οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Κουράκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Μπλάνας (Μεσσηνίας).

 

Κίτρινες: 56' Τόνσο - 21' Τομανέ

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Ζησόπουλος, Μπίτολο, Ούμπιντες, Μπάγκα (77' Παπαδόπουλος), Μπρίτο (57' Βασιλείου), Γροντής (68' Λημνιός), Τόνσο, Λε Ταλέκ.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Μιγκέλ Ροντρίγκεζ, Κούσας, Τσοκάνης (90'+4 Λεντέσμα), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Φερέιρα, Ουάρντα (69' Μαρκόφσκι), Κλέσιο, Τομανέ (81' Κουτρομάνος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR