Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016 00:56

Οκτώ στα οκτώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Α' Εθνικής

Γράφτηκε από τον
Οκτώ στα οκτώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Α' Εθνικής

Ποτέ ξανά μέχρι σήμερα στις δυο πρώτες αγωνιστικές ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν είχαν ξεκινήσει με το απόλυτο σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος.

Χρειάστηκε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε από την 3η αγωνιστική, και όχι κανονικά από την 1η, ώστε οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να ξεκινήσουν με το απόλυτο στα οκτώ παιχνίδια που έδωσαν.

Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά μέχρι σήμερα στην ιστορία της A' Εθνικής από το 1959-60'. Όλο και κάποιος έκανε την γκέλα και δεν γινόταν το οκτώ στα οκτώ όπως έχει συμβεί φέτος.

Συγκεκριμένα έχουν υπάρξει αρκετές φορές στο παρελθόν, με τελευταία τη σεζόν 1992-93, όπου οι τέσσερις μεγάλοι είχαν κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στην πρεμιέρα αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να κάνουν το απόλυτο όπως συνέβη τη φετινή σεζόν.

Μιλάμε για ένα ρεκόρ στην ιστορία της Α' Εθνικής και φυσικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και της Super League και μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί με το δώδεκα στα δώδεκα την επόμενη εβδομάδα.

Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτό το απόλυτο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πιο παλιά γίνονταν και ντέρμπι ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους στις πρώτες αγωνιστικές και φυσικά ήταν αδύνατο να νικήσουν... όλοι. Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχουν "κλειδάριθμοι" και μέχρι την 5η ή 6η αγωνιστική απουσιάζουν τα ντέρμπι από το πρόγραμμα.

Ας θυμηθούμε ποιους νίκησαν οι τέσσερις "μεγάλοι" σε αυτές τις πρώτες δυο αγωνιστικές αλλά και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής για να δούμε κατά πόσο είναι εφικτό το... δώδεκα στα δώδεκα!

ΑΕΚ-Ξάνθη 4-1

Βέροια-ΑΕΚ 0-2

Ολυμπιακός-Βέροια 6-1

Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1

Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-2

Όσο για την 5η αγωνιστική έχει ως εξής:

ΑΕΚ-Ηρακλής

ΑΕΛ-Ολυμπιακός

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Πηγή: sport24.gr