Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος 2013 00:30

Αμφίρροπες μάχες στα προημιτελικά του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον


Οκτώ ομάδες έμειναν που θα διεκδικήσουν το φετινό κύπελλο Μεσσηνίας και αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι πρώτες συναντήσεις της φάσης των "8". Στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο παιχνίδια σήμερα και δύο αύριο Κυριακή, ενώ οι επαναληπτικοί έχουν οριστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Επιμέλεια
Κώστας Ηλιόπουλος
Από τα 4 ζευγάρια τα τρία προβλέπεται να έχουν αμφίρροπη εξέλιξη, ενώ μόνο η Κυπαρισσία είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στον Πανθουριακό, τη μοναδική ομάδα Β' τοπικής που συμμετέχει στα προημιτελικά του θεσμού.
Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας αντιμετωπίζει την Εράνη, η Σπερχογεία φιλοξενεί τον Πάμισο, ενώ στο Διαβολίτσι θα κοντραριστούν η ομώνυμη ομάδα με τον Τέλλο Αγρα. Είναι τρία ζευγάρια όπου οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 8 μονομάχων:

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Εκδηλη είναι η ικανοποίηση στο στρατόπεδο του Διαβολιτσίου για την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, όμως επιθυμία τους είναι να συνεχίσουν κι άλλο στο θεσμό. Για να συμβεί αυτό πρέπει να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα στο σημερινό ματς με τον Τέλλο Αγρα, μια ομάδα έμπειρη και με ιστορία που θέλει μεγάλη προσοχή, όπως τονίζει και ο προπονητής του ΑΟΔ Σωτήρης Δημάκης.
Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι πολύ καλό με το Διαβολίτσι να ψάχνει μια νίκη με "καθαρό" σκορ προκειμένου να πάει με πλεονέκτημα στον επαναληπτικό των Γαργαλιάνων. Το ευχάριστο είναι πως πλην του τραυματία Ζαμπάρα, όλοι οι άλλοι παίκτες δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι μιας και αποθεραπεύτηκαν οι Θεοδωρόπουλος, Παπαδόγιαννης και Μαυροειδάκος.
Από την άλλη ο Τέλλος Αγρας θέλει να διορθώσει τα πολλά λάθη που έκανε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Μικρομάνης και να εμφανιστεί βελτιωμένος απέναντι στο Διαβολίτσι. Αλλωστε ο βαθμός δυσκολίας είναι σαφώς μεγαλύτερος και οι "ερυθρόλευκοι" ξέρουν πως αν παίξουν όπως στη Μικρομάνη δεν πρόκειται να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, που είναι το ζητούμενο.
Ο Θανάσης Λακριντής προπόνηση και χθες τους παίκτες του σε χαλαρό ρυθμό και επισημαίνει πως πρέπει να αγωνιστούν με σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία για να πάρουν κάτι καλό στο Διαβολίτσι, το οποίο χαρακτήρισε καλή και σκληροτράχηλη ομάδα.
Το καλό είναι πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Πότσης και εκδόθηκε το δελτίο του Μπουλόν. Ετσι μοναδική απουσία θα είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο Γιαννακόπουλος που θα ενταχθεί από εβδομάδα στην προετοιμασία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΑΝΗ

Την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις κυπέλλων καλείται να πετάξει εκτός θεσμού ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και εξ αντικειμένου καταλαβαίνει κανείς πως η αποστολή του είναι πολύ δύσκολη.
Ομως στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους και ξέρουν πως αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους τότε έχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν αυτοί στα ημιτελικά.
Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη θα αναζητήσει ένα καλό σκορ στο σημερινό πρώτο ματς για να πάει έστω και με ελαφρύ προβάδισμα στη ρεβάνς των Φιλιατρών που αναμένεται ακόμη δυσκολότερη.
Η καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να είναι πιο αποτελεσματική, κάτι που δεν ήταν στα παιχνίδια με τον Αστέρα Αρφαρών (έχασε και στα 2 ματς πολλές ευκαιρίες) και λίγο έλειψε να το πληρώσει.
Οι απουσίες πάντως δεν λείπουν αφού εκτός είναι οι τραυματίες Αριτζής, Πανταζής και Περιβολάρης.
Ο Μπαλαλάς φαίνεται πως θα αγωνιστεί μιας και ξεπερνά τον τραυματισμό του, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σίνου.
Στον αντίποδα η Εράνη πέρασε χωρίς δυσκολία τα εμπόδια των Τσικλητήρα Πύλου και Μιλτιάδη, όμως τώρα το έργο της είναι σαφώς δυσκολότερο απέναντι στον ισχυρό Ολυμπιακό Καλαμάτας. Αυτό το γνωρίζουν ο Δημήτρης Παναγιώτου και οι παίκτες του που θα πάνε σήμερα στο "Γ. Λουκαρέας" για να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, είτε αυτό είναι η νίκη είτε η ισοπαλία.
Η Εράνη έχει σπουδαία παράδοση στο θεσμό του κυπέλλου, όντας η πολυνίκης του θεσμού και θέλει φέτος να φτάσει και πάλι στον τελικό κάτι που είναι εφικτό αρκεί να δείξει το καλό της πρόσωπο.
Το θετικό είναι πως όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι (αποθεραπεύτηκε και ο Χρονόπουλος) και έτσι ο έμπειρος τεχνικός θα έχει αρκετές επιλογές για τη συγκρότηση της 11αδας.
Η τελευταία προπόνηση εν όψει του σημερινού αγώνα έγινε χθες το απόγευμα στο γήπεδο Φιλιατρών.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Να υπερασπιστεί τον τίτλο του φαβορί θα επιδιώξει η Κυπαρισσία στα παιχνίδια με τον Πανθουριακό και εν πρώτοις θέλει να πάρει μία νίκη με "καθαρό" σκορ στο αυριανό ματς που είναι στο γήπεδο της.
Στο "κυανόλευκο" στρατόπεδο δεν θέλουν να την… πατήσουν όπως ο Εθνικός Μελιγαλά και πάνε υποψιασμένοι και σοβαροί να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Θουρίας.
Ξέρουν πάντως πως αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους τότε είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την πρόκριση ακόμη και από το πρώτο ματς. Ο ΑΟΚ εκτός από το πρωτάθλημα θέλει να προχωρήσει και στο κύπελλο, με τον δρόμο για τον τελικό να είναι… ανοικτός.
Ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος θα έχει στη διάθεση του και τον Σενεγαλέζο μέσο Ντιόπ που εκδόθηκε το δελτίο του. Ανέτοιμοι είναι οι Σιγέρης και Αναστασίου, ενώ ο Μπέλι λογικά θα δώσει το "παρών". Δεν υπολογίζεται ο Γ. Παναγόπουλος που δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στην προετοιμασία.
Στην αντίπερα όχθη ο Πανθουριακός μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε απέναντι στον Εθνικό Μελιγαλά θα πάει με εξαιρετική ψυχολογία για να αντιμετωπίσει την Κυπαρισσία στην έδρα της.
Βέβαια δεν υπάρχει άγχος στους παίκτες του Κώστα Καρλαύτη αφού ξέρουν πως είναι το αουτσάιντερ και πως ενδεχόμενος αποκλεισμός δεν σημαίνει τίποτα. Ομως η ομάδα της Θουρίας θα παλέψει το παιχνίδι και θα κοιτάξει να αφήσει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση παίρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα.
Στο απουσιολόγιο της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Χόλμπαν, ενώ οι Σισμανίδης, Σπάλας και Φιλανδριανός θα βρίσκονται στην αποστολή αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα αγωνιστούν.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Τελείως διαφορετικό πρόσωπο θα πρέπει να δείξει η Σπερχογεία στο αυριανό παιχνίδι με τον Πάμισο σε σχέση με το προηγούμενο στη Μεθώνη, αν θέλει να έχει ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας. Αυτή η εμφάνιση πρέπει να γίνει… μάθημα στην ομάδα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής που προσθέτει πως στόχος είναι να περάσει η Σπερχογεία στην 4αδα επισημαίνοντας τη δυναμική του Παμίσου.
Η Σπερχογεία είχε την ευκαιρία να δώσει ένα καλό τεστ μεσοβδόμαδα απέναντι στη "Μαύρη Θύελλα" στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη μετονομασία του γηπέδου της Σπερχογείας σε "Πέτρος Γεωργανά".
Εκτός από τον Βασιλόπουλο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη προετοιμασία, δύσκολα θα παίξει ο Κουμούτσος που έχει ένα σφίξιμο στο δικέφαλο, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του
Γ. Δωδέκατου που έχει ένα πρόβλημα στον ώμο του.
Ο Πάμισος μετρά τέσσερις νίκες στο κύπελλο απέναντι σε Ηρακλή Καλαμάτας και Ομόνοια, όμως τώρα το έργο του είναι πιο δύσκολο κόντρα στη φιλόδοξη Σπερχογεία.
Οι στόχοι πάντως των νησιωτών περιλαμβάνουν και την κατάκτηση του κυπέλλου γι' αυτό και θα τα δώσουν όλα για να πάρουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στην έδρα των "Ταύρων".
Φυσικά ξέρουν πως θα πρέπει να παίξουν καλά επί 90 λεπτά και να μην έχουν διακυμάνσεις στην απόδοση τους.
Το άσχημο είναι πως ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος θα έχει αρκετές απουσίες. Νοκ άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Σαλαπάτας και Καρελάς, ενώ δύσκολα θα παίξουν οι Ανδρέου και Γ. Τρίψας και ο Πολυχρόνης που έχει φύγει για σπουδές. 
Επιστρέφει ο Δημητρακόπουλος που εξέτισε την ποινή του και ο Πούπουζας που αποθεραπεύτηκε.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 21/9
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 5.15 μ.μ.
Αλεξέας, Σερεμέτης, Κατσάς
Ολυμπιακός Καλαματας - Εράνη
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5.15 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Αθανασοπούλου
Κυριακή 22/9
Κυπαρισσία - Πανθουριακός
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5.15 μ.μ
Νίκας, Καραπιπέρης, Ταβουλαρέας
Σπερχογεία - Πάμισος
Γήπεδο Σπερχογείας, 5.15 μ.μ
Ψηλοπαναγιώτης, Τουρλομούσης, Γκούμας