Κυριακή, 22 Σεπτέμβριος 2013 16:07

Ηττα - σοκ η Καλαμάτα, 1-0 στον Κορδία από τον ΠΑΟ Βάρδας

Γράφτηκε από τον

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής για την Καλαμάτα, η οποία γνώρισε ήττα - σοκ με 1-0 στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία από τον ΠΑΟ Βάρδας.
Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε μαζική άμυνα με πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.
Σε κάποια διαστήματα του αγώνα η Καλαμάτα μπλόκαρε απέναντι σε αυτή την πολυσύνθετη άμυνα γεγονός που προκαλούσε και κάποιες μουρμούρες στην εξέδρα. Ωστόσο, οι Μεσσήνιοι είχαν και καλά διαστήματα αλλά και 4-5 κλασικές ευκαιρίες για γκολ, όμως οι παίκτες τους ήταν άστοχοι ενώ έπεσαν και απέναντι σε ένα πολύ καλό τερματοφύλακα.
Και ενώ η "Μαύρη Θύελλα" πίεζε για το γκολ της νίκης, μια απροσεξία στην άμυνα έφερε το 0-1 στο 78' με το πρώτο και τελευταίο σουτ της ομάδας της Ηλείας στο παιχνίδι!
Ουσιαστικά επαληθεύτηκε για ακόμη μια φορά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου  που λέει ότι η ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες δέχεται γκολ.
Οι 1.000 και πλέον φίλοι της Καλαμάτας που γέμισαν την εξέδρα του γηπέδου λοιπόν έφυγαν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα.
Οι απουσίες που είχε η Καλαμάτα, η ξαφνική αλλαγή έδρας και η δυστοκία αποτελούν τις δικαιολογίες της χθεσινής ήττας. Από την άλλη πλευρά, έστω και έτσι, ο κόσμος σίγουρα περίμενε περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν φανερή. Ωστόσο η Καλαμάτα είχε δυστοκία αλλά και νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της τα οποία και τελικά πλήρωσε...

Το φιλμ του αγώνα

Στο 10' ο Καραχάλιος μπήκε από δεξιά και έκανε το σουτ αλλά απόκρουσε με τα πόδια ο Θωμάς, στην πρώτη καλή φάση του αγώνα. Στο 18' είχαμε ωραίαενέργεια και σουτ του Χρήστου Καλαντζή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 21' φώναξαν για πέναλτι οι Καλαματιανοί, για χέρι του Π. Πολίτη στην περιοχή, ωστόσο ήταν ακούσιο και σωστά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι
Στο 24' είχαμε σουτ του Ρήγα μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.
Μετά από ένα πιεστικό πρώτο 20λεπτο, στην συνέχεια του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.
Στο 61' είχαμε την πρώτη καλή φάση του β' μέρους. Σέντρα του Τριανταφυλλάκη, ο αμαρκάριστος Αθανασόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά έπεσε και απόκρουσε ο Θωμάς.
Κλασική ευκαιρία έχασε η Καλαμάτα στο 78'. Ο Αθανασόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια και έκοψε την μπάλα στον Καραχάλιο που μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ αλλά ο Θωμάς απόκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 74'. Δημιουργός ήταν ο Καραχάλιος, ο Αντ. Καλογερόπουλος άφησε έξυπνα για τον Αθανασόπουλο που σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά απόκρουσε ξανά ο Θωμάς.
Στο 78' λοιπόν ήρθε η... ψυχρολουσία στην Καλαμάτα, καθώς στην πρώτη του επίθεση στον αγώνα ο ΠΑΟ Βάρδας άνοιξε το σκορ.
Ο Ανδριτσόπουλος έκανε την πάσα, ο Σκαρλάτος πήγε πρώτος στην μπάλα αλλά την έδιωξε πάνω στον Ντεντόπουλο ο οποίος στο τετατετ με τον Κολοβούρη πέτυχε με πλασέ το 0-1.
Στο 92' η Καλαμάτα θα μπορούσε τουλάχιστον να πάρει την ισοπαλία καθώς είχαμε απίστευτη διπλή ευκαιρία με τον Θωμά να κάνει εκπληκτικές διαδοχικές αποκρούσεις σε κεφαλιά του Τσιμικλή και σουτ του Καραχάλιου.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Δημογέροντα από την Αρκαδία. Βοηθοί του ήταν οι Γκριτζέπης, Δημογέροντας.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γ. Πολίτης (59'), Τσόπελας (74')
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας (85' Ι. Καλογερόπουλος), Τριανταφυλλάκης, Σκαρλάτος, Καντούτσης, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Αθανασόπουλος, Καλαντζής, Ρήγας, Πούτσης (63' Αντ. Καλογερόπουλος).
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Θωμάς, Π. Πολίτης, Καραχάλιος, Βραχνής, Τσολόπουλος, Τσουκαλάς, Γ. Πολίτης (90' Πασπαλιάρης), Ανδριτσόπουλος (90' Παναγιωτόπουλος) Ντεντόπουλος, Νάτσης (85' Τσουκαλάς), Παναγόπουλος.